خرید آنلاین انواع بیمه‌نامه از کاریزمابیمه

دیه سال 1403 اعلام شد | دیه کامل انسان همراه با جزئیات

دیه سال 1403 اعلام شد | دیه کامل انسان همراه با جزئیات

نرخ دیه کامل
بیمه

دیه سال 1403 در 26 اسفند از سوی قوه قضاییه اعلام شد. در ایران، قانون دیه که به آن خون‌بها نیز می‌گویند، به مال و پولی گفتـه می‌شود که در صورت صدمه جانی به فرد و فوت او، به بازماندگانش توسط مقصر پرداختـه می‌شود، به همین منظور به علت قیمت دیه سال 1403، خرید بیمه شخص ثالث خودرو بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از کاریزما لرنینگ به محاسبه نرخ دیه 1403، جزئیات نرخ کامل دیه زن و مرد و جدول دیه سال 1403 می‌پردازیم.

خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

 

دیه چیست و دیه انسان در سال 1403 چقدر است؟

میزان دیه انسان در سال 1403 در ماه‌های عادی، برابر 1 میلیارد و 200 میلیون تومان و در ماه‌های حرام دیه با افزایش 300 میلیون تومان به 1 میلیارد و 600 میلیون تومان می‌رسد. نرخ دیه کامل زن در ماه‌های عادی برابر 600 میلیون تومان است و در ماه‌های حرام 800 میلیون تومان است.

دیه، پولی است که به علت آسیب رساندن یا به قتل رساندن انسانی، به فرد صدمه دیده‌ یا بازماندگان او پرداخت می‌شود. در جرایم غیرعمدی مانند تصادف که منجر به خسارت به فرد مانند فوت یا آسیب جانی به او می‌شود طبق قانون میزان دیه مشخص شد‌ه که فرد مجرم، باید به شخص زیان‌دیده پرداخت کند. دیه صرفا مختص به جرایم غیرعمدی نیست و در جرایم عمدی نیز دیه درنظر گرفته‌می‌شود.

دیه عبارت است از مقدار مال معین برای جبران جنایات عمدی (در صورتی‌که به هر دلیلی نیاز به قصاص نباشد)، شبه‌عمدی، غیرعمدی، خطای محض و نقص عضو و به دو دسته تقسیم می‌شود:

  • جرایم عمدی که در آنها نیازی به قصاص نباشد.
  • جرایم غیرعمدی (به‌عنوان مثال، تصادف، ضرب و شتم)

در جرایم عمدی که نتوان مجرم را قصاص کرد، مبلغی را به عنوان دیه تعیین می‌کنند. البته گاهی با توافق طرفین ممکن است که اولیای دم با وجود حکم قصاص مایل به دریافت دیه یا کیفر نقدی است.

اینفوگرافیک دیه سال 1403

انواع دیه و قوانین آن‌ها

دیه براساس جرایم عمدی و غیرعمدی به چند نوع تقسیم می‌شود:

  • دیه قتل: قتلی که به صورت عمدی یا غیرعمدی صورت بگیرد، هم‌اندازه دیه کامل محاسبه می‌شود.
  • دیه منافع اعضا: اگر کارایی یک عضو بدون آسیب به آن عضو از بین برود میزان معینی دیه تعلق می‌گیرد. به عنوان مثال اگر شنوایی فردی از بین برود در حالی که به گوش او آسیب نرسیده‌باشد.
  • دیه شبه عمد: جنايت شبه‌عمد كه شبه‌خطا، عمد شبیه خطا و خطای شبیه عمد نيز نامیده می‌‏شود، عبارت است از جنايت فرد عاقل و بالغى كه قصد ارتكاب فعل منجر به آسيب را داشته ولی قصد آسيب زدن را نداشته است. به‌عنوان مثال، معلم قصد تادیب دانش‌آموز خود را دارد و بر اثر اقدام معلم دست دانش‌آموز آسیب ببیند.
  • دیه مقدر: به دیه‌ای گفته می‌شود که شرع مقدار آن را مشخص کرده‌است (به‌عنوان مثال، دیه چشم نصف دیه کامل است.
  • خطای محض: در این مورد فرد قصد ارتکاب جنایت ندارد ولی منجر به آسیب و خسارت شده‌است. به‌عنوان مثال، فرد باهدف شکار حیوان تیری شلیک می‌کند اما تیر به انسان برخورد می‌کند یا اینکه فردی به قصد جدا کردن دو نفر در حین نزاع یکی از آنها را هل می‌دهد و فرد تعادلش را از دست می‌دهد، سرش به لبه جدول می‌خورد و از این ضربه فوت می‌کند.

ارش به چه معناست و تفاوت آن با دیه چیست؟

براساس قانون در صورتی که بتوان با استفاده از شرع میزان خسارت را تعیین کرد موضوع دیه مصداق پیدا می‌کند و در صورتی که قابل تعیین نباشد، اَرش به میان می‌آید.

بر اساس قانون مجازات اسلامی ارش (یا دیه غیرمقدر) به مواردی اطلاق می‌شود که میزان دیه بر اساس احکام اسلامی قابل تعیین نباشد. تعیین ارش از طریق محکمه قضایی و توسط قاضی انجام می‌شود. در مقابل، دیه در شرع و قانون مشخص شده‌است. تاکید بر این نکته مهم است که براساس قانون، دیه مرد دو برابر دیه زن است، اما در محاسبه اَرش تفاوتی میان مرد و زن وجود ندارد؛ همچنین، به هنگام تعیین ارش، مبلغ خسارت بیشتر از دیه عضو آسیب دیده در نظر گرفته‌می‌شود.

مقایسه نرخ دیه سال 1403 و سال های گذشته

نرخ دیه کامل مرد در ماه‌های عادی سال 1402، برابر 900 میلیون تومان و در ماه‌های حرام دیه با افزایش 300 میلیون تومان به 1 میلیارد و 200 میلیون تومان رسید. دیه کامل زن در ماه‌های عادی 1402 برابر 450 میلیون تومان و در ماه‌های حرام 600 میلیون تومان بود.

در جدول زیر نرخ دیه از سال 1390 تا 1403 را مشاهده می‌کنید:

جدول قیمت خون بها از سال 1390 تا 1403

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید به مقایسه مبلغ دیه از سال 1390 تا 1403 پرداختیم که با سیر صعودی همراه بوده است. دیه سال 1403 با 33 درصد افزایش نسبت به سال 1402 اعلام شد.

نمودار صعودی دیه از سال 1390 تا 1403

نمودار صعودی خون بها از سال 1390 تا 1403

همانطور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود، در سال‌های اخیر، دیه به طور مداوم سیر صعودی داشته است و به طور چشمگیری افزایش یافت. بنابراین، بهترین راه برای محافظت از خود در برابر هزینه‌های بالا دیه، خرید بیمه شخص ثالث است.

شاید برای شما سوال پیش بیاید که “بیمه شخص ثالث چیست؟” در پاسخ می‌توان گفت: بیمه شخص ثالث یک بیمه اجباری است که برای جبران خسارات جانی و مالی وارد شد‌‌‌ه به اشخاص ثا‌لث در حوادث رانندگی در نظر گر‌فته می‌شود. با خرید این بیمه، می‌توان از خدمات آنلاین و پوشش‌های بسیاری بهره‌مند شد.

برای خرید آنلاین بیمه شخص ثالث، بر روی لینک زیر کلیک کنید.

خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

 

در ماه حرام، دیه انسان در سال 1403 چقدر است؟

همانطور که گفته‌شد نرخ دیه کامل سال 1403 در ماه‌های حرام بیشتر از ماه‌های عادی است. ماه‌های حرام عبارت است از محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه که نحوه محاسبه دیه در ماه‌های حرام به این صورت است:

دیه کامل + یک سوم از دیه کامل

به عنوان مثال، در سال 1403 اگر فردی در ماه محرم مرتکب قتل غیرعمدی شود به‌جای پرداخت 1 میلیارد و 200 تومان باید 1 میلیارد و 600 میلیون تومان بپردازد. بسیاری بر این تصور هستند که دیه سال 1403 ماه رمضان، بر اساس ماه حرام محاسبه می‌شود در حالی‌که ماه رمضان ماه عادی است و تنها ماه‌های محرم، ذی‌القعده، ذی‌الحجه و رجب بر حسب ماه حرام محاسبه می‌شود.

در تصویر زیر ماه‌های حرام در سال 1403 نشان داد‌ه شد‌ه است:

جدول ماه های حرام در سال 1403

یکی از نکات مهمی که باید مد نظر داشت این است که اگر فرد در ماه عادی آسیب ببیند و در ماه حرام فوت کند، دیه او به صورت عادی محاسبه می‌شود (ماه غیرحرام)، در مقابل اگر آسیب و فوت هر دو در ماه حرام رخ دهند، دیه مطابق نرخ ماه حرام تعیین و پرداخت می‌شود.

در قانون کشور اسلامی ایران، دیه زن و مرد در سال 1403 با یکدیگر متفاوت است. در ادامه به مبلغ دیه سال 1403 این دو می‌پردازیم.

محاسبه قیمت دیـه برای انسان کامل

نرخ دیه سال 1403 در ماه‌های عادی 1 میلیارد و 200 میلیون تومان است که این عدد نسبت به پارسال 300 میلیون تومان افزایش یافته‌است. همانطور که گفتیم در ماه‌های حرام معادل یک سوم دیه ماه‌های عادی افزایش پیدا می‌کند. به این صورت که در سال 1402 قیمت دیه کامل در ماه‌های حرام 1 میلیارد و 200 میلیون تومان بود که این عدد در سال 1403 به یک میلیارد و 600 میلیون تومان رسیده‌است.

دیه سال 1403 زن چقدر است؟

یکی از قوانین عجیب کشور که با انتقادات زیادی مواجه است نرخ دیه زن در سال 1403است. همانطور که می‌دانید نرخ دیه زنان نصف مردان است. به شرط اینکه زن و مرد در اعضا و منافع یکسان باشند و نرخ دیه تعیین شد‌ه کمتر از یک سوم دیه کامل باشد، دیه کامل زن و مرد در سال 1403 با هم برابر است. دیه کامل زن در ماه‌های عادی برابر 600 میلیون تومان است و در ماه‌های حرام 800 میلیون تومان است.

قانون برابری دیه زن و مرد در شخص ثالث

بر اساس ماده‌های 550 و 560 قانون مجازات اسلامی، دیه قتل زن نصف دیه مرد است. دیه زن و مرد در اعضا و منافع تا کمتر از یک سوم دیه کامل مرد، یکسان است و چنانچه یک سوم یا بیشتر شود، دیه زن نصف دیه مرد می‌شود. با این وجود، براساس قانون جدید دیه مرد و زن در موارد بروز تصادف و سانحه رانندگی یکسان است. به عبارت دیگر، در صورت بروز آسیب و فوت در تصادف، میزان خسارت صرف‌نظر از جنسیت تعیین می‌شود.

بر اساس ماده ۱۰ قانون بیمه شخص ثالث بیمه‌گر مکلف است در ایفای تعهدات مندرج در این قانون خسارت وارده به زیان‌دیدگان را بدون در نظر گرفتن جنسیت و دین تا سقف تعهدات بیمه‌نامه پرداخت کند. این بیمه، افراد را در برابر هزینه‌های سنگین دیه حفاظت می‌کند.

منظور از تعدد دیات چیست؟

در ادبیات قانونی کشور دیات از دو منظر قابل بررسی است:

  1. نخست اینکه تعدد دیات به این معناست که شرکت بیمه (بیمه‌گر) مکلف است دیه تمام افراد درگیر در سانحه مشمول بیمه ثالث را پرداخت نماید. تاکید بر این نکته مهم است که در قانون پیشین شخص ثالث شرکت بیمه صرفا ملزم به پرداخت دیه یک نفر فوت شده بود و مابقی دیات بر عهده راننده مقصر بود. با این وجود، بر اساس اصلاحیه جدید قانون شخص ثالث، دیه تمام اشخاص ثالث فوت شده در اثر سانحه بر عهده شرکت بیمه است.
  2. در معنای دوم شرکت بیمه مکلف به پرداخت تمام دیات مربوط به شخص ثالث است. به‌عنوان مثال، فردی را تصور کنید که در اثر تصادف با نیسان آبی قطع نخاع شده و همزمان قدرت شنوایی خود را هم به علت تصادف از دست داده است. در این حالت فرد دچار تعدد دیات شده است (به این معناکه بیمه‌گر دیه قطع نخاع و از دست رفتن شنوایی را پرداخت می‌کند).

دیه سال 1403 درصدی چقدر است؟

براساس ماده 488 قانون مجازات اسلامی، دیه به مقدار پول معین برای جبران هزینه‌های جنایت عمدی و غیرعمدی گفته‌ می‌شود. در گذشته، دیه انسان برابر 100 شتر بوده ‌است که امروزه طبق میزان تورم و شاخص‌های اقتصادی محاسبه می‌شود.

برای محاسبه دیه 1403، معمولا دادگاه به صورت درصدی نسبت به دیه کامل، حکم را تعیین می‌کند. در ادامه به محاسبه درصدی نرخ دیه 1403 می‌پردازیم.

محاسبه نرخ دیه و جراحت‌های وارد شده به سر و صورت

جدول درصد دیه سال 1403 صورت به شرح زیر است:

محاسبه انواع خون بها و جراحت‌های وارد شده به سر و صورت

محاسبه مبلغ دیه سال 1403 وارد شده به بدن

قیمت دیه سال 1403 و جراحت‌های وارد شده بر بدن، به شرح زیر است:

جدول درصد خون بها و جراحت وارد شده به بدن

همانطور که در بالا اشاره کردیم دیه به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود. نوع آسیبی که به اعضا و جوارح می‌رسد، درصد دیه متفاوتی را شامل می‌شود. در محاسبه دیه تصادف به‌عنوان یک عامل مهم و اساسی باید به نوع آسیب و خسارت وارد شد‌ه در زمان تصادف توجه کرد. به عنوان مثال دیه سال 1403 شکستگی لگن اگر قابل درمان باشد، 96 میلیون تومان و اگر غیرقابل درمان باشد، 120 میلیون تومان محاسبه می‌شود. در مثالی دیگر دیه سال 1403 شکستگی پا، معادل 600 میلیون تومان است. در ادامه به بررسی نرخ دیه سال 1403 می‌پردازیم.

جدول دیه اعضای بدن سال 1403

در تصویر پایین به برخی از نرخ دیه سال 1403 پرداختیم:

نرخ دیـه در سال ۱۴۰۳

نرخ دیه جنین در سال 1403

دیه جنین در محاسبه میزان دیه سقط جنین، سن و شرایط جنین متغیرهای اصلی هستند. بر اساس دیه سال 1403، دیه جنین به شرح زیر می‌باشد:

  • جنین ۲ هفته‌ای: ۲ صدم دیه (۲۴ میلیون)
  • ۱ ماهه (۴ صدم دیه ۴۸ میلیون)
  • ۸ هفته (۶ صدم دیه ۷۲ میلیون)
  • ۱۲ هفته جنین (۹۶ میلیون)
  • ۱۶ هفته (۱۲۰ میلیون) قبل از دمیده شدن روح
  • ۱۶ هفته مونث (۶۰۰ میلیون) بعد از دمیده شدن روح
  • جنین مذکر ۱۶ هفته (۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون) بعد از دمیده شدن روح
  • جنین ۱۶ هفتگی بدون تعیین جنسیت (۹۰۰ میلیون) بعد از دمیده شدن روح

نرخ دیه سرنشینان در بیمه شخص ثالث 1403

شرکت بیمه مبلغ دیه اعلامی را براساس تعداد سرشنیان خودرو پرداخت می‌کند و در صورتی‌که خسارت جانی بیش از تعداد افراد قید شد‌ه در کارت خودرو باشد، شرکت بیمه تعهدی در قبال پرداخت غرامت سرنشین‌های مازاد بر کارت خودرو ندارد.

به عنوان مثال، اگر در کارت خودروی شما تعداد سرنشیان 5 نفر قید شد‌ه است شرکت بیمه تا سقف 8 میلیارد تومان در ماه حرام خسارت جانی پرداخت خواهد کرد و خسارت جانی سایر افراد را برعهده نخواهد گرفت. در اینگونه موارد مابقی خسارت توسط (صندوق تامین خسارات بدنی) بیمه مرکزی تامین خواهد شد.

براساس آنچه مطرح شد، بیمه شخص ثالث در حالت پایه شامل آسیب‌های جانی وارده به راننده مقصر نمی‌شود؛ در اینگونه موارد نیاز است که پوشش “حوادث راننده” نیز به همراه بیمه‌نامه ثالث خریداری شود. بنابراین، پوشش بیمه‌نامه حوادث راننده فقط برای جبران خسارت‌های راننده استفاده می‌شود و در صورتی قابل استفاده است که راننده در زمان وقوع حادثه حالت طبیعی داشته باشد و دارای گواهینامه نیز باشد. همچنین راننده خاطی باید مالک قطعی خودرو نیز باشد.

در صورت بروز خسارت در شرایط زیر، نیازی به گزارش مقامات انتظامی و کروکی پلیس نیست:

  • خسارت مالی کمتر از حداقل نرخ خسارت مالی 40 میلیون
  • هر دو طرف دارای گواهی‌نامه معتبر و مرتبط باشند
  • خسارت جانی رخ ندهد

نرخ دیه سرنشینان در بیمه شخص ثالث 1403

سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث سال 1403

در مورد خسارت‌های مالی، بیمه مرکزی حداکثر تعهد مالی بیمه‌نامه‌های شخص ثالث را در سال 1403 معادل 800 میلیون تومان اعلام کرده است. این رقم حداقل معادل با 2.5% نرخ دیه ماه حرام (40 میلیون تومان) و حداکثر 50% آن (800 میلیون تومان) در نظر گرفته‌می‌شود. باید توجه داشت که رقم 800 میلیون تومان حداکثر سقف تعهدات مالی است و شرکت‌های بیمه می‌توانند بر حسب توانگری مالی خود حداکثر مبلغ را کمتر در نظر بگیرند در صورتی‌که مالک خودرو خواستار افزایش سقف تعهدات مالی باشد، می‌تواند برای پوشش مالی فراتر از حالت پایه اقدام به خرید “بیمه مازاد شخص ثالث” نماید. در صورتی که بیمه‌گذار پس از خرید بیمه‌نامه ثالث درخواست افزایش پوشش مالی را داشته باشد، پس از ارائه درخواست به بیمه‌گر و دریافت تاییدیه، الحاقیه خود را از شرکت بیمه دریافت خواهد کرد.

این طبیعی است که با افزایش نرخ دیه سال به سال، سقف تعهدات مالی شرکت‌های بیمه شخص ثالث نیز بیشتر می‌شود. مثلا در سال 1402 که نرخ دیه کامل در ماه حرام 1 میلیارد و دویست میلیون تومان بود این عدد 30 میلیون تومان در نظر گرفته‌می‌شد، در سال 1403 که نرخ دیه کامل در ماه حرام معادل یک میلیارد و ششصد میلیون تومان است این عدد به 40 میلیون تومان رسیده‌است.

بیمه شخص ثالث خودرو، خسارت‌های مالی و جانی وارد شده به اشخاص ثالث و خسارات جانی راننده رو جبران می‌کند. خسارت‌های جانی شامل شکستگی، نقص عضو، ازکارافتادگی جزئی یا کلی، دیه فوت و هزینه معالجه اشخاص ثالث در اثر حوادث می‌شود.

با توجه به افزایش قیمت دیه در سال 1403 و افزایش 33 درصدی نسبت به سال گذشته، پیشنهاد می‌کنیم با خرید بیمه شخص ثالث هزینه‌های خود را کاهش دهید.

خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

جمع بندی نرخ دیه 1403

همانطور که در این  مطلب گفتیم در اسلام قانون دیه (خون بها) در گذشته برای هر فرد معادل 100 شتر بود که امروزه براساس نرخ تورم و شرایط کشور این عدد متغیر است. در سال 1403 نرخ دیه یک میلیارد و دویست میلیون تومان است و در ماه های حرام محرم، رجب، ذی القعده، ذی الحجه به این عدد یک سوم اضافه می‌شود که معادل یک میلیارد و ششصد میلیون تومان است.

دیه کامل زن و مرد در سال 1403 با هم متفاوت است و دیه کامل زن در ماه‌های عادی برابر 600 میلیون تومان است و در ماه‌های حرام 800 میلیون تومان است. تنها در 2 صورت دیه زن و مرد برابر می‌شود، در سوانح و تصادفات رانندگی و همینطور اگر میزان دیه کمتر از یک سوم دیه کامل باشد. در قوانین بیمه شخص ثالث، به جنسیت و مذهب توجهی نمی‍شود و معادل یک دیه کامل پرداخت می‌شود.

سوالات متداول

در ماه‌های عادی معادل 600 میلیون تومان است و در ماه‌های حرام این عدد به 800 میلیون تومان می‌رسد. در پرداخت بیمه شخص ثالث این دیه معادل دیه کامل مرد محاسبه می‌شود.

نرخ کامل دیه مرد 1403 در ماه‌های عادی معادل یک میلیارد و دویست میلیون تومان است و برای ماه‌های حرام یک میلیارد و ششصد میلیون تومان است.

ماه رمضان جز ماه‌های حرام نیست و طبق قوانین ماه‌های عادی یعنی یک میلیارد و دویست میلیون تومان برای مرد و 600 میلیون تومان برای زن محاسبه می‌شود.

در ماه های حرام محرم، رجب، ذی القعده، ذی الحجه به نرخ دیه کامل، یک سوم اضافه می‌شود که معادل یک میلیارد و ششصد میلیون تومان در سال 1402 است.

در محاسبه دیه تصادف به‌عنوان یک عامل مهم و اساسی باید به نوع آسیب و خسارت وارد شد‌ه در زمان تصادف توجه کرد. براساس قانون جدید دیه مرد و زن در موارد بروز تصادف و سانحه رانندگی یکسان است. به عبارت دیگر، در صورت بروز آسیب و فوت در تصادف، میزان خسارت صرف‌نظر از جنسیت تعیین می‌شود.

با توجه به بند الف ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسلامی، دیه سیاه شدن پوست صورت، شش هزارم دیه کامل است. مقدار دیه سیاهی اعضای بدن، معادل ۳ هزارم دیه کامل است.​

دیه سال 1403 شکستگی پا، معادل 600 میلیون تومان است و شکستگی هر دو پا معادل یک میلیارد و دویست میلیون تومان است.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

45 دیدگاه برای این مطلب

  1. جعفری 6 تیر 1403 2 پاسخ

    سلام ممنون از مقاله کاملتون
    دیه انسان کامل تو ماه محرم به چه صورته؟!
    ماه نرخ دیه در ماه رمضان چطور؟!

    6 تیر 1403 2 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 6 تیر 1403

      سلام دوست عزیز
      نرخ دیه کامل سال 1403 در ماه‌های حرام بیشتر از ماه‌های عادی است. ماه‌های حرام عبارت است از محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه
      بسیاری بر این تصور هستند که دیه سال 1403 ماه رمضان، بر اساس ماه حرام محاسبه می‌شود در حالی‌که ماه رمضان ماه عادی است و تنها ماه‌های محرم، ذی‌القعده، ذی‌الحجه و رجب بر حسب ماه حرام محاسبه می‌شود.

      6 تیر 1403
    2. مرجان 18 شهریور 1403 1 پاسخ

      سلام ،مبلغ ۰/۲ درصد دیه کامل چقدر میشه؟

      18 شهریور 1403 1 پاسخ
      1. فائزه میرهاشمی 20 شهریور 1403

        سلام مرجان عزیز
        برای سال ۱۴۰۳ در ایران، دیه کامل در ماه‌های غیرحرام ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تعیین شده است. بنابراین ۰.۲ درصد دیه کامل معادل ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود.

        20 شهریور 1403
  2. زهرا علوی 6 تیر 1403 2 پاسخ

    ممنون از مقاله کامل و جامع شما
    اگر یک نفر امروز آسیب‌ببینه و در ماه محرم فوت کنه قیمت دیه در سال ۱۴۰۳ چجوری محاسبه میشه؟!

    6 تیر 1403 2 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 6 تیر 1403 1 پاسخ

      سلام زهرای عزیز
      اگر فرد در ماه عادی آسیب ببیند و در ماه حرام فوت کند، دیه او به صورت عادی محاسبه می‌شود (ماه غیرحرام)، در مقابل اگر آسیب و فوت هر دو در ماه حرام رخ دهند، دیه مطابق نرخ ماه حرام تعیین و پرداخت می‌شود.

      6 تیر 1403 1 پاسخ
      1. محمد حسینی 9 مرداد 1403 1 پاسخ

        سلام وقت بخیر ببخشید دیه ۵ بخیه سر چقدر است

        9 مرداد 1403 1 پاسخ
        1. فائزه میرهاشمی 10 مرداد 1403

          سلام دوست عزیز
          میزان دیه سال 1403 بستگی به جواب پزشکی قانونی و طول درمان و رای دادگاه دارد.

          10 مرداد 1403
    2. علی. احمدی 1 مرداد 1403 1 پاسخ

      سلام وقت بخیر ببخشید دیه شکستن بازو ک پلاتین باشد و دیه بخیه سرو ودیه شکستن ستون فقرات چقدر است

      1 مرداد 1403 1 پاسخ
      1. فائزه میرهاشمی 2 مرداد 1403

        سلام دوست عزیز
        دیه شکستن ستون فقرات و دیه شکستگی مهره کمر با عمل جراحی که بدون عیب درمان شود، برابر با یک‌دهم دیه کامل است. در سال 1403 این عدد به 120 میلیون می‌رسد. برای اطلاع از میزان دیه سر به قسمت “محاسبه نرخ دیه و جراحت‌های وارد شده به سر و صورت” مراجعه کنید.

        2 مرداد 1403
  3. سمیه 6 تیر 1403 1 پاسخ

    واقعا برام سواله چرا پیه زن باید نصف دیه مرد باشه؟! 🫠

    6 تیر 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 6 تیر 1403

      سلام سمیه عزیز
      یکی از قوانین کشور که با انتقادات زیادی مواجه است نرخ دیه زن در سال 1403است. همانطور که می‌دانید نرخ دیه زنان نصف مردان است. به شرط اینکه زن و مرد در اعضا و منافع یکسان باشند و نرخ دیه تعیین شد‌ه کمتر از یک سوم دیه کامل باشد، دیه کامل زن و مرد در سال 1403 با هم برابر است. دیه کامل زن در ماه‌های عادی برابر 600 میلیون تومان است و در ماه‌های حرام 800 میلیون تومان است.

      6 تیر 1403
  4. زهرا فتحی 6 تیر 1403 1 پاسخ

    دیه کامل سال 1403 چقدر است?

    6 تیر 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 6 تیر 1403 1 پاسخ

      سلام دوست عزیز
      نرخ دیه سال 1403 در ماه‌های عادی 1 میلیارد و 200 میلیون تومان است که این عدد نسبت به پارسال 300 میلیون تومان افزایش یافته‌است. در ماه‌های حرام معادل یک سوم دیه ماه‌های عادی افزایش پیدا می‌کند. قیمت دیه کامل در ماه‌های حرام 1 میلیارد و 600 میلیون تومان است.

      6 تیر 1403 1 پاسخ
      1. ناصر سالار 7 مرداد 1403 1 پاسخ

        سلام خسته نباشید میخواستم اگه براتون مقدوره دیه این موارد چقدر میشه
        خراشیدگی حارصه دست راست
        خراشیدگی حارصه در دوناحیه متفاوت دست چپ دوحارصه
        خراشیدگی حارصه ساق پای چپ
        کبودی و خراشیدگی در سه ناحیه متفاوت قدام شست و ساق پای راست
        کبودی و تورم ناحیه گیجگاهی سمت راست سر
        خراشیدگی حارصه پشت گوش راست
        کبودی و قرمزی ملتحمه داخل چشم راست که ارش ان یک درصد و کبودی و تورم ناحیه گیجگاهی ارش ان نیم درصد

        7 مرداد 1403 1 پاسخ
        1. فائزه میرهاشمی 10 مرداد 1403 1 پاسخ

          سلام دوست عزیز
          میزان دیه سال 1403 بستگی به جواب پزشکی قانونی و طول درمان و رای دادگاه دارد.

          10 مرداد 1403 1 پاسخ
          1. ناصر سالار 17 مرداد 1403

            جوابیه پزشکی قانونی همینی بود که براتون فرستادم

            17 مرداد 1403
  5. سروناز 7 تیر 1403 1 پاسخ

    سلام خیلی عالی بود
    من چطور میتونم بیمه شخص ثالث بخرم؟

    7 تیر 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 7 تیر 1403

      سلام سروناز عزیز
      بیمه شخص ثالث یک بیمه اجباری است که برای جبران خسارات جانی و مالی وارد شد‌‌‌ه به اشخاص ثا‌لث در حوادث رانندگی در نظر گر‌فته می‌شود. با خرید این بیمه، می‌توان از خدمات آنلاین و پوشش‌های بسیاری بهره‌مند شد. برای خرید این بیمه ” بیمه شخص ثالث خودرو ” کلیک کنید.

      7 تیر 1403
  6. Outis 7 تیر 1403 1 پاسخ

    جسارتا سوال داشتم.
    شکستگی استخوان ران پا در سال ۱۴۰۳ فرمودید ۶۰۰ میلیون تومن؟

    7 تیر 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 9 تیر 1403

      سلام دوست عزیز
      بله همینطور است.
      دیه سال 1403 شکستگی پا، معادل 600 میلیون تومان است. این در صورتی است که مچ پا، قوزک پا، ساق پا و کف پا با هم شکسته باشند و اگر هر دو پا به این صورت شکسته باشند هم اندازه دیه کامل انسان محاسبه می‌شود.

      9 تیر 1403
  7. محمودرضا 31 تیر 1403 1 پاسخ

    سلام سوالم درموردخسارت جانی درتصادف هست که درماه حرام اتفاق افتادش وشرکت بیمه دانا میگویدفقط درموردفوت مبلغ اضافه به دیه کامل اضافه میشه وچون شمافوتی نیستی بااینکه آسیب جانی شمادرماه حرام رجب اتفاق افتاده نرخ دیه شما براساس دیه کامل مرددرماه عادی حساب میشه.یعنی دیه ماه حرام مخصوص فوتی هست وبه خسارت جانی تعلق نمیگیره؟

    31 تیر 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 1 مرداد 1403

      سلام دوست عزیز
      در بعضی از کشورها، دیه شکستگی در ماه های حرام بیشتر از دیه شکستگی در سایر ماه‌ها است ولی در کشور ایران دیه شکستگی در ماه حرام برابر با دیه شکستگی در ماه غیر حرام است. تنها در خصوص فوت دیه ماه حرام با دیگر ماه‌ها متفاوت است.

      1 مرداد 1403
  8. علی. احمدی 2 مرداد 1403 1 پاسخ

    سلام وقت بخیر ببخشید دیه شکستن بازو ک پلاتین باشد و دیه بخیه سرو ودیه شکستن ستون فقرات چقدر است

    2 مرداد 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 2 مرداد 1403

      سلام دوست عزیز
      دیه شکستن ستون فقرات و دیه شکستگی مهره کمر با عمل جراحی که بدون عیب درمان شود، برابر با یک‌دهم دیه کامل است. در سال 1403 این عدد به 120 میلیون می‌رسد. برای اطلاع از میزان دیه سر به قسمت “محاسبه نرخ دیه و جراحت‌های وارد شده به سر و صورت” مراجعه کنید.

      2 مرداد 1403
  9. حمید 2 مرداد 1403 1 پاسخ

    سلام،میزان، ۴۰درصد،از۱۰درصد دیه کامل چقدراست؟

    2 مرداد 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 2 مرداد 1403

      سلام دوست عزیز
      برای این کار در ابتدا 10 درصد از دیه کامل را محاسبه میکنیم که 10 درصد یک میلیارد و دویست می‌شود 120 میلیون تومان در انتها، 40 درصد از آن را محاسبه می‌کنیم که می‌شود 48 میلیون تومان

      2 مرداد 1403
  10. یاسین 4 مرداد 1403 1 پاسخ

    سلام
    من در اثر تصادف با یک ۴۰۵ که راننده موتور سیکلت بودم و مقصر راننده ۴۰۵هستش میخام بدونم که ساق پام شکسته و پلاتین گذاشتم دماغم هم شکسته و تو صورتم ۳تا زخم شدید افتاده چقد دیه باید بهم بده؟

    4 مرداد 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 10 مرداد 1403

      سلام دوست عزیز
      میزان دیه سال 1403 بستگی به جواب پزشکی قانونی و طول درمان و رای دادگاه دارد.

      10 مرداد 1403
  11. ابوالفضل 8 مرداد 1403 1 پاسخ

    باسلام دودهم درصد دیه کامل چقدر میشه

    8 مرداد 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 9 مرداد 1403 1 پاسخ

      سلام دوست عزیز
      دیه کامل یک میلیارد و دویست میلیون تومان است که دو دهم درصد آن 2 میلیون 400 هزار تومان است.

      9 مرداد 1403 1 پاسخ
      1. فرزین 4 شهریور 1403 1 پاسخ

        سلام وقت بخیر
        ببخشید من چند روز پیش تصادف کردم بینی من انحراف برداشته و با توجه به یک زخم روی بینی پیش دکتر رفتم گفت شکسته بینی میزان که دیه تعیین میکنن برای بینی حدودی به چه صورت هست

        4 شهریور 1403 1 پاسخ
        1. فائزه میرهاشمی 5 شهریور 1403

          سلام دوست عزیز
          میزان دیه سال 1403 بستگی به جواب پزشکی قانونی و طول درمان و رای دادگاه دارد.

          5 شهریور 1403
  12. ارتین 31 مرداد 1403 1 پاسخ

    وقت بخیر.ایا در قانون پزشکی قانونی طول درمان محاسبه نمیشود.مگرهمین طول درمان میزان درصد دیه یک مرد براثر شکستگی دست تا 13ماه دارا باشد نباید طول درمان را محاسبه کرد وکجا این را حساب میکند

    31 مرداد 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 5 شهریور 1403

      سلام آرتین عزیز
      وقت شما هم بخیر. در قانون پزشکی قانونی، طول درمان به طور مستقیم در تعیین دیه محاسبه نمی‌شود، مگر اینکه آسیب دائمی یا نقص عضو ایجاد شود. دیه براساس نوع و شدت جراحت تعیین می‌شود. برای جبران خسارت طول درمان و هزینه‌ها، باید از طریق بیمه یا دادگاه اقدام کنید. بهتر است با یک وکیل مشورت کنید تا راهنمایی دقیق‌تری بگیرید.

      5 شهریور 1403
  13. خورشید 31 مرداد 1403 1 پاسخ

    وقت بخیر.دیه شکستگی ارنج دست و در رفتگی دومفصل فوقانی رادیوس و اولنا۲_شکستگی استخوان زند اسفل ساعد دست که نظریه متخصص ارتوپدی و گرافی ها برسی شد.بعداز ۱۳ماه دوره درمان و التیام نیافتن شکستگی امروز برای من نوشتن 2٪از دیه کامل یک انسان تعیین میگردد شکستگی خردشدگی ثلث فوقانی استخوان زند اسفل ساعد بدون عیب جوش نخورده است و دیه مقدر دارد٪س
    ساعت:۱۱:۳۵
    لطفا راهنمایی کنید من به همین دلیل هیچ درامدی دراین مدت نداشتم دارای دوفرزند دختر هستم.نزدیک ۷میلیون فقط سه بار به پزشک دادم برای همین نامه که پزشکی قانونی میفرستاد پیش پزشک معالج پول شرح حال گرفتند بماند هربار ویزیت دکتر ۲۵۰هزارتومان و پزشکی قانونی هم هربار120هزارتومان قبض و ویزیت شان راگرفتند.کرایه هم هیچ.ایا خدایی حق مرا رعایت کردند.لطفا پاسخ دهید.

    31 مرداد 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 5 شهریور 1403

      سلام
      وقت شما هم بخیر. با توجه به توضیحات شما، به نظر می‌رسد که در حال حاضر تنها ۲٪ از دیه کامل برای شکستگی و عدم التیام استخوان ساعد به شما تعلق گرفته است. اما با توجه به آسیب‌های دیگر که به آنها اشاره کرده‌اید، مانند شکستگی آرنج و دررفتگی مفاصل، به نظر می‌رسد که تمام خسارت‌ها و آسیب‌ها در این دیه محاسبه نشده‌اند.
      به دلیل اینکه شما به خاطر این مصدومیت‌ها نتوانسته‌اید کار کنید و هزینه‌های زیادی را برای درمان پرداخت کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنم حتماً با یک وکیل متخصص در امور دیه و تصادفات مشورت کنید. آنها می‌توانند به شما کمک کنند تا مطمئن شوید که همه خسارت‌ها و هزینه‌های شما به درستی محاسبه و جبران شود. همچنین می‌توانید از وکیل خود بخواهید که در دادگاه تقاضای بررسی مجدد پرونده را بدهد تا تمام آسیب‌ها و خسارت‌های شما در نظر گرفته شود.

      مطمئن شوید که تمامی مدارک پزشکی و هزینه‌ها را نزد خود نگه دارید، زیرا این مدارک می‌توانند در پیگیری حقوق شما بسیار مفید باشند. امیدوارم که بتوانید به زودی به حقوق خود برسید.

      5 شهریور 1403
  14. خورشید 31 مرداد 1403 1 پاسخ

    متن در نامه را برای شما نوشتم.دو درصد از دیه کامل انسان تعیین میگردد.شکستگی و خردشدگی ثلث فوقانی استخوان زند اسفل ساعد جوش نخورده دیه مقدر دارد.
    معنی اش چیست.ایا هنوز باید دادگاه بقیه را بنویسد و درصد بزند چون این نامه پزشکی قانونی به دادگاه است.تاریخ مصدومیت ۲۰/۴/۱۴۰۲
    تا به امروز که ظاهرا نامه ترخیس از پزشکی قانونی را به من دادن نوبت معاینه 10/5/1403 مجدد ازتاریخ فوق سه باربرای معاینه رفتم که اینجا دیگر خود دکترپزشکی قانونی گفت ببندم پرونده را گفتم ببند باید دوباره عمل کنم پلاتین گذاشتن کل استخوان را شکسته از لگن گفت برمیدارم درون استخوان را پر کنند.لطفا راهنمایی کنید تشکر

    31 مرداد 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 5 شهریور 1403

      سلام دوست عزیز
      بر اساس نامه پزشکی قانونی، برای شکستگی و خردشدگی ثلث فوقانی استخوان ساعد دو درصد از دیه کامل انسان تعیین شده است. این نامه برای دادگاه ارسال شده و دادگاه باید بعد از بررسی‌های لازم، دیه نهایی را تعیین کند.از آنجا که شما هنوز نیاز به عمل جراحی دارید و پرونده پزشکی شما کامل نشده است، بهتر است با یک وکیل مشورت کنید تا مطمئن شوید تمام مراحل قانونی به درستی پیگیری می‌شود. همچنین، پیگیری وضعیت پرونده از دادگاه و پزشکی قانونی نیز ضروری است.

      5 شهریور 1403
  15. Amireh 2 شهریور 1403 1 پاسخ

    سلام ببخشید من پدرم فوت شده کسی هم نداریم فقط منو داداشم هستیم و دیه ما ۱۲۰۰ میشه خاستم ببینم چقدر برای دختر میوفته چقدر برای پسر من دختر شوهر دار هستم و داداشم همینطور

    2 شهریور 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 5 شهریور 1403

      سلام دوست عزیز
      برای پاسخ به این سوال از مراکز مشاوره حقوقی کمک بگیرید. اگر سوالی درباره میزان دیه و نحوه آن دارید در خدمتیم.

      5 شهریور 1403
  16. محمد 8 شهریور 1403 1 پاسخ

    بر اثر تصادف و ضربه به سر جمجمه شكسته و خونريزي مغزي حادث شده كه در عمل دوم مجبور به برداشتن بخشي از مغز شدن.سمت چپ بدن كامل فلج شده و بخاطر گذاشتن لوله در گلو بلع و تكلم نداره.بخاطر شرايط موجود كيسه ادرار وصل شده و كنترلي هم روي دفع ادرار نيست.ميخواستم بدونم ايا به قسمتهاي بدن كه به واسطه ضربه و برداشتن مغز كارايي و از دست داده ديه تعلق ميگيره؟

    8 شهریور 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 10 شهریور 1403

      باسلام

      از پرسش شما متشکرم و بابت شرایط دشواری که با آن مواجه هستید، بسیار متأسفم. در خصوص سوال شما، بله، برای آسیب‌های جدی که به بخش‌های مختلف بدن وارد شده و موجب از دست رفتن کارایی آن‌ها شده است، دیه تعلق می‌گیرد.

      بر اساس قوانین جاری در ایران، دیه برای هر نوع آسیب و نقص عضو که به‌واسطه حادثه یا جراحت وارد شده و موجب از کار افتادگی دائمی یا موقت اعضای بدن شده باشد، تعیین می‌شود. در مورد شما، به دلیل شکستگی جمجمه، خونریزی مغزی، فلج شدن سمت چپ بدن، از دست رفتن قدرت تکلم و بلع، و عدم کنترل بر دفع ادرار، هر یک از این موارد می‌تواند شامل دیه یا ارش (میزان دیه‌ای که توسط دادگاه تعیین می‌شود) باشد.

      تعیین دقیق میزان دیه برای هر بخش از آسیب‌ها نیازمند بررسی پزشکی قانونی و نظر کارشناسان دادگاه است. هر عضو یا عملکردی که به واسطه جراحت دچار آسیب شده است، بسته به نوع و شدت آسیب، دارای دیه مشخصی است.

      توصیه می‌کنم که حتماً با یک وکیل متخصص در امور دیه مشورت کنید تا به‌صورت دقیق و قانونی بتوانید حقوق خود را پیگیری کنید.

      آرزوی بهبودی و آرامش برای شما دارم.

      10 شهریور 1403
  17. سلام 17 شهریور 1403 1 پاسخ

    دیه ترک لگن .شکستگی دنده دنبالچه آسیب به تحال

    17 شهریور 1403 1 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی 20 شهریور 1403

      سلام دوست عزیز
      دیه ترک لگن، شکستگی دنده، آسیب به دنبالچه و تحال هر کدام میزان متفاوتی دارند و به نوع آسیب و شدت آن بستگی دارد. دیه ترک لگن و شکستگی دنده‌ها بر اساس نظر پزشکی قانونی و شدت آسیب تعیین می‌شود. همچنین، آسیب به تحال (طحال) در صورت منجر شدن به نقص عضو یا از دست دادن آن، دیه خاص خود را دارد. برای دقیق‌تر بودن میزان دیه، مراجعه به پزشکی قانونی و بررسی پرونده ضروری است.

      20 شهریور 1403
فرانشیز بیمه بدنه

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.

آموزش حتی با چشم بسته!

قابلیت جدید پخش صوتی مطالب به کمک هوش مصنوعی

از این به بعد هر مقاله‌ای که آیکن داره رو می‌تونی بصورت صوتی هم گوش کنی.