ثبت نام در کارگزاری کاریزما و دریافت کد بورسی رایگان

آموزش خرید و فروش سهام در بورس در 7 گام

آموزش خرید و فروش سهام در بورس در 7 گام

آموزش خرید و فروش سهام در بورس
ورود به بورس

خرید و فروش سهام در بورس یکی از مهم‌ترین روش‌های سرمایه‌گذاری است که افراد و شرکت‌ها از آن برای کسب سود و افزایش دارایی‌های خود استفاده می‌کنند. در این مطلب از دسته‌بندی ورود به بورس می‌خواهیم نحوه خرید و فروش سهام در بورس را در کاریزما لرنینگ در چند گام ساده آموزش دهیم. دقایقی از وقت خود را به ما اختصاص بدهید تا آموزش صفر تا صد خرید و فروش سهام را کامل یاد بگیرید.

در بازار بورس، سرمایه‌گذاران با خرید سهام شرکت‌ها در بازار سرمایه، به‌نوعی مالکیت بخش کوچکی از شرکت‌‌ها را در دست می‌گیرند و از رشد قیمت سهام یا دریافت سود تقسیمی بهره‌مند می‌شوند. در مقابل، فروش سهام به معنای خروج از سرمایه‌گذاری و نقد کردن دارایی‌ها است. این فرآیند در بورس به صورت آنلاین و از طریق کارگزاری‌ها انجام می‌شود و با استفاده از تحلیل‌های مختلف، سرمایه‌گذاران تصمیم به خرید یا فروش سهام می‌گیرند تا بهترین نتیجه را به‌دست آورند.

آموزش خرید و فروش اینترنتی سهام در بورس

در بازار بورس، قطعاً اولین کلمه‌ای که می‌شنویم «سهام» است. اگر سرمایه‌ی یک شرکت را به قسمت‌های مساوی تقسیم کنیم، به هر یک قسمت، یک سهم می‌کوییم. اکنون می‌خواهیم این سهم‌ها را بخریم و بفروشیم، پس به آموزش نحوه خرید و فروش سهام در بورس نیاز داریم. تمرکز ما از اینجا تا انتهای این مطلب بر آموزش خرید و فروش سهام در بورس ایران است.

پیشنهاد می‌کنیم پیش از هر اقدامی، مطلب زیر را مطالعه کنید تا با سهام و انواع آن و همینطور انواع شرکت‌های سهامی بیشتر آشنا شوید و اطلاعات کاملی داشته باشید.

link مقاله پیشنهادی : سهام چیست و بررسی انواع سهام در بورس

از سال 1389 خرید و فروش آنلاین سهام در بورس آغاز شد و خیلی سریع تمام معاملات برخط شدند. امروزه تمام کارگزاری‌ها و شرکت‌های بورسی خدمات خود را به‌صورت آنلاین ارائه می‌دهند. برای خرید و پس از آن فروش سهام، کافیست چند کار ساده را انجام دهیم. مراحل خرید سهام در بورس به‌طور کلی عبارت‌اند از:

  1. دریافت کد بورسی و ثبت‌نام در کارگزاری
  2. شارژ حساب معاملاتی در کارکزاری
  3. جستجوی نماد بورسی مد نظر
  4. ثبت سفارش و خرید سهم
  5. خرید و اضافه شدن سهم به سبد دارایی
  6. ثبت سفارش فروش و فروش سهم
  7. دریافت وجه و واریز به حساب بانکی

در ادامه هر مرحله را با ارائه توضیحات، کامل بررسی خواهیم کرد و در واقع آموزش تصویری خرید و فروش سهام در بورس را خواهیم داشت.

برای خرید سهام در بورس چه باید کرد؟

از هفت مرحله‌ای که عنوان کردیم، پنج مرحله مربوط به خرید سهام است. البته دریافت کد بورسی و ثبت‌نام در کارگزاری یک مرتبه انجام می‌شود و پس از آن صرفاً به خرید و فروش سهام می‌پردازیم. همانطور که اشاره کردیم آموزش خرید سهام در بورس و همینطور فروش آن را در هفت مرحله برای شما توضیح خواهیم داد.

گام اول: دریافت کد بورسی و ثبت‌نام در کارگزاری بورس

برای فعالیت در بازار بورس، اولین قدم این است که کد بورسی داشته باشیم. کد بورسی یا همان کد معاملاتی در واقع کد ملی شما در بازار بورس است. اگر می‌خواهید در مورد کد بورسی اطلاعات بیشتری به‌دست آورید، مطلب «کد بورسی چیست؟» را مطالعه نمایید و ویدیوی نحوۀ دریافت کد بورسی را مشاهده کنید. پس از مطالعه‌ می‌توانید از طریق دکمه زیر، کد بورسی خود را به‌صورت آنلاین دریافت کنید.

دریافت کد بورسی آنلاین

اما اگر بخواهیم خلاصه بگوییم، برای دریافت کد بورسی کافیست در سامانه‌ای تحت عنوان سامانه جامع اطلاعات مشتریان که به سامانه سجام معروف است، ثبت‌نام کنید. ثبت‌نام در سامانه سجام آسان است و شما تنها با ارائه‌ی اطلاعات خود مانند مشخصات فردی، آدرس محل سکونت و اطلاعات بانکی، سجامی می‌شوید.

پس از دریافت کد بورسی، باید یک کارگزاری معتبر را انتخاب و در آن ثبت‌نام کنیم. شما می‌توانید در تمام کارگزاری‌هایی که از سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز دارند، ثبت‌نام کنید و از طریق سایت آن‌ها به خرید و فروش سهام در بورس به‌صورت آنلاین بپردازید. تفاوت کارگزاری‌ها در اعتبار آن‌ها و کیفیت خدماتی است که ارائه می‌دهند. شاید در ابتدای مسیر موضوع انتخاب کارگزاری اولویت بالایی نداشته باشد، اما معامله‌گران حرفه‌ای همیشه دنبال بهترین کارگزاری هستند.

ما کارگزاری کاریزما را به شما پیشنهاد می‌دهیم که یکی از بهترین کارگزاری‌ها است و خدمات کاملی از جمله سامانه معاملاتی پیشرفته، پشتیبانی قوی و آموزش و مشاوره را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. از طریق دکمه زیر می‌توانید در کارگزاری کاریزما ثبت‌نام کنید. اگر از قبل کد بورسی ندارید، همزمان در مراحل ثبت‌نام، کد بورسی نیز برای شما صادر می‌شود.

  ثبت نام در کارگزاری کاریزما

پس از تکمیل ثبت‌نام در کارگزاری، نام کاربری و رمز عبور به شما داده می‌شود که با استفاده از آن‌ها می‌توانید وارد سامانه معاملاتی کارگزاری شوید.

سامانه معاملاتی کارگزاری کاریزما

گام دوم: واریز وجه و شارژ حساب کارگزاری

گام دوم آموزش خرید سهام در بورس این است که حساب کارگزاری خود را شارژ کنیم. برای شارژ حساب کارگزاری سه روش داریم:

  • شارژ حساب به‌صورت آنلاین
  • ثبت فیش واریز نقدی
  • اتصال حساب بانکی به سامانه کارگزاری

1. شارژ آنلاین حساب کارگزاری؛ آسان‌ترین و رایج‌ترین روش

در این روش، که ساده‌ترین و رایج‌ترین روش است، شما با داشتن رمز دوم پویا می‌توانید همانند خریدهای اینترنتی، حساب خود را در کارگزاری شارژ کنید. معمولاً محدودیت خاصی برای شارژ حساب کارگزاری از نظر مبلغ، وجود ندارد. پس از واریز، حساب شما در کارگزاری بلافاصله شارژ می‌شود.

برای شارژ حساب می‌توانید از تمام کارت‌های بانکی استفاده کنید اما برداشت وجه فقط و فقط به همان حساب بانکی که هنگام دریافت کد بورسی معرفی کرده‌اید، امکان‌پذیر است. استفاده از حساب بانکی و کارت دیگران برای واریز و برداشت، حتی اگر ممکن باشد، پولشویی به‌حساب می‌آید و شما را به دردسر خواهد انداخت!

واریز آنلاین به حساب در کارگزاری کاریزما

2. واریز نقدی به حساب کارگزاری و ثبت فیش واریز نقدی

گاهی شرایطی پیش می‌آید که شما نمی‌توانید یا نمی‌خواهید حساب خود را بنا بر هر دلیلی به‌صورت آنلاین شارژ کنید. راه حل جایگزین این است که به بانک مراجعه کنید و مبلغ مورد نظر خود را به حساب کارگزاری واریز نمایید. سپس، از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری به بخش فیش واریزی مراجعه کنید و مشخصات فیش خود شامل مبلغ، شماره فیش، تاریخ، حساب واریزی را همراه با تصویر فیش ثبت نمایید. کارگزاری فیش شما را بررسی می‌کند و در صورت تایید اطلاعات، حساب کارگزاری شما شارژ می‌شود. البته این روش چندان مرسوم نیست!

ثبت فیش واریز به حساب در کارگزاری کاریزما

3. اتصال مستقیم حساب بانکی به سامانه کارگزاری

در این روش، که بیشتر مناسب حرفه‌ای‌های بازار بورس است، شما می‌توانید حساب بانک ملت و سامان خود را مستقیم به سامانه کارگزاری متصل کنید. شما در این حالت برای خرید سهام نیازی به شارژ حساب ندارید و مبلغ مستقیماً از حساب بانکی شما برداشت می‌شود.

کارگزاری کاریزما، امکان اتصال سامانه کارگزاری به حساب بانک سامان را فرآهم کرده است. بعد از اتصال حساب و هنگام خرید سهام، می‌توانید گزینه‌ی محل تامین اعتبار را حساب بانک سامان خود انتخاب کنید.

گام سوم: جستجوی نماد بورسی و بررسی اطلاعات سهم

فرآیند جستجوی نماد بورسی در تمام کارگزاری‌ها تقریباً مشابه است. در همان صفحه اصلی سامانه کارگزاری، کادر جستجوی نماد با یک علامت ذره‌بین وجود دارد که می‌توانید چند حرف نماد مد نظر خود را در این باکس تایپ کنید و نماد مورد نظرتان را انتخاب نمایید.

جستجوی نمادهای بورسی در کارگزاری کاریزما

با کلیک روی نماد مد نظر، تمام اطلاعات مربوط به آن نماد را می‌توانید مشاهده کنید که معمولاً شامل موارد زیر می‌شود:

  • مشخصات نماد (قیمت و غیره)
  • میزان عرضه و تقاضا
  • نمودار تکنیکال نماد
  • حجم خرید و فروش حقیقی و حقوقی

بررسی این اطلاعات پیش از خرید ضروری است؛ چراکه بعضی از نمادها به دلایل مختلف ممکن است توسط ناظر بازار بسته شده باشند و اصطلاحاً شاهد توقف نماد باشیم. در این شرایط ممکن است ندانسته اقدام به ثبت سفارش کنیم که البته خرید سهام تا زمان مجاز شدن سهم انجام نمی‌شود، اما گاهی نمی‌توانیم سفارشی که ثبت کرده‌ایم را لغو کنیم و باید به ناچار منتظر تعیین وضعیت نماد بمانیم.

گام چهارم: ثبت سفارش و خرید سهام

پس از انتخاب سهم و مشاهده‌ی اطلاعات آن، گزینه‌های خرید و فروش را مشاهده خواهید کرد. معمولاً در سامانه‌های کارگزاری‌ها، دکمه خرید را با رنگ آبی یا گاهی سبز و دکمه فروش را با رنگ قرمز نشان می‌دهند. خرید همان تقاضا و قرمز همان عرضه است. در سمت تقاضا، بالاترین قیمت‌های خرید و در سمت عرضه، پایین‌ترین قیمت‌های فروش نمایش داده می‌شوند.

یک سمت گروهی از سهامداران می‌خواهند یک سهم را با قیمت مشخصی بفروشند و در سمت دیگر، عده‌ای قیمت‌های پیشنهادی خود را ارائه می‌دهند. چنانچه قیمتی در سمت عرضه با قیمتی در سمت تقاضا منطبق (یکسان) شود، معامله خرید یا فروش انجام می‌شود. شما به‌عنوان خریدار یا فروشنده سهام باید تصمیم بگیرید با چه قیمتی می‌خواهید سهمی را بخرید یا آن را بفروشید.

شما به دو مدل می‌توانید ثبت سفارش انجام دهید:

  1. تعداد سهام مد نظرتان را وارد کنید.

در این حالت شما برای مثال می‌خواهید 1000 سهم ایران خودرو را بخرید و قیمت سهم 205 تومان است. بنابراین باید حداقل حساب خود را کمی بیشتر از 205 هزار تومان شارژ کنید و (همانطور که در تصویر زیر می‌بینید) تعداد سفارش / سهم را 1000 وارد کنید.

  1. میزان سرمایه‌ای که مد نظر دارید را وارد کنید.

در حالت دوم شما میزان سرمایه‌ای که دارید یا میزان سرمایه‌ای که می‌خواهید برای خرید یک سهم اختصاص دهید را وارد می‌کنید و سامانه خودکار برای شما تعداد سهم را محاسبه می‌کند.

خرید و فروش سهام در سامانه صحرا کارگزاری کاریزما

گام پنجم: تکمیل سفارش و اضافه شدن سهم به پورتفو

خرید سهام شما زمانی تکمیل می‌شود که در طرف مقابل فروشنده سهام حاضر باشد سهام خود را با قیمت پیشنهادی شما بفروشد. اگر خرید سهام شما انجام و تکمیل شود، سهم به سبد دارایی یا پورتفوی شما منتقل می‌شود و از آن لحظه به بعد تا زمان فروش، شما مالک سهام هستید و می‌توانید تمام دارایی‌های خود را در پرتفوی لحظه‌ای خود مشاهده کنید.

انتقال سهام به پرتفو بعد از خرید

اما در صورتی که قیمت مد نظر شما برای خرید با قیمت‌های پیشنهادی از سمت فروشنده‌ها اختلاف داشته باشد، خرید سهام شما تبدیل به سفارش در صف می‌شود. در این حالت برای مثال شما درخواست خرید یک سهم به قیمت 1000 تومان را دارید، اما نزدیک‌ترین پیشنهاد فروش 1100 تومان است. شما یا باید هر سهم را به قیمت 1100 تومان بخرید، یا سفارش شما در صف خرید باقی می‌ماند تا فروشنده‌ای پیدا شود و سهام خود را قیمت مد نظر شما بفروشد.

صف‌های خرید و فروش در بازار بورس عموماً به این خاطر شکل می‌گیرند که یکی از طرفین خریدار یا فروشنده، بنا بر دلایل مختلف مانند دید مثبت به بازار و امید به بالاتر رفتن ارزش سهام یک شرکت یا ترس از شرایط حاکم بر بازار، حاضر به فروش یا خرید سهام نیستند. در این شرایط عرضه و تقاضا اختلاف زیادی پیدا می‌کنند و بازار وارد صف خرید یا صف فروش می‌شود.

گام ششم: چگونه سهام خود را در بورس بفروشیم؟

فروش سهام طرف دیگر ماجرا است. هر معامله‌گری به نقطه‌ای می‌رسد که به دلایل مختلف مانند رسیدن به سود مد نظر، نیاز به پول و غیره می‌خواهد سهام خود را بفروشد. برای فروش سهام خودمان در بورس، طبیعتاً باید سراغ پورتفو و گزینه‌ی قرمز رنگ فروش برویم.

در پروتفوی خود روی سهمی که قصد فروش آن را دارید، کلیک کنید. معمولاً جلوی اسم سهم، آیکن‌های خرید و فروش را می‌توانید مشاهده کنید.‌ گزینه‌ی فروش را انتخاب کنید و همانند خرید سهام، قیمت مد نظرتان برای فروش هر سهم را وارد کنید. سپس مشخص کنید قصد فروش چه تعداد سهام را دارید. شما می‌توانید تمام سهام خود را بفروشید یا اینکه تعداد مشخصی را نقد کنید. گاهی فروش هزار سهم از ده هزار سهمی که دارید، نیاز شما را برآورده می‌کند.‌

فروش سهام در کارگزاری کاریزمابعد از زدن دکمه فروش، اگر در طرف مقابل خریداری حاضر باشد، سهام شما فروخته می‌شود و مبلغ به حساب کارگزاری شما واریز می‌گردد. در غیر این صورت، وارد صف سفارش فروش می‌شود تا زمانی که معامله شما تکمیل شود.

قرار گرفتن سفارش در صف فروشنکته‌ای که هم در فروش و هم در خرید باید به آن توجه کنید، کارمزد است. کارگزاری‌ها برای اجرای معاملات خرید و فروش از شما کارمزد می‌گیرند که البته مقدار آن بسیار کمتر از آن است که به آن توجه کنیم. به هر حال، هنگام خرید و فروش سهام (مطابق تصویر بالا) کارمزد برای شما لحاظ می‌شود که این کارمزد به‌طور خودکار از شما کسر می‌شود.

گام هفتم: درخواست انتقال وجه از کارگزاری

پس از اینکه سهام شما به فروش رفت، حساب کارگزاری شما شارژ و به شما قدرت خرید داده می‌شود. اگر از قبل 100 هزار تومان در کارگزاری خود داشته باشید و یک میلیون تومان سهام بفروشید، قدرت خرید شما برابر یک میلیون و صد هزار تومان خواهد بود. شما می‌توانید مجدد سهام بخرید و سرمایه‌گذاری کنید یا اینکه درخواست برداشت وجه و واریز آن به حساب بانکی خود را بدهید.‌

در سامانه معاملاتی کارگزاری خود، گزینه‌ی درخواست وجه یا برداشت وجه را انتخاب کنید. مطابق تصویر زیر، درخواست وجه جدید را بزنید. روال کار به این صورت است که کارگزاری‌ها معمولاً دو یا سه تاریخ به شما پیشنهاد می‌دهند. نزدیک‌ترین تاریخ، حساب بانکی که می‌خواهید مبلغ به آن واریز شود و در نهایت مبلغ مد نظر را وارد کنید و درخواست خود را ثبت نمایید.

درخواست برداشت وجه در کارگزاری کاریزما

کارگزاری‌ها پس از بررسی درخواست شما، در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، تسویه حساب انجام می‌دهند. البته طبق قانون سازمان بورس، بعد از درخواست برداشت از سمت شما، دو روز کاری (بدون احتساب پنجشنبه و جمعه) طول می‌کشد تا مبلغ به حساب شما واریز شود. در خصوص تسویه معاملات در بورس، مقاله‌ی جامعی در وبلاگ کاریزما داریم که می‌توانید آن را مطالعه کنید.

برای خرید و فروش سهام در بورس به چه نکاتی توجه کنیم؟

در این بخش می‌خواهیم به آموزش چند تکنیک خرید و فروش سهام در بورس بپردازیم. البته بحث خرید و فروش سهام بسیار گسترده است و صدها نکته‌ی مختلف وجود دارد که رعایت آن‌ها منتج به خرید بهتر و در کل سود بیشتر می‌شود، اما در این مقاله صرفاً روی آموزش خرید و فروش سهام در بورس تمرکز کردیم. برای تکمیل بحث، به چند نکته اشاره می‌کنیم که حتماً بایستی این موارد را در نظر داشته باشید:

  1. سعی کنید حساب کارگزاری خود را کمی بیشتر از مبلغ موردتان برای خرید سهام شارژ کنید. با این کار در واقع کارمزد معاملات را هنگام خرید و فروش سهام در نظر گرفته‌ایم.
  2. اخبار و گزارش‌های مرتبط با بازار سرمایه را پیگیری کنید و در روزهای پرنوسان بازار از سرمایه‌گذاری و مشارکت در بازار اجتناب کنید.
  3. هنگام خرید یا فروش سهام، قیمت پیشنهادی خود را بر اساس قیمت پایانی روز قبل سهام و دامنه نوسان انتخاب کنید تا بتوانید به راحتی سهام مد نظرتان را بخرید یا بفروشید.
  4. در کنار خرید و فروش سهام، به سرمایه‌گذاری‌های غیرمستقیم و سایر بازارها نیز توجه کنید تا از مزایای این ابزارها بهره‌مند شوید. برای مثال، بعد از خرید سهام در بورس، می‌توانید از استراتژی کاورد کال در بازار اختیار معامله استفاده کنید تا خود را در برابر ضرر بیمه کنید.

در کنار این موارد سعی کنید از خدمات کارگزاری خود نهایت استفاده را ببرید. کارگزاری‌ها معمولاً برای کاربران خود خدمات خاصی را در نظر می‌گیرند؛ از جمله کد معرف، کاهش کارمزد خرید و فروش سهام در شرایط خاص، تخصیص اعتبار و غیره. استفاده مناسب از این طرح‌ها در بسیاری از موارد به نفع شما خواهد بود.

شرایط خرید و فروش سهام در بورس

در تمام دنیا، بازارهای بورس تحت شرایطی مشخص و تقریباً یکسان فعالیت می‌کنند.‌ ساختار بازار بورس و اوراق بهادار ایران نیز مشابه بازارهای جهانی است. بنابراین، لازم است در خصوص شرایط بازار و خرید و فروش سهام اطلاعات کافی داشته باشیم و سپس وارد بازار سهام شویم. در این بخش مهمترین اصول بازار شامل ساعت باز شدن و بسته شدن بازار بورس، کارمزدها، مالیات و غیره را در قالب سوال و جواب بررسی کرده‌ایم.

خرید سهام در بورس از چه ساعتی شروع میشود؟

زمان خرید سهام در بورس و فرابورس ایران از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸:۴۵ تا ۱۲:۳۰ می‌باشد. ثبت سفارش‌ها از ۸:۴۵ تا ۹ صبح آغاز می‌شود که در این بازه زمانی، می‌توان درخواست‌های خرید و فروش را در سیستم ثبت کرد؛ اما معامله‌ای انجام نمی‌شود. معاملات سهام از ساعت ۹ تا ۱۲:۳۰ انجام می‌گیرد و پس از این ساعت، امکان ثبت سفارش جدید وجود ندارد.

کارمزد خرید سهام در بورس چند درصد است؟

کارمزد خرید سهام در بورس ایران به‌صورت درصدی از ارزش کل معامله محاسبه می‌شود که البته جزئیات زیادی دارد، اما به‌طور کلی، مجموع کارمزد خرید برابر با ۰.۰۰۳۷۱۲ و مجموع کارمزد فروش برابر با ۰.۰۰۸۸ از ارزش معامله است که در مجموع برابر با ۰.۰۱۲۵۱۲ از ارزش معامله است. اگر بخواهیم جمع کارمزد خرید و فروش را به‌صورت درصد بیان کنیم، می‌توان گفت مجموع کارمزد خرید و فروش تقریبا برابر با ۱.۲۵ درصد از ارزش کل معامله است.

نکات مهم در خرید و فروش سهام در بورس

حداقل و حداکثر خرید سهام در بورس چقدر است؟

حداقل سرمایه مورد نیاز برای انواع مختلف سرمایه‌گذاری در بورس متفاوت است. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، حداقل مبلغ مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری در بورس در بخش‌های مختلف به شکل زیر است:

  • سرمایه‌گذاری مستقیم در سهام: 500 هزار تومان
  • سرمایه‌گذاری در بازار پایه: 5 میلیون تومان
  • سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی قابل معامله: 100 هزار تومان
  • سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت قابل معامله: 100 هزار تومان
  • سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت صدور و ابطالی: قیمت یک واحد صندوق

اما در طرف دیگر، محدودیتی برای سقف خرید سهام در بورس نداریم و شما می‌توانید هر مقدار سهام که تمایل دارید را خریداری کنید. البته، محدودیتی در تعداد سهامی که می‌توانید در یک سفارش خرید ثبت کنید وجود دارد. بر اساس مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار:

  • حداکثر حجم سفارش برای نمادهایی در بازه قیمتی 1 الی 500 تومان، معادل 400 هزار سهم است.
  • حداکثر حجم سفارش برای نمادهایی در بازه قیمتی 501 الی 1000 تومان، معادل 200 هزار سهم است.
  • حداکثر حجم سفارش برای نمادهایی در بازه قیمتی 1001 الی 10 هزار تومان، معادل 100 هزار سهم است.
  • حداکثر حجم سفارش برای نمادهایی که قیمتی بالاتر از 10001 تومان دارند، معادل 50 هزار سهم است.

مالیات خرید سهام در بورس چقدر است؟

خرید سهام در بورس شامل پرداخت مالیات نمی‌شود؛ اما هنگام فروش سهام، مالیات نقل و انتقال اعمال می‌گردد. این مالیات برابر با ۰.۵ درصد از ارزش فروش سهام و بر عهده فروشنده است. علاوه بر این، سودی که از سرمایه‌گذاری در بورس به‌دست می‌آورید از پرداخت مالیات معاف است.

جمع‌بندی مطلب آموزش خرید و فروش سهام در بورس

در این مقاله در خصوص آموزش خرید و فروش سهام در بورس صحبت کردیم و مراحل خرید و همینطور فروش سهام در سامانه کارگزاری را با کمک تصاویر مختلف نشان دادیم. برای خرید و فروش سهام در گام اول و قبل از هر کاری به کد بورسی نیاز دارید. بعد از دریافت کد بورسی (ثبت‌نام در سامانه سجام)، کافیست در یک کارگزاری بورس مانند کاریزما ثبت‌نام و حساب خود را شارژ کنیم.

انتخاب سهم و خرید آن مطابق سرمایه‌ای که داریم، گام نهایی است. در بحث خرید و فروش سهام، توجه به چند نکته ساده مانند در نظر گرفتن کارمزد هنگام خرید سهام، ضروری است که در این مقاله تمام این نکات ضروری را توضیح داده‌ایم.

اگر در مورد مطالب گفته‌شده در این مقاله یعنی آموزش خرید و فروش سهام در بورس، سوال یا تجربه‌ای دارید، حتماً در قسمت دیدگاه‌ها با ما گفتگو کنید.

سوالات متداول

خرید سهام در بورس به این صورت است که ابتدا باید در یکی از کارگزاری‌های معتبر حساب باز کنید و کد بورسی بگیرید. سپس با استفاده از سامانه معاملاتی کارگزاری، می‌توانید سهام مورد نظر خود را جستجو کرده و پس از بررسی قیمت و شرایط آن، تعداد سهمی که می‌خواهید را تعیین کنید و سفارش خرید خود را ثبت نمایید.

خرید و فروش سهام در بورس ایران از شنبه تا چهارشنبه و از ساعت ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر امکان‌پذیر است. البته مرحله پیش‌گشایش از ۸:45 تا ۹ است که فقط امکان ثبت سفارش‌ها وجود دارد و معامله‌ای صورت نمی‌گیرد.

قیمت سر به سر فروش در بورس به قیمتی گفته می‌شود که در آن سرمایه‌گذار می‌تواند سهام خود را بدون سود یا زیان بفروشد. این قیمت شامل هزینه‌های خرید اولیه، کارمزدهای خرید و فروش و مالیات است. به‌عبارت دیگر، قیمت سر به سر قیمتی است که در صورت فروش سهام در آن قیمت، کل سرمایه و هزینه‌های انجام معامله به سرمایه‌گذار بازگردانده می‌شود، بدون آنکه سود یا زیانی حاصل شود.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 دیدگاه برای این مطلب

  1. انور هنرور 23 آبان 1402 1 پاسخ

    سلام بسیار عالی راهنمای کردید ممنونم

    23 آبان 1402 1 پاسخ
    1. بهارک آقائی مدیر 24 آبان 1402 1 پاسخ

      خوشحالیم که مطالب براتون مفید واقع شدن

      24 آبان 1402 1 پاسخ
      1. حمید هیاوی 9 بهمن 1402 1 پاسخ

        ممنون بابت مطلب خیلی مفید هستند

        9 بهمن 1402 1 پاسخ
        1. بهارک آقائی مدیر 10 بهمن 1402

          خوشحالیم که مطالب براتون مفید واقع شدن🙏

          10 بهمن 1402

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.