خرید نقره برای سرمایه گذاری + معرفی بهترین نوع نقره

خرید نقره برای سرمایه گذاری + معرفی بهترین نوع نقره

خرید نقره برای سرمایه گذاری
سرمایه‌گذاری

خرید نقره برای سرمایه گذاری به عنوان یکی از فلزات گرانبها و ارزشمند، همواره توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب کرده است. در این مطلب از کاریزما لرنینگ، به بررسی اهمیت و روش‌های سرمایه‌گذاری در نقره می‌پردازیم. راهنمایی‌هایی برای شروع به خرید و سرمایه‌گذاری در این بازار ارائه می‌دهیم و پاسخ می‌دهیم که چگونه روی نقره سرمایه گذاری کنیم ؛ در ادامه با ما همراه باشید.

خرید نقره جهت سرمایه‌گذاری به چه شکل است؟

سرمایه‌گذاری روی نقره یکی از روش‌های پرطرفدار در میان سرمایه‌گذاران است. با توجه به تاریخچه استفاده و قیمت ثابت نقره، بسیاری از افراد این فلز گرانبها را به عنوان یک انتخاب امن می‌بینند. با وجود ویژگی‌های منحصر به فردی که این فلز دارا است، علاوه بر مصارف صنعتی و جواهرسازی، سرمایه گذاری روی نقره نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

برای خرید نقره جهت سرمایه گذاری بسیار اهمیت دارد که از فروشندگان معتبر و قابل اعتماد خرید کنید. اطمینان از اصالت نقره و وجود شناسنامه ضروری است؛ همچنین، توجه به قیمت‌ جهانی نقره و مقایسه قیمت‌ها میان فروشندگان مختلف می‌تواند به شما در انجام یک خرید اقتصادی و سرمایه‌گذاری مناسب کمک کند.

انواع نقره برای سرمایه گذاری

عیار ۷۵۰، ۸۵۰، ۹۰۰، ۹۲۵، ۹۵۰، ۹۵۸ و ۹۹۰ از جمله عیارهای مرسوم نقره است که معروف‌ترین آن‌ها ۹۲۵ است. در ایران انواع مختلفی از نقره برای سرمایه‌گذاری وجود دارد که طبیعتا هرکدام از آن‌ها مزایا و معایب خود را دارند. در اینجا به بررسی انواع نقره برای سرمایه گذاری در ایران می‌پردازیم:

سکه نقره؛ محبوب‌ترین نقره

سکه نقره یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاران در ایران است. این نوع نقره با طرح‌ها و اشکال مختلفی تولید می‌شود و ارزش آن بر اساس وزن و خلوص نقره تعیین می‌شود. سکه نقره، نقره مناسب برای سرمایه گذاری است. نقره مسکوک به دلیل خلوص بالا و ارزش تاریخی یا هنری آن، جزو محصولاتی است که برای سرمایه‌گذاری مورد توجه قرار می‌گیرد. سرمایه‌گذاران عموماً به دلیل ارزش سنتی و جذابیت هنری یا تاریخی نقره مسکوک و راحتی در خرید و فروش، به این گونه سرمایه‌گذاری تمایل دارند.

از معایب سکه نقره می‌توان به ریسک مراقبت و نگهداری اشاره کرد؛ همینطور قیمت سکه نقره ممکن است تحت تأثیر تغییرات بازار قرار گیرند که باید به آن دقت شود. با در نظر گرفتن مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در سکه نقره، می‌توانید تصمیم مناسبی را برای سرمایه‌گذاری خود بگیرید. به همین دلیل، مطالعه دقیق و مشاوره با کارشناسان مالی می‌تواند در انتخاب بهترین گزینه برای شما کمک کند.

شمش نقره؛ خالص‌ترین نقره

شمش نقره به صورت قطعات بزرگ و با خلوص بالا تولید می‌شود و معمولاً به صورت اشکال مستطیلی یا مربعی به فروش می‌رسد. درجه خلوص شمش نقره ۹۹۹ از ۱۰۰۰ است که با خلوص ۹۹.۹ درصد نیز نشان داده می‌شود و خالص‌ترین نوع نقره است که به دلیل نرمی زیاد قابل استفاده در زیورآلات نیست اما در صنایع دیگر و همینطور به منظور سرمایه‌گذاری استفاده می‌شود. سرمایه‌گذاران به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد آن، به شمش نقره به عنوان یک گزینه جذاب برای سرمایه‌گذاری می‌نگرند. از مزایای آن می‌توان به خلوص بالا و راحتی در خرید و فروش به صورت قطعات بزرگ اشاره کرد. به این نکته توجه کنید ریسک نگهداری شمش نقره زیاد است و قیمت آن ممکن است تحت تأثیر تغییرات بازار قرار بگیرد.

درجه خلوص شمش نقره

نقره ساچمه‌ای 

این نوع از نقره، به صورت زنجیر یا محصولات مشابه دیگر تولید می‌شود و معمولاً به عنوان جواهرات استفاده می‌شود. نقره ساچمه ای برای سرمایه گذاری گزینه مناسبی است زیرا به علت نداشتن اجرت، قیمت کمتری نسبت به شمش نقره دارد و همچنین به دلیل زیبایی ظاهری، مقاومت در برابر زنگ زدگی و ارزش آن به عنوان جواهر، توجه سرمایه‌گذارانی که می‌خواهند مقادیر کمتری از نقره خریداری کنند، را جلب می‌کند.

نقره استرلینگ

استرلینگ، یکی دیگر از انواع نقره است که در بازار سرمایه واقع شده است و جزو محصولات با ارزش سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. این نوع نقره، به عنوان یکی از استانداردهای بین‌المللی برای خلوص نقره شناخته می‌شود. درجه خلوص نقره استرلینگ که استاندارد جواهرسازی است ۹۲۵ از ۱۰۰۰ که با ۹۲.۵ درصد نیز نشان داده‌می‌شود. این نقره با ترکیب فلزات دیگر مانند مس، روی یا نیکل به دست می‌آید.

نقره آب‌ شده؛ مستحکم‌ترین نوع نقره

نقره آب‌ شده یکی از انواع نقره است که در فرآیندی به نام آب‌ شدن، با اضافه کردن نقره خالص به آب، تولید می‌شود. خلوص نقره آب‌شده متفاوت است اما استاندارد آن ۹۲۵ است. اگر زیورآلات نقره، به شمش آب‌شده تبدیل شود عیار آن ۹۲۵ است ولی اگر ساچمه (گوارسه)، به شمش نقره آب‌شده تبدیل شود، عیار آن ۹۹۹ خواهد بود. این فرآیند باعث تولید نقره با خلوص بالا و استحکام مناسب می‌شود که معمولاً به عنوان جواهرات یا زینت‌های مختلف استفاده می‌شود. نقره آب‌ شده به دلیل زیبایی و استحکام آن، به عنوان یک گزینه جذاب برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه شناخته می‌شود.

عوامل مؤثر بر قیمت نقره برای سرمایه گذاری

نکاتی که برای خرید بهترین نقره جهت سرمایه گذاری باید توجه کرد

با رعایت نکات زیر، می‌توان بهترین نقره را برای سرمایه‌گذاری موفق انتخاب کرد و سود مناسبی کسب کرد:

  1. مشخص کردن هدف سرمایه گذاری: در ابتدا باید هدف خود از سرمایه‌گذاری بلند مدت یا کوتاه مدت در نقره را تعیین کرد.
  2. تحلیل بازار: بازار را به دقت بررسی کنید تا از روند قیمتی بازار جهانی نقره و فرصت‌های مناسب سرمایه گذاری مطلع شوید.
  3. انتخاب روش مناسب سرمایه گذاری: اگر اقدام به خرید فیزیکی نقره کردید حتما از منابع معتبر این کار را انجام دهید و از اصالت و کیفیت نقره اطمینان حاصل کنید. قرارداد آتی در بورس به علت شفافییت اطلاعاتی و شفافیت قیمتی، ریسک معامله را کاهش می‌دهد.
  4. تحلیل عوامل مؤثر بر قیمت نقره و پتانسیل رشد آینده آن: قیمت جهانی نقره، نرخ دلار، هزینه گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده از عواملی است که بر قیمت نقره تاثیرگذار است.

در سامانه معاملات آتی بورس کالا، قراردادهای آتی نقره با سررسیدهای مختلف ارائه می‌شوند. شما باید باتوجه‌ به نیاز و تحلیل خود، قرارداد موردنظر را انتخاب کنید. برای مشاهده لیست اوراق نقره در بازار مشتقه، می‌توانید به سایت بورس کالا به نشانی www.ime.co.ir مراجعه کنید و در بخش آمارها، آمار معاملات آتی را انتخاب نمایید.

نماد معاملاتی متشکل از نام قرارداد، ماه و سال سررسید قرارداد است. به عنوان مثال نماد 02SILOR نشان‌دهنده قرارداد آتی نقره(SIL)، سررسید اردیبهشت ماه (OR)، سال 1402(02) است.

چگونه روی نقره سرمایه گذاری کنیم؟

چگونه روی نقره سرمایه گذاری کنیم؟

برای سرمایه گذاری روی نقره، افراد می‌توانند از روش‌های مختلفی استفاده کنند که به آنها امکان خرید نقره را فراهم می‌کند. در زیر به برخی از این روش‌ها اشاره می‌شود:

خرید نقره فیزیکی 

یکی از روش‌های اصلی خرید نقره، خرید فیزیکی آن است. افراد می‌توانند به فروشگاه‌های طلا و جواهر یا بازارهای معتبر مراجعه کنند و نقره را به صورت سکه، شمش یا جواهرات خریداری کنند. در این روش، سرمایه‌گذاران می‌توانند از طریق شرکت در بازار نقدی نقره را خریداری و به صورت مستقیم سرمایه‌گذاری کنند؛ به این منظور به دنبال منابع معتبری برای خرید نقره از طریق بازار نقدی باشید.

خرید نقره در بورس

یکی از روش‌هایی که سرمایه‌گذاران می‌توانند از آن برای خرید نقره استفاده کنند، شرکت در بازار بورس و آتی است. در این روش، نقره به صورت قراردادهای آتی یا معاملات مستقیم در بورس خریداری می‌شود. یکی از ویژگی‌های قرارداد آتی نقره، دوطرفه بودن آن‌ها است. به این معنا که هر دو طرف معامله (خریدار و فروشنده) به طور یکسان در معرض سود و ضرر هستند. مزیت اصلی این نوع قراردادها این است که خریدار می‌تواند بدون پرداخت وجه کامل، کالای موردنظر خود را پیش‌خرید کند و فروشنده نیز می‌تواند کالای خود را پیش‌فروش کند.

اتاق پایاپای بورس به‌عنوان واسطه، مبلغی را به‌عنوان وجه تضمین از طرفین دریافت می‌کند. وجه تضمین مبلغی است که از طرفین معامله (خریدار و فروشنده) در معاملات آتی دریافت می‌شود تا ریسک معامله را کاهش داد‌ه و انجام تعهدات آن‌ها را تضمین کند.

فرمول وجه تضمین اولیه

A : درصد وجه تضمین اولیه؛ معادل ۱۰٪

B : میانگین قیمت‌های تسویه روزانه در کلیه سررسیدهای قراردادهای آتی دارایی پایه

C : براکت تغییرات وجه تضمین؛ معادل دویست هزار ریال

S : اندازه قرارداد؛ معادل ۱۰۰

محاسبه قیمت تسویه نهایی که در آخرین روز معاملاتی به عنوان آخرین قیمت تسویه روزانه مبنای انجام محاسبات سود و زیان، تسویه و تحویل فیزیکی نقره خواهد بود. نحوه محاسبه این قیمت در مشخصات قرارداد به صورت زیر است:

فرمول محاسبه قیمت نهایی نقره

قراردادهای آتی نقر به صورت یک جلسه معاملاتی در روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت 10 الی 15 دایر می‌باشد. لازم به ذکر است معاملات قرارداد آتی نقره در آخرین روز معاملاتی هر سررسید، به منظور شروع فرآیند تحویل فیزیکی، راس ساعت 13 بسته خواهد شد.

برای انجام معاملات قرارداد آتی نقره، باید ضمن داشتن کد بورسی، کد معاملات آتی را نیز دریافت کنید. برای انجام این کار، می‌توانید ابتدا مقاله «نحوه دریافت کد معاملاتی آتی» را مطالعه کرده و سپس از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

دریافت کد معاملاتی آتی

مزایای سرمایه‌گذاری در قرارداد آتی نقره بورس

از مزایای سرمایه‌گذاری در قرارداد آتی نقره در بورس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش ریسک با مشخص بودن زمان سررسید
  • قابلیت برنامه‌ریزی با تعیین زمان پیش خرید
  • نقدشوندگی بالا در بازار بورس
  • کارمزد بسیار پایین قراردهای آتی
  • اهرم مالی بدون نیاز به داشتن تمام مبلغ معامله
  • تسویه‌حساب روزانه در پایان هر روز معاملاتی
  • ریسک اعتباری به دلیل وجود وجه تضمین از دو طرف معامله
  • شفافيت قيمتی در بورس
  • معافيت مالياتی در کسب سود

سرمایه گذاری روی نقره از طریق بازار فارکس

سرمایه گذاری بر روی نقره از طریق بازار فاركس یكی از روش های معامله این فلز گرانبها است. در این روش، معامله گران به جای خرید فیزیکی نقره، قراردادهای ما به تفاوت (CFD) را با استفاده از اهرم یا لوریج بر روی نقره معامله می کنند و سود بیشتری نسبت به نوسانات قیمت نقره به دست می‌آورند. با سرمایه گذاری روی نقره از طریق بازار فارکس، ؛ نیازی نیست که نقره فیزیکی را خرید و فروش کنید، تنها کاری که باید انجام دهید پیش‌بینی درست نوسانات قیمت نقره است. در بازار فاركس، قیمت نقره توسط نماد XAG/USD نشان داده می‌شود که بیانگر ارزش هر اونس نقره به دلار آمریکا است. نقدشوندگی بالا و امکان معامله 24 ساعته از مزایای آن است؛ در حالی‌که ریسک نوسانی قیمت و الزام به تخصص و مهارت کافی از بازار فارکس از معایب آن است.

link مقاله پیشنهادی : سرمایه گذاری چیست؟

برای سرمایه گذاری چه نقره ای بخریم؟

در پاسخ به این سوال که چه نقره ای برای سرمایه گذاری مناسب است؟ باید بگوییم که انتخاب بهترین نوع نقره برای سرمایه گذاری به عوامل مختلفی از جمله بودجه، اهداف سرمایه‌گذاری و ترجیحات شخصی بستگی دارد. شمش‌های نقره به دلیل خلوص بالا و ارزش افزوده در بازار، غالباً به عنوان بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری‌ توصیه می‌شوند؛ اما برای کسانی که به دنبال کم کردن ریسک و تنوع در سبد سرمایه‌گذاری خود هستند، ترکیبی از اشکال مختلف نقره می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

در نهایت، آیا خرید نقره برای سرمایه گذاری خوب است؟

همانطور که در این مطلب به این سوال “آیا خرید نقره برای سرمایه گذاری خوب است؟ پاسخ دادیم که سرمایه گذاری در نقره همانند سایر بازارها دارای ریسک است و باید با مطالعات کافی و تحلیل بازار و عرضه و تقاضا، وضعیت اقتصادی جهانی، و تحولات صنعتی و فناوری را در نظر گرفته شود. همچنین، مدیریت ریسک و انتخاب منابع معتبر برای خرید نقره از جمله موارد حیاتی در انجام این سرمایه‌گذاری است. با رعایت این نکات و استفاده از تحلیل‌های دقیق، می‌توانید بهترین تصمیمات را برای سرمایه‌گذاری خود در بازار نقره بگیرید و به دست آوردن سود مناسبی دست یابید.

سوالات متداول

بله، نقره به عنوان یک گزینه مناسب برای سرمایه‌گذاری باشد. این فلز ارزشمند به دلیل ویژگی‌های فیزیکی از جمله مقاومت در برابر خوردگی، هدایت برق بالا، و استفاده صنایع فناوری، جذابیت زیادی برای سرمایه‌گذاران دارد؛ همچنین از نقره به عنوان یک ابزار مالی در بازارهای مالی و صرافی نیز استفاده می‌شود.

شمش‌های نقره به دلیل خلوص بالا و ارزش افزوده در بازار، غالباً به عنوان بهترین فلز برای سرمایه گذاری توصیه می‌شوند؛ اما برای کسانی که به دنبال کم کردن ریسک و تنوع در سبد سرمایه‌گذاری خود هستند، ترکیبی از اشکال مختلف نقره می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

برای اطمینان از خرید خود و کم کردن میزان ریسک در خرید نقره برای سرمایه گذاری، قرارداد آتی نقره گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری کم ریسک است.

برای خرید شمش نقره ، بهتری روش خرید فیزیکی آن است، در حال حاضر گواهی سپرده این نوع نقره در وجود ندارد. از نکات مهمی که باید هنگام خرید دقت کنید اعتبار فروشنده و اصالت نقره و بررسی شناسنامه آن است.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرانشیز بیمه بدنه

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.