صندوق های سرمایه گذاری کاریزما؛ معرفی 10 صندوق مهم کاریزما
برای سرمایهگذاری در بازار بورس، احتمالاً هیچ ابزار کاملی مشابه صندوق های سرمایه گذاری پیدا نمیشود که تمام نیازهای شما بهعنوان یک سرمایهگذار را برآورده کند. در همین مسیر و در این مقاله از کاریزما لرنینگ قصد داریم مهمترین صندوق های سرمایه گذاری کاریزما را معرفی و بررسی کنیم.
گروه مالی کاریزما 21 صندوق سرمایهگذاری دارد و از این حیث، سرمایهگذاران با هر نوع نگرشی نسب به بازار، میتوانند مسیر سرمایهگذاری مد نظر خود را بهراحتی پیدا کنند. این مقاله میتواند راهنمای جامعی باشد تا صندوق سرمایهگذاری مناسب خود را پیدا کنید. لطفاً تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
آشنایی با انواع صندوق های کاریزما
صندوقهای سرمایهگذاری را معمولاً بر اساس سه معیار زیر دستهبندی میکنند:
- نوع صندوق
- شیوه سرمایهگذاری
- تقسیم سود ماهانه
صندوقها بر اساس شیوه سرمایهگذاری به قابل معامله در بورس (ETF) و صدور و ابطالی و بر اساس تقسیم سود، به تقسیم سود ماهانه و افزایش ارزش خالص واحدهای صندوق (NAV) تقسیم میشوند. کاریزما 11 صندوق قابل معامله در بورس، 10 صندوق صندور و ابطالی و 2 صندوق با تقسیم سود ماهانه دارد.
اما مهمترین و بهترین دستهبندی صندوق های سرمایه گذاری، تقسیمبندی آنها بر اساس نوع صندوق سرمایه گذاری است. اما در این مطلب صندوق های سرمایه گذاری کاریزما را بر اساس نوع صندوق بررسی خواهیم کرد. در تصویر زیر میتوانید مهمترین صندوق های سرمایه گذاری کاریزما را در یک نگاه، مشاهده کنید.
صندوق های درآمد ثابت کاریزما
کاریزما پنج صندوق درآمد ثابت دارد که از میان آنها، صندوقهای درآمد ثابت کارا و کمند محبوبیت بیشتری نزد سرمایهگذاران دارند. این دو صندوق را مختصر بررسی خواهیم کرد.
1. صندوق درآمد ثابت کارا
صندوق کارا یک صندوق درآمد ثابت نوع دوم است که از سال 1400 فعالیت خود را آغاز کرده است و بر سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت و سپرده بانکی تمرکز دارد. ریسک سرمایهگذاری در این صندوق بسیار پایین است. سود سرمایهگذاری در صندوق کارا در حال حاضر 36 درصد سالانه است. برای آشنایی بیشتر با صندوق کارا و ویژگیهای آن، مطلب زیر را مطالعه کنید:
2. صندوق درآمد ثابت کمند
صندوق کمند دومین صندوق درآمد ثابت گروه مالی کاریزما است که در اوراق مشارکت، سپردههای بانکی و سایر اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری میکند و همانند کارا، در پایینترین سطح ریسک قرار دارد. سود موثر سالانه این صندوق در حال حاضر 34.5 درصد است. کمد یکی از معدود صندوقهای درآمد ثابت است که تقسم سود ماهانه دارد. در صورتی که تمایل دارید در مورد این صندوق بیشتر بدانید، مطلب زیر را مطالعه گنید:
3. صندوق اهرم کاریزما (واحدهای عادی)
این صندوق از نوع درآمد ثابت بوده و سود آن بهصورت تضمینشده ارائه میشود. سود سالانه حداقل ۳۰ و حداکثر ۳۱ درصد برای این واحدها تضمین شده است، که بدین ترتیب سرمایهگذار از کسب حداقل سود مطمئن خواهد بود. تضمین سود در این صندوق توسط دارندگان واحدهای ممتاز صندوق اهرمی کاریزما انجام میگیرد.
صندوقهای مختص اوراق دولتی کاریزما و درآمد ثابت کاریزما، دو صندوق دیگر درآمد ثابت متعلق به گروه مالی کاریزما هستند.
صندوق های سهامی کاریزما
کاریزما هشت صندوق سهامی دارد. این صندوقها در گام اول سهامی هستند، اما میتوان آنها را دقیقتر دستهبندی کرد. برای مثال، صندوق مزه یک صندوق سهامی است، اما در دستهبندی دقیقتر، این صندوق را بخشی مینامند. صندوقهای سهامی کاریزما عبارتاند از:
- اهرمی کاریزما (واحدهای ممتاز)
- سهامی سپند کاریزما (کاریس)
- سهامی بخشی کاریزما (دایا)
پیش از ادامه مطلب، توصیه میکنیم حتماً مقاله زیر در مورد صندوقهای سهامی را مطالعه کنید:
1. صندوق سهامی – اهرمی کاریزما با نماد اهرم
صندوق اهرمی کاریزما با نماد اهرم اولین، بزرگترین و مهمترین صندوق سهامی بازار سرمایه است که از مزیت اهرم مالی برای کسب سود بیشتر استفاده میکند. صندوق اهرم این امکان را به سرمایهگذار میدهد که بدون نیاز به افزایش سرمایه اولیه، با اعتبار بیشتری در بورس سرمایهگذاری و سود خود را چند برابر کند. بازدهی یکساله اهرم بیش از 80 درصد بوده است.
اگر مفهوم اهرم مالی در صندوقهای اهرمی برای شما جذاب است، پیشنهاد میکنیم حتماً برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله «صندوق اهرمی چیست؟» را مطالعه کنید.
2. صندوق سهامی سپند کاریزما
صندوق سرمایه گذاری سهامی سپند کاریزما با نماد کاریس یک گزینه ایدهآل برای سرمایهگذارانی است که میخواهند ترکیبی از بهترین سهام را متناسب با شاخص کل بورس در پرتفوی خود داشته باشند. شروع فعالیت کاریس به سال 1392 برمیگردد؛ بنابراین این صندوق را میتوان یکی از سهامیهای کلاسیک نامید. صندوقهای سهامی مانند کاریس معمولاً برای افراد ریسکپذیر مناسب هستند.
3. صندوقهای سهامی – بخشی کاریزما
صندوقهای سهامی بخشی بر سرمایهگذاری در یک صنعت خاص تمرکز دارند. کاریزما سه صندوق بخشی دارد؛ یا بهعبارت بهتر، صندوق بخشی دایا، سه صندوق زیرمجموعه دارد. این صندوقها عبارتاند از:
- صندوق بخشی فلزات متال
- صندوق بخشی صنعت سیمان با نماد سیمانا
- صندوق بخشی غذایی مزه
هر یک از این صندوقها، دارایی تحت مدیریت و NAV خود را دارند و مجموع داراییهای این سه صندوق، کل ارزش خالص دارایی صندوق دایا را تشکیل میدهد.
صندوق کالایی کاریزما
صندوقهای کالایی در بورس، در اوراق بهادار مبتنی بر سپردههای کالایی مانند گواهی سپرده سکه و شمش طلا، زعفران، خودرو و غیره سرمایهگذاری میکنند. صندوق طلا کهربا کاریزما در حال حاضر تنها صندوق این گروه مالی از نوع کالایی است. ترکیب دارایی کهربا شامل گواهی سپرده شمش طلا (تقریباً 80 درصد)، گواهی سپرده سکه طلا (تقریباً 20 درصد) و سایر داراییها (تقریباً 1 درصد) میشود. مقالهی زیر به شما کمک میکند صندوق طلا کهربا را بهتر بشناسید و با مزایای سرمایهگذاری در صندوقهای طلا آشنا شوید:
صندوق های مختلط کاریزما
در صندوقهای سرمایهگذاری مختلط، داراییهای به نسبت 60 به 40 درصد، بین سهام و اوراق با درآمد ثابت جابهجا میشوند. این جابهجایی بین سهام و درآمد ثابتها با نظر مدیران و تحلیلگران صندوق انجام میشود. کاریزما دو صندوق از نوع مختلط دارد.
1. صندوق سرمایهگذاری مختلط کاریزما
صندوق مختلط کاریزما را میتوان گزینهای متعادل بین سهام و درآمد ثابت در نظر گرفت. سطح ریسک در این صندوق میانه است و مدیر صندوق اجازه دارد در دوران رونق بازار، وزن سهام در پرتقوی صندوق را افزایش دهد و بالعکس در دوران رکود، بیشتر در اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری کند. به این ترتیب ریسک و بازده بهخوبی مدیریت میشوند. در مطلبی جداگانه در وبلاگ کاریزما کاملتر به این موضوع پرداختهایم که صندوق مختلط چیست و چه مزایایی دارد.
2. صندوق تضمین اصل سرمایه کاریزما (واحدهای عادی)
صندوق تضمین اصل سرمایه از نوع صندوق مختلط است؛ منتها ترکیب داراییهای این صندوق به نسبت 70 به 30 بین سهام و درآمد ثابت متغیر است. در این نوع صندوق، اصل سرمایه پس از گذشت 90 روز از شروع سرمایهگذاری، ضمانت میشود. تمام اطلاعات لازم در مورد صندوق تضمین را میتوانید در مطلب زیر مطالعه کنید:
صندوق در صندوق کاریزما
صندوق در صندوق یا فراصندوقها، مجموعهای از صندوقهای سرمایهگذاری هستند و شما با سرمایهگذاری در فراصندوقها مانند صنم کاریزما، در واقع در بهترین صندوقهای بازار شامل طلا، سهامی، درآمد ثابت و غیره سرمایهگذاری کردهاید. بزرگترین مزیت صندوق در صندوقها، تحلیل دو سطحی است.
مدیران هر صندوق سرمایهگذاری در وهله اول بهترین ترکیب دارایی را برای صندوق خود انتخاب میکنند و در مرتبه دوم، مدیر فراصندوق، بهترین صندوقهای سرمایهگذاری را برای پرتفوی صندوق خود انتخاب میکند. برای کسب اطلاعات دقیقتر درباره این مفهوم، توصیه میکنیم مقاله «صندوق در صندوق چیست؟» را مطالعه کنید.
بازدهی صندوق های کاریزما چقدر است؟
مفهوم بازدهی در صندوقهای سرمایهگذاری، نسبی است و کاملاً به عوامل مختلفی از جمله نوع صندوق، بازه زمانی مد نظر، شرایط حاکم بر بازار سرمایه و غیره بستگی دارد. برای نمونه، بازدهی صندوق کاریس از ابتدای فعالیت این صندوق تا ابتدای سال 1404، بیش از 5300 درصد بوده است؛ اما این عدد بهتنهایی نمیتواند معیار دقیقی برای تصمیمگیری باشد.
بهترین راه برای مشاهده سود صندوق های سرمایه گذاری کاریزما این است که به سایت هر صندوق مراجعه کنیم و سود صندوق را در دورههای زمانی مشخص مشاهده کنیم. برای دسترسی به اطلاعات صندوقهای سرمایهگذاری کاریزما، روی دکمه زیر کلیک کنید:
در جدول زیر میتوانید بازدهی صندوق های سرمایه گذاری کاریزما را در سال 1403 مشاهده کنید. همانطور که اشاره شد، برای ارزیابی بازدهی هر صندوق باید فاکتورهای مختلف مانند شرایط بورس و وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور را نیز مد نظر قرار دهیم.
بازدهی محبوبترین صندوقهای سرمایهگذاری کاریزما در سال 1403 | |
نام صندوق | بازدهی صندوق در سال گذشته |
درآمد ثابت کارا | 33 درصد |
درآمد ثابت کمند | 28 درصد |
صندوق اهرم | 56 درصد |
صندوق سهامی کاریس | 53 درصد |
صندوق در صندوق صنم | 44 درصد |
صندوق طلا کهربا | 84 درصد |
صندوق بخشی متال | 13 درصد |
صندوق مختلط کاریزما | 51 درصد |
سود صندوقهای سرمایهگذاری برای بسیاری از سرمایهگذارها موضوعی مهم و احتمالاً معیار اصلی انتخاب آن صندوق برای سرمایهگذاری است. با این حال نباید صرفاً بر اساس سود قضات کنیم. مقاله زیر در تصمیمگیریها برای انتخاب صندوقهای سرمایهگذاری، به شما کمک میکند:
نحوه سرمایه گذاری در صندوق های کاریزما
صندوق های سرمایه گذاری کاریزما به دو دسته قابل معامله و صدور و ابطالی تقسیم میشوند. خرید این صندوقها از طریق اپلیکیشن کاریزما به راحتی امکانپذیر است و هر زمان که بخواهید امکان خرید یا فروش صندوقها برای شما فراهم شده است. برای دسترسی به صندوقهای کاریزما در اپلیکیشن، روی دکمه زیر کلیک کنید:
چنانچه قصد سرمایهگذاری در صندوقهای قابل معامله از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری را دارید، کافیست نماد صندوقها را در سامانه معاملاتی جستوجو کنید. برای راهنمایی بیشتر میتوانید به مقاله نحوه خرید و فروش صندوق های سرمایه گذاری مراجعه فرمایید.
در کدام صندوق کاریزما سرمایه گذاری کنیم؟
در این مطلب در مورد صندوق های سرمایه گذاری کاریزما و البته مهمترین صندوقها صحبت کردیم. اگر تمایلی به ریسک کردن ندارید، صندوق درآمد ثابت کارا، اگر دنبال انتخاب بهترین سهام هستید، صندوق سهامی کاریس، اگر کاملاً ریسکپذیر هستید، صندوق اهرم و اگر دنبال حفظ ارزش داراییهای خود و سرمایهگذاری در طلا هستید، صندوق کهربا را به شما پیشنهاد میکنیم.
سرمایهگذاری در صندوقها را میتوان کاملاً یک موضوع شخصی دانست که به اهداف و سطح ریسکپذیری شما وابسته است. مسلماً پیش از سرمایهگذاری باید عوامل مختلف از جمله وضعیت اقتصادی و سیاسی و شرایط بازار را ارزیابی کرد، اما در نهایت شما بهعنوان سرمایهگذار مشخص میکنید سرمایه شما در کدام صندوق سرازیر شود.
در بخش دیدگاههای این مقاله سوالات و نظرات خود را در مورد صندوقهای کاریزما مطرح کنید. کارشناسان ما در اولین فرصت پاسخگوی پرسشها و چالشهای شما خواهند بود.
سوالات متداول
بله، گروه مالی کاریزما و صندوق های سرمایه گذاری کاریزما زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت میکنند و تمام مجوزهای لازم را دارند. کاریزما بهعنوان اولین سبدگردان در سال 1390 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برای مشاهده و مقایسه تمام صندوقهای کاریزما، میتوانید به صفحه صندوق های سرمایه گذاری در وبسایت کاریزما مراجعه کنید.
گروه مالی کاریزما در حال حاضر 21 صندوق سرمایهگذاری دارد. همچنین کاریزما قصد دارد تا انتهای سال 1404، چهار صندوق جدید معرفی نماید.
برای سرمایهگذاری در صندوقهای صدور و ابطال و قابل معامله (ETF) کاریزما، میتوانید به اپلیکیشن کاریزما مراجعه کنید. همچنین میتوانید در کارگزاری کاریزما، نماد صندوق ETF مورد نظر خود را جستوجو و آن را خریداری کنید.