خرید از بورس کالا نیاز به طی چه مراحلی دارد؟
خرید از بورس کالا نیاز به طی چه مراحلی دارد؟
خرید از بورس کالا روشی سودمند برای بهرهگیری از سود کالاهای عرضه شده در بورس است. برای شروع معامله، ابتدا باید در بورس کالا ثبت نام کرده و مدارک لازم برای خرید از بورس کالا را به کارگزار مربوطه تحویل دهید. سپس قوانین و شرایط خرید از بورس کالا را بدانید و در نهایت با انجام بررسیهای لازم شروع به خرید و معامله در بورس کالا کالا کنید.
در این مطلب از کاریزما لرنینگ مطالب آموزندهای درباره چگونگی خرید و همچنین محدودیت های خرید از بورس کالا شرح دادهایم.
خرید از بورس کالا چگونه است؟
همانطور که میدانید برای شروع معامله در بورس کالا ابتدا باید در این بازار ثبت نام کنید. پس از دریافت کد بورس کالا شما میتوانید کالاهای عرضه شده در بورس را بررسی کرده و مطابق با بودجه خود اقدام به خرید آنها کنید. حال سوال اساسی اینجاست که نحوه خرید از بورس کالا چگونه است؟
در ادامه مقاله تمامی مراحل و شرایط معامله در بورس کـالا را توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
نحوه خرید از بورس کالا
برای معامله در بورس کالا در ابتدا باید بدانید که بورس کالا چیست و چه کالاهایی در آن عرضه میشود. در وهله دوم، برای سرمایه گذاری در بورس کالا باید مراحل زیر را طی کنید:
- اولین گام برای شروع معامله در بورس کالا این است که با مراجعه به یکی از کارگزاریهای بورس، اقدام به دریافت کد معاملاتی بورس کالا کنید.
- در وهله دوم باید فرم سفارش را نزد کارگزار خود تکمیل کرده و قیمت پیشنهادی خود را ارائه دهید.
- در گام بعد، لازم است که حداقل سپرده مورد نیاز معامله را نزد اتاق پایاپای به حساب کارگزار مربوطه واریز نمایید.
- این بخش از مراحل معامله در بورس کـالا بر عهده کارگزار شما است. چرا که در این مرحله کارگزار باید سفارش شما را به تالار معاملات انتقال دهد.
- پس از اینکه کارگزارتان از جانب شما در حراج شرکت کرد، فرآیند معامله در تالار معاملات انجام میشود.
- این قسمت از معامله مربوط به واریز باقیمانده وجه معامله است. برای این کار شما باید وجه معامله را پس از کسر سپرده اولیه به حساب کارگزار خود نزد اتاق پایاپای واریز نمایید.
- در مرحله بعد باید نسبت به تسویه اسنادی معاملات در اتاق پایاپای اقدام نمایید تا اسناد معاملاتی شما صادر شود.
- حال تسویه مالی معاملات شما در اتاق پایاپای انجام خواهد شد.
- در آخر، پس از کسر هزینهها نقل و انتقال وجوه به حساب بانکی معاملهگران صورت میگیرد.
- گام نهایی مربوط به دریافت مجوز یا پروانه بهرهبرداری است. در این مرحله، باید مجوز یا پروانه بهرهبرداری کالاهای مربوطه را از سامانههای مربوطه دریافت نمایید.
مدارک لازم برای خرید از بورس کالا
اکنون که طریقه خرید از بورس کالا و قوانین و شرایط مربوط به آن را دانستید، احتمالا این سوال در ذهن شما خطور میکند که برای سرمایه گذاری در بورس کـالا و انجام معامله در آن نیاز به چه مدارکی است؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که مدارک لازم برای خـرید از بورس کـالا شامل مواردی از قبیل زیر است. در واقع، بدون تهیه و ارائه مدارک زیر قادر به ثبت نام در بورس کالا و معامله در آن نخواهید بود:
- فرم درخواست کد مشتری
- مدارک هویتی شرکت شامل:
- اساسنامه یا مستندات تاسیس شرکت یا موسسه
- آخرین روزنامه رسمی تغییرات و مدیران و دارندگان امضای مجاز شرکت یا موسسه
- تصویر شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضای مجاز و مدیرعامل یا رئیس شرکت یا موسسه (این موارد بایستی توسط کارگزار برابر با اصل شود)
- مدارک مالی شرکت شامل اظهارنامه مالیاتی آخرین دوره مالی (در صورت وجود) و کد اقتصادی
لازم به ذکر است که در صورت انجام معاملات بورس کالا از طریق وکیل، مدارک مربوط به آن نیز باید به طور کامل ارائه گردد.
نکاتی در مورد کیفیت مدارک بورس کالا
قبل از تهیه مدارک لازم برای خـرید از بورس کالا و ارائه آنها به کارگزار مربوطه، باید به برخی نکات مهم در این زمینه توجه کنید که در ادامه به شرح آنها میپردازیم:
1- بورس وظیفه دارد با مراجعه به مراجع قانونی و اخذ تائیدیه از آنها، نسبت به احراز هویت مشتریان خود اقدام کند.
2- صدور کد بورس کالا منوط به تایید اصالت مدارک بوده و با خاطیان این امر برخورد قانونی میشود.
3- در صورتی که بورس درخواست ارائه مجدد مدارک و مستندات مربوطه را داشتـه باشد، مشتری موظف است در اسرع وقت مدارک لازم را ارائه دهد. در غیر این صورت کد مشتری غیر فعال میشود.
4- چنانچه مشتری تغییراتی در مدارک و مستندات خود داشتـه باشد، لازم است که سریعا موضوع را به بورس اطلاع دهد.
5- توجه به تاریخ انقضای مدارک مشتری و بروزرسانی آنها نزد بورس در تعهد خود مشتری است.
6- در صورتیکه مشتری برای انجام معاملات خود وکیل اخد کند، برای وکیل حسب نوع شخصیت آن (حقیقی-حقوقی) نیز باید مدارک بطور کامل ارائه شود.
محدودیت های خرید از بورس کالا
در برخی از مواقع، معامله در بورس کالا شرایط خاصی دارد که باید قبل از شروع سرمایهگذاری در این بازار بدان توجه کنید. یکی از اصلیترین محدودیتهای خـرید از بورس کـالا این است که برای خـرید برخی کالاها محدودیت حداقل حجم مقدار کـالا تعیین میشود. به علاوه برخی از شرکتها نیز نیاز به استعلام یا تاییدیه از مراجع مربوطه دارند.
برای مثال، خرید کالاهای تولیدی پتروشیمی نیاز به ثبت نام مشتری در سامانه بهین یاب (وزارت صنعت، معدن و تجارت) دارند که باید در این مرحله انجام شوند. برخی کالاهای دیگر هم نیاز به پروانه بهرهبرداری، گواهی استاندارد اجباری یا معرفی توسط وزارت صمت یا سایر ارگانها دارند.
برای مشاهده تمامی محدودیت های خرید از بورس کالا لازم است که مشخصات عرضه کالاها را در سایت بورس کالا مشاهده نمایید.
سود خرید از بورس کالا چقدر است؟
در حالت کلی، نمیتوان سود خرید از بورس کالا را به طور دقیق مشخص کرد. چرا که ممکن است بعد از عرضه کالا در بورس، قیمت آن دستخوش نوسانات بازار شده و تغییر کند.
نکته حائز اهمیت این است که هرینههای جانبی و مالیات کالاهای عرضه شده در بورس کالا متغیر است. بنابراین قیمت نهایی آن کمی متفاوت بوده و بر سود خرید شما از بورس کالا تاثیر خواهد داشت.
سخن پایانی
بورس کالا بازاری هدفمند است که در آن انواع کالاها با قیمتی متناسب عرضه شده و به فروش میرسد. سرمایه گذاری در بورس کـالا مزایای قابل توجهی دارد که در صورت طی مراحل خرید و اطلاع از شرایط و قوانین معامله در بورس کالا، سود قابل توجهی را کسب خواهید کرد. کافیست مطالب مندرج در این مقاله را بهدقت مطالعه کنید تا چگونگی خرید از بورس کالا را کاملا متوجه شوید.
سوالات متداول
بستگی به کالای مورد نظر دارد. برای مثال خرید برخی از کالا مانند گواهی سکه، زعفران، برنج و پسته با کد بورسی امکان مییابد. اما خرید محصولات فیزیکی و ابزارهای بازار مشتقه نیاز به دریافت کد بورس کالا دارد.
نام کاربری و رمز عبور بعد از اتمام فرآیند ثبت نام در سامانه صدور کد آنلاین معاملات بورس کالا در شرکتهای کارگزاری و تایید آن به شماره همراه فرد پیامک میشود.
دریافت کد بورس کالا توسط کارگزاریهای مجاز به فعالیت در بورس کالا انجام میشود. شما میتوانید برای دریافت آنلاین کد بورس کالا به سایت charisma.ebgo.ir مراجعه کنید.