سامانه کدال چیست؟ + آموزش کدال خوانی

سامانه کدال چیست؟ + آموزش کدال خوانی

سامانه کدال
تابلوخوانی و فیلترنویسی

 ‌سرمایه گذاری در بازار سرمایه نیاز به تحلیل و اطلاعات دقیق دارد. به عنوان مثال، فرض کنید شما می‌خواهید در سهام شرکت الف سرمایه‌گذاری کنید. برای سرمایه‌گذاری در این شرکت نیاز به بررسی صورت‌های مالی، برنامه‌های آتی شرکت، وضعیت تولید و فروش و دیگر پارامترهای بنیادی آن دارید. سامانه کدال، سامانه‌ای‌ست که با کمک آن می‌توانید تمام اطلاعات گفتـه شد‌ه را استخراج کرده و بررسی کنید. در ادامه این مقاله از کاریزما لرنینگ بیشتر به توضیح سایت کدال خواهیم پرداخت.

سامانه کدال چیست؟

برای اینکه بخواهید اطلاعات شرکت‌های پذیرفته شده در بازار بورس را مشاهده کنید باید وارد سامانه کدال شوید. چرا که تمامی اطلاعات مهم شرکت‌های بورسی در این سایت درج می‌شود. در واقع، سامانه کدال بورس منبعی موثق و معتبر برای جمع‌آوری اطلاعات و آگاهی درباره وضعیت و فعالیت‌های شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار ایران است.

نحوه ورود به سامانه کدال

آدرس سایت کدال codal.ir است. در ابتدا که به سایت کدال مراجعه می‌کنیم با لیستی از اطلاعیه‌ها و افشاهای شرکت‌ها، صندوق‌ها و انواع شرکت‌های بازار سرمایه مواجه می‌شویم. برای استفاده از امکانات سایت کدال که دسترسی راحت‌تری به اطلاعات می‌دهد باید بر روی گزینه “جستجوی اطلاعیه‌ها” کلیک کنیم.

پس از کلیک بر روی گزینه مذکور با صفحه زیر مواجه می‌شویم که در آن می‌توانیم با وارد کردن نام نماد یا شرکت مورد نظر به اطلاعیه‌های آن دسترسی پیدا کنیم. همچنین فیلترهای دیگر سایت کدال برای جستجوی راحت‌تر اطلاعیه‌ها (که گروه و نوع اطلاعیه از این دست فیلترها هستند) مربوط می‌شود.

پس بنابراین با کمک این قسمت شما می‌توانید اطلاعیه مورد نظر خود را راحت‌تر جستجو کنید. نکته مهم در این صفحه، قسمت کد اطلاعیه است. این قسمت زمانی مهم است که شما به دنبال گروه خاصی از اطلاعیه‌ها هستید.

فرض کنید شما به دنبال تمام گزارش‌ها و صورت‌های مالی سالانه در سامانه کدال هستید. با وارد کردن کد اطلاعیه مورد نظر که در سمت راست ستون “عنوان اطلاعیه” قرار دارد، می‌توانید به دسته اطلاعیه مورد نظر دسترسی داشتـه باشید. همچنین در قسمت سمت چپ هر اطلاعیه فایل‌های پیوست به همراه فایل‌های پی دی اف قرار داد‌ه شد‌ه است.

مراقبت از حقوق سرمایه گذاران در کدال چیست؟

سامانه کدال بورس ایجاد شد‌ه تا بازار سرمایه با شفافیت کامل دنبال شود و همچنین اطمینان پیدا کنیم که نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار نیز وجود دارد. در واقع، مراقبت و حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران از دیگر رخدادهای مهمی است که پس از ایجاد این سامانه رخ داد‌ه است.

ماده ۷ قانون بازار اوراق بهادار این‌طور گفتـه که باید تدابیر مهمی اندیشیده شود تا هیچ‌گونه تخلفی در بازار بورس اتفاق نیفتد و سرمایه‌گذاران بتوانند با اطمینان خاطر وارد بورس شوند و فعالیت‌های مالی‌شان را به‌خوبی ادامه دهند.

انواع گزارش ها در سایت کدال

در سامانه کدال گزارشات مختلفی دردسترس قرار گرفتـه است که هر گزارش کاربرد خاصی دارد. با استفاده از این گزارشات می‌توان سهم مورد نظر را به راحتی رصد کرد.

بیشترین گزارشاتی که روزانه از سامانه کدال مورد جستجو قرار می‌گیرد عبارتند از:

  • گزارش صورت‌های مالی میان دوره و پایان دوره

طبق قوانین سازمان بورس جهت اطلاعات به موقع و شفاف از شرکت‌ها ، باید گزارشات و صورت‎های مالی خود را به صورت دوره‌ای منتشر کنند. معمولا این صورت‌های مالی 3، 6، 9 ماهه و سالانه انتشار پیدا می‌کند و بروی سامانه کدال به راحتی قابل رویت است.

در تصویر زیر صورت‌های مالی نماد شپنا را مشاهده می‌کنید که در قسمت گروه اطلاعیه گزارشات سالیانه را جستجو می‌نمایید:

  • گزارشات ماهیانه

گزارشات یک ماهه یکی دیگر از اطلاعاتی است که در کدال می‌توان استفاده کرد. حدود 5 سال پیش سازمان بورس شرکت‌های بورسی را ملزم به این کرد که آمار فروش خود را به صورت دوره‌ای 1 ماهه در دسترس علاقه‌مندان و سهامداران در کدال قرار دهد که کاملا فروش محصولات شرکت را نشان می‌دهد.

  • گزارش اطلاعات با اهمیت گروه الف و ب

همیشه در شرکت‌های بورسی اگر اتفاق مهمی رخ می‌داد که بر روی سود سهم تاًثیرگذار بود که باعث شود بیشتر از 20 درصد و یا تغییر 20 درصدی ایجاد شود بر روی EPS  گزارشی به عنوان پیش‌بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به همان سال را انتشار می‌کردند.

از سال 96 سازمان بورس شرکت‌های بورسی را ملزم کرد که این اطلاعات را با عنوان جدیدی به اسم گزارش اطلاعات با اهمیت گروه الف منتشر کنند که در سامانه کدال قابل مشاهد است. اما بعلاوه افشای گروه الف اطلاعات دیگری برای سهامدار و شرکت مهم است که برای مثال برنده شد‌ن شرکت در مناقصه خبر مهمی است که باید سهامدار از آن اطلاع داشتـه باشد که به‌عنوان افشای اطلاعات به اهمیت ب نامید‌ه می‌شود.

گزارش اطلاعات در سایت کدال

  • گزارش تفسیری مدیریت

در گذشته تمامی انتظارات مدیریت در قالب گزارش پیش‌بینی درآمد هر سهم منتشر می‌شد ولی در حال حاضر گزارشی به عنوان گزارش تفسیری مدیریت که در قالب فایل‌های PDF منتشر می‌گردد. انتظارات مدیریت در مورد فروش و مقدار فروش است که معمولا این گزارشات با صورت‌های مالی انتشار پیدا می‌کند.

  • فرایند افزایش سرمایه

یکی از اطلاعات بسیار جذاب که شاید همه سهامدار علاقه خاصی دارند افزایش سرمایه است. برای برگزاری مجمع فوق‌العاده جهت افزایش سرمایه بایستی چندین گزارش در قالب اطلاعیه بر روی کدال قرار گیرد. ابتدا گزارش طرح توجیهی جهت افزایش سرمایه در عنوانی به اسم پیشنهاد هیئت مدیره منتشر می‌شود.

اطلاعیه های مندرج در سامانه کدال

چکیده‌ای از نحوه ورود به سایت کدال بورس

سامانه کدال به این منظور ایجاد شده است که مخاطبان با ثبت نام در آن، قادر به مشاهده تمامی اطلاعت مربوط به شرکت‌های بورسی و فعالیت آنها شوند. برای اینکه بتوانیم اطلاعات مهم بورس را در سایت کدال مشاهده کنیم در وهله اول باید در این سامانه ثبت نام کنیم. 

برای ثبت نام در سایت کدال ابتدا باید وارد سامانه my.codal.ir شد‌ه و بر روی گزینه ورود کلیک کنیم. در پایین این صفحه، بخش ثبت نام و ورود به سامانه کدال را مشاهده می‌کنیم. با ورود به صفحه ثبت نام، اطلاعاتی از ما خواستـه می‌شود که بایستی از جانب خودمان تکمیل گردد. در آخر، پس از تکمیل فرم و ثبت نام در کدال، حساب کاربری ما ایجاد شده و می‌توانیم اطلاعات درخواستی سهم مورد نظر را جستجو کنیم.

سوالات متداول

سامانه کدال یک سایت جامع برای اطلاع رسانی و انتشار صورت‌های مالی، مجامع شرکت‌های بورسی، افزایش سرمایه‌ها و دیگر اطلاعات مهم شرکت‌های بورسی است.​

تمامی مراحل ثبت نام و ورود به سامانه کدال در بخش “ نحوه ورود به سامانه کدال ” این مقاله به طور کامل توضیح داده شد.

درا ین سامانه کل اطلاعات مهم شرکت‌های بورسی ازجمله صورت‌های مالی، برنامه‌های آتی شرکت، وضعیت تولید و فروش و دیگر پارامترهای بنیادی مندرج است.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.