خرید آنلاین بیمه شخص ثالث از کاریزمابیمه

خسارت افت قیمت خودرو در تصادف را از بیمه بگیرید

خسارت افت قیمت خودرو در تصادف را از بیمه بگیرید

دریافت خسارت افت قیمت خودرو در تصادف از بیمه پخش صوتی مقاله
بیمه

خسارت افت قیمت خودرو در تصادف طبق اعلام بیمه مرکزی، از این به بعد بر عهده بیمه‌ شخص ثالث است. بعد از هر تصادف ذهن دو طرف درگیر خسارت‌های واردشده و البته افت قیمت خودروها است. این اتفاق تلخ معمولاً به ضرر مالک خودروی آسیب‌دیده است و در طرف مقابل، فرد مقصر بایستی علاوه بر جبران خسارت‌های تصادف، خسارت افت قیمت ماشین طرف آسیب‌دیده را نیز بپردازد که البته موضوع چندان هم ساده نیست! اگر خودروی آسیب‌دیده خودروی خارجی باشد، مشکل دوچندان می‌شود!

اگر زیاد رانندگی می‌کنید، خودروی خارجی دارید یا می‌خواهید در مورد قانون جدید افت قیمت خودرو و نحوه دریافت خسارت افت قیمت خودرو بدانید، حتماً این مطلب از کاریزما لرنینگ را تا انتها بخوانید. تمام سوالات شما را پاسخ خواهیم داد.

خرید بیمه شخص ثالث با تخفیف از کاریزمابیمه

آیا بیمه شخص ثالث افت قیمت خودرو را می‌دهد؟

در قانون جدید افت قیمت خودرو، پرداخت افت قیمت خودروهای تصادفی برای شرکت‌های بیمه اجباری شده است. سخنگوی دولت در جلسه‌ی هیئت دولت در تاریخ ۲۳ خرداد 1403 اعلام کرد که از این پس شرکت‌های بیمه شخص ثالث موظف هستند خسارت افت قیمت وسایل نقلیه موتوری را بدون دریافت هزینه‌ی اضافه پوشش دهند.

خسارت افت قیمت خودرو:

  • هنگامی پرداخت می‌شود که بدنه خودرو آسیب شدیدی ببیند.
  • آسیب‌های جزئی شامل این قانون نمی‌شوند و افت قیمت لحاظ نخواهد شد.
  • هر خودرو تنها یک بار می‌تواند خسارت افت قیمت دریافت کند.

بنابراین اگر در آینده سانحه‌ای در رانندگی برای شما پیش آمد و مقصر شما بودید، جای نگرانی نیست و به راحتی می‌توانید افت قیمت را از بیمه مطالبه و پرداخت کنید. مطلب زیر را بخوانید تا در خصوص دریافت خسارت بیمه شخص ثالث اطلاعات کاملی داشته باشید.

link مقاله پیشنهادی : دریافت خسارت بیمه شخص ثالث + شرایط و مدارک لازم

منظور از افت قیمت چیست؟

در فلسفه حاکم بر بازار خرید و فروش خودرو، اصطلاح «افت قیمت خودرو» بیشتر زمانی به کار می‌رود که خودرو تصادف شدیدی داشته باشد و آسیب جدی ببیند.

خودرو و قطعات آن تماماً مصرفی هستند و هرچه زمان می‌گذرد کیفیت یک خودرو و قطعاتش پایین می‌آیند. بنابراین منطقی است که یک خودروی خوب که سال 1390 تولید شده از یک خودروی معمولی که سال 1402 تولید شده، قیمت پایین‌تری داشته باشد. هرچه سن خودرو بیشتر می‌شود، نیاز به تعمیر و تعویض قطعات و هزینه کردن برای خودرو افزایش می‌یابد.

حال تصور کنید خودرویی تصادف شدیدی داشته و بیشتر قطعات آن تعویض و تعمیر شده‌اند. در این صورت قطعاً افراد کمتری حاضر به خرید این خودرو و پذیرش ریسک تعمیرات احتمالی در آینده هستند.

دلایل افت قیمت خودرو به طور کلی عبارت‌اند از:

  • سال تولید و کارکرد خودرو
  • قیمت روز خودرو
  • داخلی یا خارجی (وارداتی) بودن خودرو
  • سابقه خسارت
  • میزان خسارت
  • رنگ‌شدگی
  • نیاز یا عدم نیاز به تعویض قطعات
  • قسمت‌های آسیب‌دیده (درب‌ها، کاپوت، صندوق عقب، سپرها و …)

دلایل افت قیمت خودرو در طول زمان

مالکین خودرو دوست ندارند خودروی خود را با قیمت پایین بفروشند و خریدارها نیز نمی‌خواهند خودرویی را بخرند که دائماً نیاز به مراجعه به تعمیرگاه دارد! حال اگر شما با یک خودرو تصادف کنید و مقصر باشید، مالک افت قیمت خودرو را از شما طلب می‌کند؛ چراکه در آینده نمی‌تواند خودروی خود را به قیمت روز بفروشد.

سوالی که اینجا مطرح می‌شود این است که پرداخت افت قیمت خودرو بر عهدۀ چه کسی است؟ قطعاً هیچکس از عمد تصادف نمی‌کند و از طرفی تصادف بخش جدانشدنی رانندگی است. بهتر است به قانون و مفاد آن مراجعه کنیم.

قوانین در مورد دریافت افت قیمت خودرو چه می‌گویند؟

در وهله‌ی اول قانون صراحتاً اعلام کرده است که بیمه شخص ثالث برای تمام وسایل نقلیه موتوری اجباری است. اگر به هر دلیلی بیمه شخص ثالث شما تمام شود و آن را تمدید نکنید، مشمول جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث می‌شوید. بیمه شخص ثالث را می‌توانید آنلاین به آسانی خریداری کنید.

خرید آنلاین بیمه شخص ثالث

در خصوص افت قیمت خودرو در تصادف نیز قوانینی داریم:

  • بر اساس ماده ۱ و ۲ قانون مسئولیت مدنی، هر شخصی که به مال یا آبروی شخص دیگر خسارتی وارد نماید، باید آن را جبران کند.
  • ماده ۲ قانون رسیدگی فوری به خسارت ناشی از تصادفات رانندگی نیز می‌گوید که در هر تصادف، کارشناس فنی باید میزان خسارت اعم از هزینه‌ی تعمیر و افت قیمت خودرو را مشخص کند.

گاهی پیش می‌آید که دو طرف با یکدیگر توافق می‌کنند و فرد مقصر هزینه‌ها را تماماً بر عهده می‌گیرد. اما در شرایطی که طرفین نتوانند به راه حل مشترکی برسند، قانون وارد عمل می‌شود. در ادامه‌ی مطلب به این سوالات پاسخ می‌دهیم که شرایط دریافت خسارت افت قیمت خودرو چیست و چگونه می‌توان برای دریافت خسارت اقدام کرد.

شرایط دریافت خسارت افت قیمت خودرو چیست؟

خسارت‌هایی که بعد از تصادف به یک خودرو وارد می‌شود را می‌توان دسته‌بندی کرد. دریافت خسارت افت قیمت خودرو در تصادف نیز بر همین اساس محاسبه و لحاظ می‌شود. به طور کلی، دسته‌بندی آسیب‌های واردشده به خودرو عبارت‌اند از:

  • افت قیمت 4 درصد: اگر قطعاتی که با پیچ و مهره به یکدیگر متصل می‌شوند آسیب ببینند (مانند درب‌های خودرو و گلگیرها)، خودرو تا 4 درصد افت قیمت خواهد داشت.
  • افت قیمت 5 درصد: اگر قسمت‌های عقب خودرو آسیب ببینند، تا 5 درصد افت قیمت محتمل است. همچنین اگر قسمت‌های مهمی که کارکرد خودرو را تحت تاثیر قرار می‌دهند (مانند شاسی‌ها) دچار آسیب شوند، هر قسمت می‌تواند 5 درصد افت قیمت را برای خودرو به ارمغان بیاورد!
  • افت قیمت 10 درصد: در صورتی که به سقف خودرو آسیب برسد، تا 10 درصد افت قیمت را می‌توان متصور شد.
  • افت قیمت 60 درصد: اگر خودرویی بعد از تصادف آسیب زیادی ببیند و به طور کامل رنگ شود، تا ۶۰ درصد افت قیمت خودرو دور از ذهن نیست!

در کنار چهار مورد مطرح‌شده، رنگ شدن بخشی از خودرو نیز بسیار مهم است. خریدارها و فروشنده‌ها روی این موضوع حساسیت خاصی دارند. در جدول زیر، افت قیمت خودرو ناشی از رنگ‌‌شدگی را آورده‌ایم. البته درصد‌های ذکرشده در این جدول ممکن است کمی تغییر کنند.

افت قیمت خودرو ناشی از رنگ‌‌شدگی

یک مطلب مهم را باید در اینجا ذکر کنیم. گاهی به تشخیص کارشناسان راهنمایی و رانندگی و بیمه، هر دو طرف به یک اندازه در تصادف مقصر هستند. در این حالت شرایط 50-50 پیش می‌آید. در میان مطالب ما، مقاله‌ای با عنوان «خسارت تصادف 50-50 چگونه پرداخت می‌شود؟» وجود دارد که توصیه می‌کنیم حتماً این مقاله را بخوانید تا بدانید در این شرایط چه کاری باید انجام دهید.

نحوه دریافت خسارت افت قیمت ماشین

دریافت خسارت افت قیمت خودرو در تصادفات از جمله پوشش‌های انتخابی هنگام خرید بیمه‌نامه است. در صورت وقوع سوانح رانندگی مانند تصادف، واژگونی و … برای افراد یا اشخاص ثالث، طبق قانون جدید افت قیمت خودرو، جبران خسارت بر عهده شرکت بیمه شخص ثالث است و تا سقف تعهدات جبران هزینه‌ها انجام می‌شود.

بیمه شخص ثالث یک بیمه اجباری است که برای جبران خسارات جانی و مالی وارد شد‌‌‌ه به اشخاص ثا‌لث در حوادث رانندگی در نظر گر‌فته شد‌‌ه و برای تمام وسایل نقلیه موتوری، از جمله خودرو و موتورسیکلت صادر می‌شود. در مقاله زیر در خصوص بیمه شخص ثالث توضیحات کامل‌تری ارائه داده‌ایم.

link مقاله پیشنهادی : بیمه شخص ثالث چیست؟ آنچه باید درباره بیمه ثالث بدانید

بیمه شخص ثالث تا سقف مشخصی خسارت‌ها را پوشش می‌دهد. اما اگر از بد روزگار با یک خودروی خارجی تصادف کنیم، آنگاه برای پرداخت خسارت افت قیمت خودرو چه باید کرد؟

پرداخت خسارت افت قیمت با بیمه بدنه

اگر خسارت‌های مالی در یک حادثه تصادف بیش از سقف خسارت بیمه شخص ثالث باشد، می‌توان از بیمه بدنه استفاده کرد. در سال ۱۴۰۳، مبلغ تعهدات مالی در بیمه شخص ثالث حداقل ۴۰ میلیون تومان و حداکثر ۸۰۰ میلیون تومان است. با خرید بیمه بدنه می‌توان علاوه بر جبران هزینه‌های مازاد مالی، پوشش افت قیمت خودرو را هم خریداری کرد تا جبران هزینه‌ها به طور کامل انجام شود.

در بیمه، اجباری برای پرداخت خسارت‌ها تعریف نشده است و آنچه تحت پوشش بیمه بدنه قرار می‌گیرد، در حقیقت توافق شرکت بیمه و خریدار است. پوشش افت قیمت، یک نوع پوشش مکمل برای بیمه بدنه است. هنگام خرید بیمۀ بدنه می‌توانید این نوع پوشش را هم درخواست بدهید تا در مواقع ضرورت بتوانید افت قیمت خودروی خود (یا طرف مقابل) را از بیمه بگیرید.

هنگام خرید بیمۀ بدنه حتماً بازدید بیمه بدنه را درخواست دهید تا قیمت خودروی شما به‌‌روز و دقیق تعیین و لحاظ شود.

مدارک لازم برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو

اگر تصادف کردید، برای دریافت افت قیمت خودرو بایستی مدارک زیر را به شرکت بیمه ارائه دهید:

  • کروکی تصادف و گزارش حادثه
  • کارشناسی بیمه شخص ثالث طرف مقابل
  • بازدید ارزیاب بیمه از خودروی آسیب‌دیده
  • مدارک شناسایی و گواهینامه رانندگی

با ارائه‌ی این مدارک، می‌توانید درخواست خود را به شورای حل اختلاف ارائه دهید و پیگیر دریافت خسارت باشید.

مدارک لازم برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو در تصادفات

چگونه می‌توان نسبت به دریافت افت قیمت خودرو اعتراض کرد؟

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد، تصادف را نمی‌توان از رانندگی جدا در نظر گرفت. در بعضی مواقع، دو طرف تصادف با یکدیگر توافق می‌کنند و هزینه‌ها پرداخت یا بخشیده می‌شود.

اما گاهی دو طرف به توافق نمی‌رسند و نسبت به پرداخت و دریافت خسارت اعتراض دارند. در این شرایط، راننده‌ای که در تصادف خسارت دیده است، باید برای تعیین مقدار خسارت و ارزیابی افت قیمت خودرو به شورای حل اختلاف مراجعه کند.

  • اگر افت قیمت خودرو کمتر از 20 میلیون تومان باشد، رسیدگی به اعتراض در شورای حل اختلاف انجام می‌شود.
  • اگر خسارت وارد‌شده بیشتر از 20 میلیون تومان باشد، دادگاه روند پرداخت خسارت را پیگیری خواهد کرد.

تعیین خسارت، قبل از تعمیر خودرو و توسط کارشناس رسمی انجام می‌شود. پرداخت خسارت افت قیمت خودرو در تصادفات بر اساس خودروهای عرف در جامعه انجام می‌شود. بنابراین اگر مالک خودروهای گران‌قیمت خارجی هستید، توصیه می‌کنیم حتماً بیمه بدنه داشته باشید تا در صورت بروز سانحه بتوانید افت قیمت خودروی خود را دریافت کنید.

خرید بیمه بدنه (تخفیف ویژه)

آیا برای اعتراض مهلت محدودی داریم؟

اگر برای دریافت افت قیمت خودرو نیاز به شکایت به مراجع قضایی دارید، از نظر زمانی محدودیتی ندارید اما توجه داشته باشید هرچه سریع‌تر این کار را باید انجام دهید تا بتوانید خسارت واردشده به خودروی خود را ثابت کنید.

گذشت زمان و فاصله افتادن بین تصادف و شکایت برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو، اثبات خسارت واردشده را سخت‌تر می‌کند. همچنین تا زمان ثبت شکایت برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو، بهتر است نسبت به تعمیر آن اقدام نکنید.

دریافت خسارت افت قیمت خودرو بعد از تصادف

جمع‌بندی مطلب 

افت قیمت خودرو در تصادفات یکی از دغدغه‌هایی است که مالکین خودروهای آسیب‌دیده هفته‌ها با آن دست به گریبان هستند. اگر تصادف شدید باشد و قسمت‌های مهم خودرو آسیب ببینند، گاهی خودرو تا 60 درصد افت قیمت خواهد داشت و این موضوع برای هیچکس مطلوب نیست!

طبق قانون، پرداخت افت قیمت خودرو بر عهده‌ی مقصر تصادف است. گاهی موضوع توافقی برطرف می‌شود. در غیر این صورت برای دریافت خسارت افت قیمت ماشین بایستی به بیمه و کارشناس بیمه جهت تعیین خسارت مراجعه کنیم.

خوشبختانه در خرداد 1403 خبری اعلام شد که در آن طبق قانون جدید افت قیمت خودرو، شرکت‌های بیمه شخص ثالث موظف هستند خسارت افت قیمت وسایل نقلیه موتوری را بدون دریافت هزینه‌ی اضافه پوشش دهند. در گذشته چنین پوششی وجود نداشت و گاهی افراد برای دریافت خسارت مجبور به شکایت و مراجعه به شورای حل اختلاف می‌شدند.

امروز بیشتر شرکت‌های بیمه پوشش افت قیمت را در قالب پوشش‌های تکمیلی بیمه بدنه ارائه می‌دهند. در نهایت، توصیه می‌کنیم اگر خودروی شما و افت قیمت آن بعد از تصادف برای شما مهم است، حتماً از بیمه بدنه و پوشش‌های تکمیلی آن استفاده کنید.

سوالات متداول

بله، طبق اعلام سخنگوی دولت و قانون جدید افت قیمت خودرو، به‌زودی شرکت‌های بیمه موظف می‌شوند افت قیمت خودرو را روی بیمه‌نامه‌های شخص ثالث بدون دریافت هزینه‌های جانبی ارائه دهند. در حال حاضر هنگام خرید بیمه‌نامه می‌توانید پوشش‌های تکمیلی مانند بیمه بدنه و افت قیمت خودرو را درخواست بدهید.

شما می‌توانید با پیگیری از شرکت بیمه و در صورت نیاز مراجعه به شورای حل اختلاف، نسبت به دریافت خسارت افت قیمت خودروی خود اقدام نمایید. بهتر است قبل از هر اقدامی کارشناس رسمی تعیین خسارت را انجام دهد.

تقریباً اکثر شرکت‌های بیمه، افت قیمت خودرو در تصادفات را پوشش می‌دهند. برای خرید بیمه بدنه خودرو و مشاهده‌ی انواع خدمات و پوشش‌ها می‌‌توانید به بخش خدمات بیمه کاریزما مراجعه کنید.

کروکی تصادف و گزارش حادثه، کارشناسی بیمه شخص ثالث طرف مقابل، بازدید ارزیاب بیمه از خودروی آسیب‌دیده و مدارک شناسایی و گواهینامه رانندگی مدارکی هستند که شما بایستی برای دریافت خسارت ارائه دهید.

:
:
1x

خسارت افت قیمت خودرو در تصادف را از بیمه بگیرید

دریافت خسارت افت قیمت خودرو در تصادف از بیمه
1x
: :

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

84 دیدگاه برای این مطلب

  1. علی 18 آبان 1403 1 پاسخ

    من در اردیبهشت ۱۴۰۲ با بی ام و تصادف کردم و مقصر بودم و اقای زیان دیده از بنده شکایت کرده و دادگاه پس از گذشت تقریبا یسال و نیم و کارشناسی و کلی دوندگی رای بر علیه من صادر کرده و بنده رو نحکوم به پرداخت افت قیمت کرده ، الان من چجوری باید از بیمه بگیرم

    18 آبان 1403 1 پاسخ
    1. محمدجواد آقابابایی مدیر 19 آبان 1403

      سلام و درود. از شرکت بیمه خودتون در این باره سوال پرسیدید؟ راهکار درست این بوده که شخص خسارت‌دیده باید از شما و شرکت بیمه شما شکایت میکرده تا قانون بتونه شرکت بیمه شما رو ملزم به پرداخت خسارت کنه. با یک وکیل هم میتونید مشورت کنید تا شما رو راهنمایی کنه. اگر امکانش باشه شخص خسارت‌دیده از ابتدا شکایت کنه، شرکت بیمه شما خسارت ایشون رو میده.

      19 آبان 1403
  2. محمد کریمی 7 آبان 1403 1 پاسخ

    سلام وقت شما بخیر
    بنده یه تصادفی در تاریخ 22 اردیبهشت 1403 داشتم که بنده مقصر نبودم من از راننده مقصر شکایت کردم دادگاه شکایت را رد کرده و گفته از شرکت بیمه گر در شکایت اسمی نبرده شده با توجه به این توضیحات در صورت اعتراض به رای دادگاه آیا شرکت بیمه به بنده خسارت میدهد

    7 آبان 1403 1 پاسخ
    1. محمدجواد آقابابایی مدیر 8 آبان 1403

      سلام و درود. دادگاه به درستی شکایت شما رو رد کرده چون شرکت بیمه رو طرف حساب قرار ندادید. باید مجدد شکایت کنید و شرکت بیمه رو طرف شکایت قرار بدید در کنار شخص مقصر تا دادگاه بتونه بیمه رو ملزم به پرداخت خسارت کنه.

      8 آبان 1403
  3. Ahmad 9 آبان 1403

    جناب سپاسگزارم از راهنمایتان. فقط الان ماشینی که گران قیمت بیمه سقفش دنا ملاک قرار میده ما بقی خسارت طرف مقصر باید از جیب بده مثلا یه پراید زده به یه ماشینی ۲ میلیاردی یا ۵۰میلیاردی که نامتعارف اقلام این ماشین خیلی بالاتر از دنا به مراتب قانون اینجا چگونه الان در دنا هست ۸ میلیون. درmvm550قیمتش ۱۵ میلیون .مثلا بقیهٔ خسارت چجوری پرداخت بشه باید؟

    9 آبان 1403

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.