سرمایه گذاری در طرح طلای کاریزما

ساتنا چیست؟ سقف انتقال ساتنا + زمان واریز پول

مبتدی
اقتصاد
ساتنا چیست
تغییر سایز فونت
0:00
0:00
1x
ساتنا چیست؟ سقف انتقال ساتنا + زمان واریز پول
ساتنا چیست
1x
0:00 0:00

ساتنا یا سامانه تسویه ناخالص آنی، یکی از سیستم‌های پرداخت الکترونیکی بین بانکی در ایران است. ساتنا برای انتقال مبالغ بالا و تسویه در سریع‌ترین زمان استفاده می‌شود. در این مقاله از کاریزما لرنینگ به این سوال پاسخ می‌دهیم که ساتنا چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد. با ما همراه باشید تا با جزئیات انتقال به روش ساتنا بیشتر آشنا شوید.

انتقال ساتنا چیست؟

ساتنا نوعی انتقال وجه است که در آن مبالغ بالا بین حساب‌های بانکی مختلف، به‌صورت آنی و مستقیم از طریق سامانه ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آنی) جابه‌جا می‌شوند. این نوع انتقال معمولاً برای پرداخت‌های کلان و رسمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساتنا توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از مهر ماه 1386 راه‌اندازی شد.

به نقل از وب‌سایت رسمی بانک مرکزی: «در این سامانه مشتریانی که در بانک دارای یکی از انواع حساب (جاری، پس‌انداز و مدت‌دار) می‌باشند، می‌توانند نسبت به انتقال وجه به حساب خود یا سایر افراد در سایر بانک‌ها در همان روز اقدام کنند. ساتنا جایگزین کاملی برای چک‌های رمزدار بین‌بانکی است.

تسویه مبادلات بین‌بانکی در این سامانه به‌صورت آنی، قطعی، نهایی و برگشت‌ناپذیر انجام می‌گیرد، مشروط بر اینکه حساب تسویه بانک دارای مانده کافی برای انجام تسویه باشد، در غیر این‌صورت مبادلات تا تامین نقدینگی و تا پایان روز در صف انتظار قرار گرفته و در صورت عدم تامین نقدینگی، درخواست‌های مربوطه ابطال و برگشت داده می‌شوند. بنابراین این سامانه برای دو کاربرد اساسی بانک‌ها، شامل تسویه بین‌بانکی و انجام پرداخت‌های کلان و تجاری ایجاد شده است.»

انتقال وجه به روش ساتنا در یک نگاه
ویژگی‌ها توضیحات
عنوان سامانه الکترونیکی تسویه ناخالص آنی
زمان انتقال وجه در ساعات فعالیت بانک‌ها
حداقل مبلغ انتقال وجه 100 میلیون تومان
حداکثر مبلغ انتقال وجه بدون محدودیت
کارمزد 0.02 درصد مبلغ تراکنش تا سقف 25000 تومان
کاربرد مناسب برای انتقال مبالغ بالا
توضیحات بیشتر برای انتقال مبالغ بیشتر از 400 میلیون تومان، ارائه اسناد و مدارک معتبر مرتبط با تراکنش الزامی است.

مبلغ انتقال ساتنا چقدر است؟

مطابق جدیدترین بخشنامه بانک مرکزی، از ابتدای خرداد ماه 1404، حداقل مبلغ انتقال وجه ساتنا یک میلیارد ریال معادل 100 میلیون تومان تعیین شده است. در ساتنا سقف انتقال وجه وجود ندارد، چراکه این سامانه برای پرداخت‌های کلان (ترجیحاً بیشتر از 200 میلیون تومان) طراحی شده است.

به این نکته نیز توجه داشته باشید که طبق دستور بانک مرکزی، برای انتقال مبالغ بالاتر از ۴۰۰ میلیون تومان، ارائه مدارک و مستندات معتبر به بانک مانند مانند قراردادهای رسمی، فاکتور خرید، اسناد معاملات املاک و غیره الزامی است. این قانون برای جلوگیری از پولشویی و سوءاستفاده‌های مالی در شبکه بانکی کشور وضع شده است. بنابراین با مراجعه حضوری به بانک و ارائه اسناد و مدارک معتبر، می‌توانید از طریق ساتنا هر مبلغی را جابه‌جا کنید.

انتقال ساتنا چقدر زمان میبرد و کی واریز میشود؟

ساعات تسویه در سامانه ساتنا محدود به روزهای کاری بانک‌ها بوده و تنها در ساعات اداری انجام می‌شود. طبق دستورالعمل بانک مرکزی ساعات تسویه ساتنا به این شرح است:

  • شروع پردازش ساتنا: مطابق ساعت شروع فعالیت بانک‌ها
  • پایان پردازش روزانه: معمولاً بین ۱۳:۳۰ تا ۱۵:۰0

در ساعات کاری، انتقال ساتنا معمولاً 15 الی 30 دقیقه زمان می‌برد. اگر می‌خواهید دقیق‌تر بدانید انتقال وجه ساتنا کی واریز می‌شود، لازم است بدانید:

  • اگر حواله ساتنا را پیش از پایان ساعت کاری بانک ثبت کنید، در همان روز تسویه انجام می‌شود.
  • اگر ثبت حواله بعد از پایان ساعت کاری بانک باشد، روز کاری بعد تسویه انجام می‌شود.
  • روزهای تعطیل رسمی و جمعه‌ها، پردازش ساتنا انجام نمی‌شود.

سقف انتقال ساتنا با گوشی چقدر است؟

سقف انتقال ساتنا از طریق تلفن همراه یا همراه بانک محدود به حداکثر 200 میلیون تومان است. برای انتقال مبالغ بالاتر باید به‌صورت حضوری به شعب بانک مراجعه نمایید.

شرایط انتقال وجه ساتنا چیست؟

برای انتقال وجه از طریق ساتنا چند نکته را مد نظر قرار دهید تا مشکل خاصی به‌وجود نیاید. در صورت اشتباه، فرآیند برگشت مبلغ به حساب و اصلاح تراکنش معمولاً دشوار و زمان‌بر است. نکات مد نظر عبارت‌اند از:

  • شخصی که درخواست انتقال وجه دارد باید صاحب حساب باشد یا از طرف صاحب حساب، وکالت معتبر داشته باشد.
  • حساب فرد انتقال‌دهنده باید فعال باشد و موجودی حساب برای انتقال وجه کافی باشد.
  • انتقال وجه صرفاً از طریق شماره شبا انجام می‌شود.
  • پیش از انتقال وجه کارمزد تراکنش را نیز مد نظر قرار دهید. کارمزد انتقال ساتنا 0.02 درصد مبلغ تراکنش تا سقف 25 هزار تومان است.

نحوه پیگیری تراکنش‌های ساتنا چگونه است؟

برای پیگیری ساتنا به شماره پیگیری تراکنش و  شماره شبای حساب مقصد نیاز دارید. از روش‌های زیر می‌توانید از وضعیت انتقال ساتنا مطلع شوید:

  • همراه بانک: با وارد شدن به اَپ همراه بانک و وارد کردن شماره پیگیری، می‌توان از وضعیت حواله ساتنا مطلع شد.
  • تماس با بانک: تماس با سامانه پشتیبانی بانک‌ها روش دوم است که از این طریق نیز می‌توان با ارائه شما پیگیری و اطلاعات حساب مبدا و مقصد، از وضعیت تراکنش مطلع شد.
  • مراجعه حضوری: راه سوم مراجعه حضوری به بانک است. در این روش نیز همانند دو روش قبلی، جهت پیگیری، اطلاعات تراکنش را ارائه دهید.

مزایا و معایب ساتنا

ساتنا در برابر پایا؛ کدام سامانه مناسب است؟

ساتنا و پایا هر دو از روش های انتقال وجه هستند؛ با این تفاوت که برای مبالغ متوسط از پایا و برای مبالغ بالا از ساتنا استفاده می‌شود. پایا و ساتنا از نظر ساعت‌های انتقال نیز با یکدیگر تفاوت دارند. برخلاف انتقال ساتنا که آنی است، درخواست‌های انتقال وجه پایا تنها چهار بار در روز پردازش می‌شوند و سقف انتقال در پایا محدود به دویست میلیون تومان است.

کارمزد ساتنا بیشتر از پایا است و به‌طور کلی، از نظر محدودیت در مبلغ تراکنش، ساتنا در رتبه اول قرار می‌گیرد و پس از آن پایا، پل و کارت‌به‌کارت را داریم. در مطلبی جداگانه در خصوص سیستم پایا صحبت کرده‌ایم و پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را از دست ندهید:

link مقاله پیشنهادی : انتقال پایا چیست و چه زمانی پول واریز می‌شود؟

ساتنا، برترین روش برای انتقال مبالغ بالا

در این مطلب سعی کردیم مختصر و مفید توضیح دهیم ساتنا چیست و چه ویژگی‌ها و کاربردهایی دارد. ساتنا بهترین و مطمئن‌ترین روش برای انتقال مبالغ بالا است. این سامانه در ایران توسط بانک مرکزی در سال 1386 راه‌اندازی شد. انتقال ساتنا آنی است و حداکثر ظرف 30 دقیقه مبلغ به حساب مقصد واریز می‌شود. چنانچه در خصوص ساتنا و سایر روش‌های انتقال وجه سوالی دارید، می‌توانید در بخش دیدگاه‌های این مقاله با ما در ارتباط باشید.‌

سوالات متداول

اگر در ساعت اداری بانک درخواست انتقال وجه از طریق ساتنا داشته باشید، از 15 تا 30 دقیقه طول می‌کشد تا انتقال وجه انجام شود.

انتقال وجه به روش ساتنا از حداقل 100 میلیون تومان تا حداکثر 200 میلیون تومان از طرق همراه بانک و 400 میلیون تومان بدون نیاز به ارائه اسناد و مدارک، امکان‌پذیر است. با مراجعه حضوری به بانک و ارائه مدارک می‌توان بدون هیچ محدودیتی از طریق ساتنا هر مبلغی را جابه‌جا کرد.

در روز تعطیل انتقال ساتنا ثبت می‌شود و در اولین روز کاری بعد، انتقال انجام می‌شود.

پردازش و انتقال مبلغ در ساتنا آنی است ولی در پایا، پردازش درخواست‌ها تنها چهار مرتبه در روز انجام می‌شود و انتقال وجه با تاخیر همراه است.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

36 دیدگاه برای این مطلب

  1. فاطمه مقصودی 13 خرداد 1404 1 پاسخ

    سلام وقتتون بخیر من ظهر ۱۵۰ میلیون واریز کردم از حسابم کسر شده با ساتنا،ولی برای من هنوز پیامک نیومده که واریز شده میشه راهنمایی کنید چطوری متوجه بشم ممنون

    13 خرداد 1404 1 پاسخ
    1. محمدجواد آقابابایی مدیر 17 خرداد 1404

      سلام. معمولاً پیامکی مبنی بر اینکه واریز انجام شده، برای شما ارسال نمیشه. شما میتونید با پشتیبانی همراه بانک یا بانک خودتون تماس بگیرید و با ارائه اطلاعات تراکنش پیگیر وضعیت تراکنش بشید یا اینکه به بانک حضوری مراجعه کنید.

      17 خرداد 1404
  2. فائزه میرهاشمی مدیر 3 اردیبهشت 1404

    سلام احمد عزیز😊
    بله، انتخاب گزینه «قرض و پرداخت دیون» در بخش «بابت» حواله ساتنا برای انتقال وجه به شخص دیگر مناسب و متداول است. این گزینه به‌ویژه در مواردی که انتقال وجه به‌منظور بازپرداخت بدهی یا قرض انجام می‌شود، کاربرد دارد. با این حال، برخی مؤسسات مالی و صرافی‌ها ممکن است در بخش «بابت» حواله‌های ساتنا یا پایا، تنها عبارات خاصی مانند «بدهی» یا «تادیه دیون» را بپذیرند و سایر موارد را نپذیرند.
    اگر سوال دیگری دارید، خوشحال می‌شوم راهنمایی‌تون کنم! 🌟

    3 اردیبهشت 1404
  3. فائزه میرهاشمی مدیر 3 اردیبهشت 1404

    سلام احمد عزیز😊
    بله، انتخاب گزینه «قرض و پرداخت دیون» در بخش «بابت» حواله ساتنا برای انتقال وجه به شخص دیگر مناسب و متداول است. این گزینه به‌ویژه در مواردی که انتقال وجه به‌منظور بازپرداخت بدهی یا قرض انجام می‌شود، کاربرد دارد.
    اگر سوال دیگری دارید، خوشحال می‌شوم راهنمایی‌تون کنم! 🌟

    3 اردیبهشت 1404
  4. فائزه میرهاشمی مدیر 3 اردیبهشت 1404

    سلام نورا عزیز ممنون که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتین 🙏
    کاملاً درسته که شبا در انتقال‌های خارج از ساعت اداری عملکرد سریع‌تری داره، مخصوصاً برای مبالغ پایین. ساتنا بیشتر برای مبالغ بالاست و ساعت کاری محدود داره، که حتماً باید بهش توجه بشه.
    اگر سوال دیگه‌ای داشتین، خوشحال می‌شیم کمک کنیم 🌟

    3 اردیبهشت 1404

فهرست مطالب

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.

آموزش حتی با چشم بسته!

قابلیت جدید پخش صوتی مطالب به کمک هوش مصنوعی

از این به بعد هر مقاله‌ای که آیکن داره رو می‌تونی بصورت صوتی هم گوش کنی.