با کاریزما کارت، پولت طلاست!

بهترین صندوق اهرمی در بورس کدام است؟

بهترین صندوق اهرمی در بورس کدام است؟

بهترین صندوق اهرمی در بورس پخش صوتی مقاله
صندوق‌های سرمایه‌گذاری

بهترین صندوق اهرمی و معرفی ویژگی‌های آن، موضوع این مطلب است. در این مطلب از کاریزما لرنینگ، می‌خواهیم کمی به تعریف صندوق اهرمی بپردازیم و در نهایت مشخص کنیم بهترین صندوق اهرمی کدام است. توصیه می‌کنیم پیش از هر اقدامی برای سرمایه‌گذاری در بازار، حتماً این مطلب را تا انتها بخوانید.

سازمان بورس و اوراق بهادار با هدف ارتقاء سطح معاملات در ایران در ابتدای دهه جدید از صندوق‌ اهرمی که نوعی ابزار سرمایه‌گذاری مدرن به حساب می‌آیند، رونمایی کرد.

صندوق‌های اهرمی هم ویژگی صندوق‌های درآمد ثابت را دارند و هم از صندوق‌های سهامی ارث می‌برند. خوشبختانه در چند سال اخیر این صندوق‌ها توانسته‌اند جای خود را میان صندوق‌های سرمایه‌گذاری به خوبی پیدا کنند.

گروه مالی کاریزما نیز با هدف ارائه ابزارهای مدرن سرمایه‌گذاری در زمستان 1400 اقدام به تاسیس صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی خود با نام «اهرم» نمود.

بهترین صندوق اهرمی کدام است؟

برای پاسخ به این پرسش که بهترین صندوق اهرمی کدام است، ابتدا باید کمی با ماهیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری اهرمی آشنا شویم و سپس معیارهای انتخاب صندوق‌های اهرمی را بررسی کنیم. در نهایت، معیارهای مطرح‌شده را با صندوق‌های اهرمی مختلف تطبیق دهیم و بهترین صندوق را انتخاب کنیم.

اکنون بیایید قدم به قدم پیش برویم. قدم اول، معرفی مختصر صندوق‌ سرمایه‌گذاری اهرمی است.

صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی چه تعریفی دارد؟

صندوق‌های سرمایه‌گذاری اهرمی (LETFs Leveraged ETFs) از نوع سهامی هستند. مدیران این صندوق‌ها محدودیتی در خرید و فروش سهام ندارند.

این صندوق‌ها از مزیت اهرم در سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند. اهرم همان عامل جذابیت این صندوق‌ها است و بدون آن، سرمایه‌گذارها دیگر میلی به سرمایه‌گذاری در صندوق‌های اهرمی نخواهند داشت.

به‌طور کلی، اهرم یعنی انجام کاری فراتر از توان در حالت عادی و در بازار سرمایه، این مفهوم به سرمایه‌گذاری و کسب سود فراتر از انتظار اشاره دارد. به بیان ساده‌تر، قرار است با سرمایه‌ای بیش از سرمایه‌ی اولیۀ خودتان وارد معامله شوید و قدرت معاملاتی شما افزایش می‌یابد در حالی که سرمایۀ اولیه شما تغییری نمی‌کند.

نوسانات بازار روی مبلغ بیشتری اعمال می‌شود و در نتیجه سود و زیانی که کسب می‌کنیم بیشتر خواهند بود. در بازارهای آتی و مشتقه، اهرم به عنوان یک ابزار وجود دارد، اما در بازار سهام به اعتباری که کارگزاری‌ها به معامله‌گران می‌دهند، اهرم می‌گویند.

ماهیت کلی صندوق‌های اهرمی مانند ترکیب دارایی‌ها همانند صندوق‌های سهامی است. این صندوق‌ها بیشتر بر سهام شرکت‌های بورسی و حق تقدم‌ها تمرکز دارند.

اهرم ابزاری برای ارتقاء توان معاملاتی در بازارهای مالی به حساب می‌آید و به معامله‌گر این امکان را می‌دهد که با سرمایه بیشتری معامله کند.برای درک بهتر مطلب، ابتدا بهتر است با سازوکار صندوق‌های اهرمی آشنا باشید، سپس اقدام به سرمایه‌گذاری نمایید. در مقاله‌ی زیر، صفر تا صد صندوق‌های اهرمی را کامل توضیح داده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم قبل از مقاله‌ی زیرا را از دست ندهید:

link مقاله پیشنهادی : صندوق اهرمی چیست؟ ابزاری نوین برای افزایش سود سرمایه‌گذاری

اما اینکه چطور بهترین صندوق اهرمی را انتخاب کنیم، موضوع ادامه‌ی مطلب ما است.

معیارهای مهم در انتخاب بهترین صندوق اهرمی بورس

برای انتخاب بهترین صندوق اهرمی در بورس، ابتدا باید معیارهایی را در نظر بگیریم. ابتدا 3 معیار بسیار مهم را مشخص می‌کنیم.

1- نقدشوندگی صندوق‌‌های اهرمی

نقدشوندگی به این معنی است که سرمایه‌گذار باید بتواند به راحتی دارایی خود را بفروشد و به وجه نقد تبدیل کند. معمولاً این گزینه برای سرمایه‌گذارها هنگام انتخاب صندوق‌های سرمایه‌گذاری اهمیت بسیار زیادی دارد. نقدشوندگی واحدهای ممتاز یک صندوق اهرمی قابل معامله در بورس (ETF) وابسته به ارزش معاملات روزانه آن است. عموماً، ارزش معاملات بالاتر در یک روز، نشانگر سطح بالاتری از نقدشوندگی در آن صندوق محسوب می‌شود.

2- مدیریت صندوق‌‌های اهرمی

صندوق‌های سرمایه‌گذاری توسط گروهی از بهترین متخصص‌ها شامل مدیر صندوق، تحلیلگرها، کارشناسان سبد و … مدیریت می‌شوند. این متخصصین باید بهترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری را انتخاب کنند و در عین حال مدیریت سرمایه و ریسک را نیز در دستور کار خود داشته باشند.

هنگام انتخاب صندوق‌های سرمایه‌گذاری توجه به تجربه و سابقه‌ مدیر صندوق می‌تواند از جنبه‌های مختلف مانند تشکیل سبدی از دارایی‌های مختلف و مدیریت ریسک صندوق، مهم و تعیین‌کننده باشد.

3- بازدهی صندوق‌‌های اهرمی

بازدهی یک صندوق سرمایه‌گذاری، مهارت مدیر صندوق و تیمش را در استفاده از عنصر اهرم برای کسب سود نشان می‌دهد. قطعاً راهی برای پیش‌بینی دقیق آینده وجود ندارد، اما استفاده از داده‌های گذشته و بررسی و مقایسه‌ی بازده صندوق در بازه‌های زمانی مختلف در گذشته می‌تواند تصویر کاملی از عملکرد صندوق ارائه دهد.

برای مقایسه‌ی صندوق‌های اهرمی از پارامترهای دیگری نیز می‌توان استفاده کرد. این پارامترها عبارت‌اند از:

  • ضریب اهرمی

نسبت واحدهای عادی به واحدهای ممتاز ضریب اهرمی را در صندوق‌های اهرمی مشخص می‌کند. برای مثال فرض کنید تعداد واحدهای عادی یک صندوق اهرمی ۱۰۰۰۰ و تعداد واحدهای ممتاز ۵۰۰۰ باشد. دارندگان واحدهای عادی در ازای دریافت سود، واحدهای خود را به دارندگان واحدهای ممتاز قرض می‌دهند. در این حالت 15000 واحد داریم که از تقسیم این عدد بر 5000 ضریب اهرمی صندوق برابر با 3 به‌دست می‌آید.

  • کف و سقف سود

کف و سقف سود در واحدهای عادی اهمیت دارد. هرچه حداقل و حداکثر سود بیشتر باشد، طبیعتاً سرمایه‌گذاری پرسودتری را تجربه خواهید کرد چراکه صندوق‌های اهرمی (واحدهای عادی) ملزم به پرداخت حداقل سود به سرمایه‌گذارها هستند.

  • بازدهی نسبت به شاخص کل

مقایسه بازدهی صندوق نسبت به شاخص کل که به ضریب آلفا نیز معروف است، نشان می‌دهد که یک صندوق چقدر بیشتر از شاخص بازدهی داشته است. اگر این عدد منفی باشد یعنی بازدهی صندوق از شاخص کمتر است. قطعاً صندوقی برای سرمایه‌گذاری مطلوب است که عملکرد آن بهتر از شاخص بورس باشد.

  • ضریب بتای صندوق

ضریب بتای صندوق یعنی تغییر ارزش دارایی‌های صندوق نسبت به نوسانات بازار در طول زمان که به نوعی ریسک و حساسیت سرمایه‌گذار را نشان می‌دهد. ضریب بتا ممکن است مثبت یا منفی باشد. هرچه ضریب بتا بیشتر باشد، یعنی ریسک و حساسیت صندوق نسبت به نوسانات بازار بیشتر است و البته ریسک بیشتر معنی بازدهی بیشتر را نیز می‌دهد.

اگر می‌خواهید در مورد ضریب آلفا و بتا بیشتر بدانید، می‌توانید به مقاله‌ی «ضریب آلفا و بتا در صندوق‌های سرمایه‌گذاری» مراجعه کنید.

  • ترکیب دارایی

ترکیب دارایی‌ها یا پورتفولیوی یک صندوق نشان می‌دهد مدیر صندوق، سبد دارایی‌های صندوق را چگونه چیده است و مهمتر از آن ریسک صندوق چقدر است. با تشکیل یک پورتفو، ریسک سرمایه‌گذاری کنترل می‌شود و به‌نحوی می‌توان از سود چند سهم یا چند بازار مالی نفع برد.

  • NAV و P/NAV

سه حرف “NAV” مخفف “Net Asset Value” است و به معنی ارزش خالص دارایی‌ می‌باشد. با محاسبه‌ی NAV یک صندوق به این می‌رسیم که ارزش ذاتی یک واحد از صندوق سرمایه‌گذاری چقدر است.

حال اگر قیمت (P) را بر NAV تقسیم کنیم، P/NAV یا نسبت قیمت به ارزش ذاتی به‌دست می‌آید. از این نسبت در تحلیل بنیادی استفاده می‌شود. P/NAV به ما می‌گوید سرمایه‌گذاری در یک صندوق در حال حاضر منطقی است یا خیر.

  • حجم معاملات روزانه صندوق

حجم معاملات روزانه صندوق نشان می‌دهد در طول یک روز چه تعداد معامله‌گر اقدام به خرید و فروش واحدهای آن صندوق کرده‌اند. مسلماً هرچه میانگین این عدد بزرگتر باشد، صندوق نقدشوندگی بالاتری دارد و خرید و فروش واحدهای صندوق سریع‌تر و آسان‌تر است.

بهترین صندوق سرمایه گذاری اهرمی در بورس

گروه مالی کاریزما در آغاز زمستان سال 1400 از صندوق اهرمی خود رونمایی کرد. با سرمایه‌گذاری در واحدهای ممتاز این صندوق، مبلغی به‌ عنوان اعتبار به شما اختصاص می‌یابد و سود چند برابری نسبت به حالت عادی کسب خواهید کرد.‌

در حال حاضر نرخ بازدهی اسمی واحدهای عادی صندوق اهرمی کاریزما از خرداد 1403 به حداقل 31% روزشمار و حداکثر 33% روزشمار رسیده است. بازدهی صندوق اهرمی کاریزما از آذر ماه سال 1400 تا کنون بیش از 150 درصد بوده است!

این صندوق از زمان تاسیس تا کنون همواره بازدهی بالاتری نسبت به [شاخص] بورس داشته است. در جدول زیر با ویژگی‌های این صندوق بیشتر آشنا می‌شویم.

ویژگی‌های صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی کاریزما (واحدهای ممتاز)

نحوه سرمایه گذاری در واحدهای ممتاز صندوق اهرمی کاریزما

برای خرید صندوق اهرمی کاریزما می‌توانید در سامانه معاملاتی کارگزاری کاریزما یا در هر کارگزاری دیگری، نماد «اهرم» را جستجو کنید و واحدهای ممتاز صندوق اهرم کاریزما را خریداری کنید. خرید و فروش صندوق اهرمی کاریزما، همانند خرید و فروش سهام در بورس است.

حداقل مبلغ مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری در صندوق اهرمی کاریزما، 100 هزار تومان است. در تصویر زیر می‌توانید ترکیب دارایی صندوق اهرمی کاریزما را مشاهده کنید.

ترکیب دارایی‌ها (پورتفوی) صندوق اهرمی کاریزما

در نتیجه ” بهترین صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی کدام است؟ “

انتخاب بهترین صندوق اهرمی به پارامترهای مختلفی از جمله سابقه صندوق، بازدهی صندوق، کل ارزش دارایی صندوق، تعداد سرمایه‌گذارها، پورتفوی صندوق و … بستگی دارد.

صندوق اهرمی کاریزما طبق آمار رسمی سایت فیپیران در حال حاضر با بیش از 12 هزار میلیارد تومان دارایی تحت مدیریت (AUM)، بزرگترین صندوق سهامی غیردولتی در ایران به حساب می‌آید. نزدیک به 50 هزار نفر به این صندوق اعتماد کرده‌اند. سود واحدهای عادی این صندوق حداقل 31 درصد به صورت روزشمار است.

خرید و فروش اهرم از روز شنبه تا چهارشنبه در زمان فعالیت بازار امکان‌پذیر است. همچنین هر زمان که بخواهید می‌توانید سرمایۀ خود را بدون نرخ شکست برداشت کنید. اگر به دنبال کسب بهترین نتیجه از سرمایه‌گذاری خود هستید، توصیه می‌کنیم حتماً صندوق اهرمی کاریزما را امتحان کنید.

خرید آنلاین صندوق اهرمی

سوالات متداول

برای انتخاب بهترین صندوق اهرمی و مقایسۀ صندوق‌ها با یکدیگر می‌توان از معیارهایی مانند بازدهی صندوق، نقدشوندگی، مدیریت صندوق و همچنین پارامترهایی مانند بازدهی نسبت به شاخص کل، ترکیب دارایی، ضریب آلفا و بتا، حجم معاملات روزانه و… کمک گرفت.​

گروه مالی کاریزما، در سال 1400 صندوق اهرمی خود را با عنوان «صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی کاریزما» با نماد «اهرم» راه‌اندازی کرد. واحدهای این صندوق به دو شکل واحدهای عادی و واحدهای ممتاز برای سرمایه‌گذاری در دسترس هستند.

طبق پارامترهای موجود مانند بازدهی، کل ارزش دارایی، تعداد سرمایه‌گذارهای صندوق و… و همینطور طبق آمار سایت فیپیران، صندوق اهرمی صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی کاریزما (واحدهای ممتاز) در حال حاضر عنوان بهترین صندوق اهرمی را کسب می‌کند.​

برای خرید صندوق اهرمی کاریزما می‌توانید نماد «اهرم» را در سامانه‌ی معاملاتی کارگزاری کاریزما یا کارگزاری‌های دیگر جستجو و آن را خریداری کنید.‌ واحدهای عادی نیز به صورت صدور و ابطالی ارائه می‌شوند و برای سرمایه‌گذاری باید از طریق سایت صندوق اقدام کرد.‌

:
:
1x

بهترین صندوق اهرمی در بورس کدام است؟

بهترین صندوق اهرمی در بورس
1x
: :

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 دیدگاه برای این مطلب

  1. مصطفی عباسی 10 شهریور 1403 1 پاسخ

    سلام سود صندوق آیا به حساب واریز می‌شود اگه ممکنه توضیح بدین که مثل سپرده گذاری در بانک هست؟

    10 شهریور 1403 1 پاسخ
    1. محمدجواد آقابابایی مدیر 10 شهریور 1403

      سلام و درود. خیر، سرمایه‌گذاری در صندوق‌های اهرمی مثل سپرده‌گذاری در بانک نیست. خرید صندوق‌های اهرمی مثل خرید سهام در بورس هست. سود صندوق در واقع افزایش ارزش واحدهای صندوق هست. یه مثال ساده: شما 1 میلیون پرداخت می‌کنید و 1000 واحد صندوق رو خریداری می‌کنید. قیمت هر واحد اینجا 1000 تومان هست. با افزایش ارزش واحدهای صندوق به هر واحد 1100 تومان، سرمایۀ شما میشه 1 میلیون و 100 هزار تومان و سود شما میشه 100 هزار تومان. شما واحدهای صندوق خودتون رو می‌فروشید و 1 میلیون و 100 هزار تومان بعد از فروش، به حساب شما واریز میشه که در اختیار شما خواهد بود.
      برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله‌ای داریم با عنوان صندوق اهرمی چیست؟ که می‌تونید مطالعه کنید.

      10 شهریور 1403
  2. کامبیز 10 تیر 1403 1 پاسخ

    سلام، من چندتا سوال داشتم همیشه درباره اهرم که جوابشونو تو این مقاله پیدا کردم. ممنونم از توضیحات خوبتون.

    10 تیر 1403 1 پاسخ
    1. محمدجواد آقابابایی مدیر 10 تیر 1403

      سلام. خیلی خوشحالیم که با این مقاله تونستیم سوالات شما رو دربارۀ صندوق اهرمی پاسخ بدیم 🙂

      10 تیر 1403
  3. محمدجواد آقابابایی مدیر 6 تیر 1403

    ممنونم، به نظر من سه معیار اول یعنی بازدهی، نقدشوندگی و مدیریت صندوق که در بخش معیارهای مهم در انتخاب بهترین صندوق اهرمی بورس به اونها اشاره کردیم، مهمترین معیارها برای انتخاب بهترین صندوق اهرمی به حساب میان و باید توجه ویژه‌ای به این سه مورد داشته باشید.

    6 تیر 1403

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.