افت قیمت خودرو در تصادف را از بیمه شخص ثالث بگیرید!
افت قیمت خودرو در تصادف را از بیمه شخص ثالث بگیرید!
افت قیمت خودرو در تصادف موضوعی است که گاهی بیشتر از خود تصادف برای دو طرف اهمیت دارد! طبق اعلام بیمه مرکزی، جبران خسارت افت قیمت خودرو در تصادفات بر عهده بیمه شخص ثالث است. قانون جبران افت قیمت خودرو با بیمه شخص ثالث از ابتدای دی ماه 1403 اجرا شده است.
بعد از هر تصادف ذهن دو طرف درگیر خسارتهای واردشده و البته افت قیمت خودروها است. این اتفاق تلخ، به ضرر مالک خودروی آسیبدیده است و در این شرایط معمولاً طرف خسارتدیده افت قیمت خودرو خود را از مقصر تصادف طلب میکند. حال فرض کنید خودروی آسیبدیده خودروی خارجی باشد؛ در این صورت مشکل دوچندان میشود! اگر زیاد رانندگی میکنید، خودروی خارجی دارید یا میخواهید در مورد قانون جدید افت قیمت خودرو و نحوه دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه بدانید، حتماً این مطلب از کاریزما لرنینگ را تا انتها بخوانید.
آیا بیمه شخص ثالث افت قیمت خودرو را میدهد؟
در پاسخ به این سوال که «آیا افت قیمت خودرو قابل مطالبه است؟» باید بگوییم در قانون جدید، پرداخت افت قیمت خودروهای تصادفی برای شرکتهای بیمه اجباری شده است. سخنگوی دولت در جلسهی هیئت دولت در تاریخ ۲۳ خرداد 1403 اعلام کرد که از این پس شرکتهای بیمه شخص ثالث موظف هستند خسارت افت قیمت وسایل نقلیه موتوری را بدون دریافت هزینهی اضافه پوشش دهند. خسارت افت قیمت خودرو:
- هنگامی پرداخت میشود که بدنه خودرو آسیب شدیدی ببیند.
- آسیبهای جزئی شامل این قانون نمیشوند و افت قیمت لحاظ نخواهد شد.
- هر خودرو تنها یک بار میتواند خسارت افت قیمت دریافت کند.
بنابراین اگر در آینده سانحهای در رانندگی برای شما پیش آمد و مقصر شما بودید، جای نگرانی نیست و به راحتی میتوانید افت قیمت را از بیمه مطالبه و پرداخت کنید. مطلب زیر را بخوانید تا در خصوص دریافت خسارت بیمه شخص ثالث اطلاعات کاملی داشته باشید.
منظور از افت قیمت چیست؟
در فلسفه حاکم بر بازار خرید و فروش خودرو، اصطلاح «افت قیمت خودرو» بیشتر زمانی به کار میرود که خودرو تصادف شدیدی داشته باشد و آسیب جدی ببیند.
خودرو و قطعات آن تماماً مصرفی هستند و هرچه زمان میگذرد کیفیت یک خودرو و قطعاتش پایین میآیند. بنابراین منطقی است که یک خودروی خوب که سال 1390 تولید شده از یک خودروی معمولی که سال 1402 تولید شده، قیمت پایینتری داشته باشد. هرچه سن خودرو بیشتر میشود، نیاز به تعمیر و تعویض قطعات و هزینه کردن برای خودرو افزایش مییابد. حال تصور کنید خودرویی تصادف شدیدی داشته و بیشتر قطعات آن تعویض و تعمیر شدهاند. در این صورت قطعاً افراد کمتری حاضر به خرید این خودرو و پذیرش ریسک تعمیرات احتمالی در آینده هستند.
دلایل افت قیمت خودرو به طور کلی عبارتاند از:
- سال تولید و کارکرد خودرو
- قیمت روز خودرو
- داخلی یا خارجی (وارداتی) بودن خودرو
- سابقه خسارت
- میزان خسارت
- رنگشدگی
- نیاز یا عدم نیاز به تعویض قطعات
- قسمتهای آسیبدیده (دربها، کاپوت، صندوق عقب، سپرها و …)
مالکین خودرو دوست ندارند خودروی خود را با قیمت پایین بفروشند و خریدارها نیز نمیخواهند خودرویی را بخرند که دائماً نیاز به مراجعه به تعمیرگاه دارد! حال اگر شما با یک خودرو تصادف کنید و مقصر باشید، مالک افت قیمت خودرو را از شما طلب میکند؛ چراکه در آینده نمیتواند خودروی خود را به قیمت روز بفروشد. سوالی که اینجا مطرح میشود این است که پرداخت افت قیمت خودرو بر عهدۀ چه کسی است؟ قطعاً هیچکس از عمد تصادف نمیکند و از طرفی تصادف بخش جدانشدنی رانندگی است. بهتر است به قانون و مفاد آن مراجعه کنیم.
قانون جدید افت قیمت خودرو
در جدیدترین جلسه شورای عالی بیمه، دستورالعمل تازهای برای محاسبه و پرداخت خسارت ناشی از افت قیمت وسایل نقلیه در حوادث رانندگی به تصویب رسید. بر اساس این مصوبه، از این پس جبران خسارت افت قیمت خودرو به عهده بیمه شخص ثالث خواهد بود. این دستورالعمل که پیشتر با همکاری بیمه مرکزی، پلیس راهنمایی و رانندگی، و مرکز وکلا و کارشناسان حقوقی دادگستری تدوین شده بود، قرار است از ابتدای زمستان سال جاری (1403) اجرایی شود.
طبق این دستورالعمل، خسارت افت قیمت خودرو بر اساس عواملی همچون شدت و نوع آسیب، ارزش خودرو و سن آن محاسبه خواهد شد. شرکتهای بیمه موظف هستند این دستورالعمل را به دقت اجرا کنند. در ادامه مطلب در خصوص محاسبه افت قیمت خودرو صحبت خواهیم کرد.
پیش از این، جبران خسارت ناشی از افت قیمت تنها در صورت شکایت در شورای حل اختلاف یا داشتن پوشش اضافی بیمه بدنه امکانپذیر بود. همین موضوع باعث ایجاد این تصور نادرست در میان برخی بیمهگزاران شده بود که بیمه بدنه بهصورت خودکار خسارت افت قیمت را پوشش میدهد. تصویب این دستورالعمل گامی مؤثر در بهبود خدمات بیمه شخص ثالث و افزایش رضایت بیمهگزاران به شمار میرود.
قیمت بیمه شخص ثالث افزایش نخواهد داشت!
بر اساس این قانون، بیمه شخص ثالث افزایش قیمت نخواهد داشت. این مصوبه ابتدا در خردادماه ۱۴۰۳ به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی توسط هیئت وزیران اصلاح شد و سپس در ۵ آبان ۱۴۰۳ به تصویب شورای عالی بیمه رسید. جزئیات این طرح به ماده ۷ آییننامه اجرایی ماده ۳۰ قانون بیمه اجباری افزوده شده است. در همان خردادماه، محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور، تأکید کرده بود که تحت پوشش قرار گرفتن خسارت افت قیمت خودرو، هزینه اضافی برای بیمهگزاران ایجاد نخواهد کرد.
پرداخت خسارت افت قیمت توسط بیمه شخص ثالث از چه تاریخی آغاز می شود؟
بر اساس این مصوبه، شرکتهای بیمه از اول دی ماه ۱۴۰۳ ملزم به پرداخت خسارت افت قیمت خودرو طبق دستورالعمل جدید هستند. مجید مشعلچی، قائممقام رئیسکل بیمه مرکزی، اعلام کرد که سال گذشته مجلس بر لزوم تسریع فرآیند پرداخت این نوع خسارت تأکید کرده بود. بر این اساس، بیمه مرکزی موظف شده است آییننامه اجرایی این قانون را تا ابتدای زمستان آماده و ابلاغ کند. با اجرای این طرح، بیمهگزاران میتوانند با خیالی آسودهتر از دریافت خسارتهای مستقیم و غیرمستقیم، از جمله افت قیمت خودرو، اطمینان حاصل کنند و حقوق خود را بهطور کامل مطالبه نمایند.
قوانین در مورد دریافت افت قیمت خودرو چه میگویند؟
قانون صراحتاً اعلام کرده است که بیمه شخص ثالث برای تمام وسایل نقلیه موتوری اجباری است. اگر به هر دلیلی بیمه شخص ثالث شما تمام شود و آن را تمدید نکنید، مشمول جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث میشوید. بیمه شخص ثالث را میتوانید از طریق دکمه زیر، آنلاین و به آسانی خریداری کنید.
اما قوانین موجود در خصوص افت قیمت خودرو در تصادف را بررسی کنیم:
- بر اساس ماده ۱ و ۲ قانون مسئولیت مدنی، هر شخصی که به مال یا آبروی شخص دیگر خسارتی وارد نماید، باید آن را جبران کند.
- ماده ۲ قانون رسیدگی فوری به خسارت ناشی از تصادفات رانندگی نیز میگوید که در هر تصادف، کارشناس فنی باید میزان خسارت اعم از هزینهی تعمیر و افت قیمت خودرو را مشخص کند.
گاهی پیش میآید که دو طرف با یکدیگر توافق میکنند و فرد مقصر هزینهها را تماماً بر عهده میگیرد. اما در شرایطی که طرفین نتوانند به راه حل مشترکی برسند، قانون وارد عمل میشود. همانطور که اشاره کردیم، قانون جدیدی وضع شده است که مطابق آن خسارت افت قیمت ماشین در تصادف بر عهده شرکتهای بیمه شخص ثالث است. این قانون به تصویب رسیده و قطعی است.
کدام بیمه افت قیمت خودرو را می دهد؟
تمام شرکتهای بیمه که بیمه شخص ثالث ارائه میدهند، موظف به جبران خسارت افت قیمت خودرو خواهند بود. در حال حاضر کسانی که خودروی آنها در تصادف آسیب میبیند، میتوانند از بیمه بدنه استفاده کنند و افت قیمت ماشین خود را دریافت نمایند. این مورد را جلوتر توضیح دادهایم. اکنون به چند سوال متداول در این زمینه پاسخ میدهیم.
افت قیمت ماشین چگونه محاسبه میشود؟
در محاسبهی افت قیمت خودرو عوامل محتلفی را در نظر میگیرند. مهمترین عواملی در محاسبه افت قیمت یک ماشین نقش دارند عبارتاند از:
- مدل خودرو
- سال و تنوع مدل موجود در بازار
- رنگ خودرو
- میزان کیلومتر کارکرد خودرو
- میزان باقیمانده بیمه و درصد تخفیف بیمه خودرو
- قسمتهای رنگشده یا تعویضشده خودرو
- قسمتهای تصادفی فاقد رنگ
کارشناسان بیمه با کنار هم قرار دادن این عوامل، مبلغ نهایی افت قیمت را مشخص و اعلام میکنند. خودروهای خارجی به دلایل مختلف از جمله گران بودن یا کمیاب بودن قطعات، نسبت به خودروهای تولید داخل افت قیمت بسیار بیشتری را تجربه میکنند.
اگر تجربه تصادف و دریافت یا پرداخت افت قیمت خودرو را داشته باشید، حتماً با اصطلاح افت قیمت خودرو نامتعارف روبهرو شدهاید. این اصطلاح بیشتر در مواقعی کاربرد دارد که یک طرف تصادف خودرو خارجی باشد. همانطور که میدانید خودروهای خارجی قیمتهای بسیار بالایی دارند، بهطوریکه عموم افراد نمیتوانند خودروی خارجی بخرند و استفاده کنند. از لحاظ قانون این خودروها لوکس و نامتعارف محسوب میشوند.
قانون جدید محاسبه افت قیمت خودرو در تصادف
با هدف حمایت از اقشار مختلف در جامعه، قانونی وجود دارد که طبق آن افت قیمت خودروهای خارجی یا به اصطلاح نامتعارف بر اساس خودروهای متعارف داخلی محاسبه (مانند دنا، سمند، تیبا و غیره) میشود. مطابق قانون جدید، بیمههای شخص ثالث خودروهای متعارف داخلی را مبنا قرار میدهند و تا 20 درصد ارزش روز خودروهای متعارف داخلی، خسارت افت قیمت خودرو در تصادف را پرداخت میکنند.
برای مثال اگر قیمت روز خودروی متعارف داخلی 600 میلیون تومان باشد، برای جبران افت قیمت خودرو، حداکثر تا 120 میلیون تومان (معادل 20 درصد) به رانندهی حادثهدیده از طرف شرکت بیمه پرداخت میشود.
توصیه ما به دارندگان خودروهای خارجی این است که حتماً بیمه بدنه داشته باشند تا در صورت نیاز بتوانند بخش زیادی از خسارتهای خود را از این طریق جبران کنند. خودروهای خارجی در تصادفات شدید ممکن است افت قیمت بسیار زیادی را تجربه کنند و بیمه نتواند تمام خسارت آنها را پوشش دهد!
افت قیمت شامل چه خودروهایی میشود؟
افت قیمت خودرو در تصادف موضوعی است که همواره محل اختلاف و بحث بوده است. همانطور که اشاره کردیم فلسفه حاکم بر بازار خودرو این است که فروش خودروهای تصادفی، به ویژه خودروهایی که شاسی آنها آسیب دیده است، گاهی بسیار سخت است و مالکین خودرو با علم به این موضوع همواره ترجیح میدهند افت قیمت یا زیانی که در آینده هنگام فروش خودرو باید بپذیرند را همان لحظه از مقصر حادثه دریافت کنند.
خودروهایی که از رده خارج شدهاند قطعاً شامل افت قیمت خودرو نمیشوند. شاید بهتر باشد این سوال را اینطور بپرسیم که تا چند سال پس از تولید خودرو امکان دریافت افت قیمت وجود دارد؟ عنوان بعدی را بخوانید.
افت قیمت خودرو از چه سالی محاسبه میشود؟
در این خصوص قانون دقیقی وجود ندارد و همهچیز به نظر کارشناس بیمه یا کارشناس رسمی دادگستری بستگی دارد، اما معمولاً افت قیمت به خودروهایی که بیش از 10 سال از تولید آنها گذشته است، تعلق نمیگیرد. پس اگر خودرویی دارید که برای مثال 14 سال پیش تولید شده است، احتمالاً شانس بسیار کمی دارید که بتوانید در تصادفی که در آن مقصر نیستید، خسارت افت قیمت بگیرید.
این قاعده بیشتر برای خودروهای داخلی صدق میکند. خودورهای خارجی به همان دلایلی که گفته شد معمولاً شامل افت قیمت میشوند، مگر آنکه خودروی خارجی بسیار قدیمی باشد.
شرایط دریافت خسارت افت قیمت خودرو
خسارتهایی که بعد از تصادف به یک خودرو وارد میشود را میتوان دستهبندی کرد. دریافت خسارت افت قیمت خودرو در تصادف نیز بر همین اساس محاسبه و لحاظ میشود. به طور کلی، دستهبندی آسیبهای واردشده به خودرو عبارتاند از:
- افت قیمت 4 درصد: اگر قطعاتی که با پیچ و مهره به یکدیگر متصل میشوند آسیب ببینند (مانند دربهای خودرو و گلگیرها)، خودرو تا 4 درصد افت قیمت خواهد داشت.
- افت قیمت 5 درصد: اگر قسمتهای عقب خودرو آسیب ببینند، تا 5 درصد افت قیمت محتمل است. همچنین اگر قسمتهای مهمی که کارکرد خودرو را تحت تاثیر قرار میدهند (مانند شاسیها) دچار آسیب شوند، هر قسمت میتواند 5 درصد افت قیمت را برای خودرو به ارمغان بیاورد!
- افت قیمت 10 درصد: در صورتی که به سقف خودرو آسیب برسد، تا 10 درصد افت قیمت را میتوان متصور شد.
- افت قیمت 60 درصد: اگر خودرویی بعد از تصادف آسیب زیادی ببیند و به طور کامل رنگ شود، تا ۶۰ درصد افت قیمت خودرو دور از ذهن نیست!
در کنار چهار مورد مطرحشده، رنگ شدن بخشی از خودرو نیز بسیار مهم است. خریدارها و فروشندهها روی این موضوع حساسیت خاصی دارند. در جدول زیر، افت قیمت خودرو ناشی از رنگشدگی را آوردهایم. البته درصدهای ذکرشده در این جدول ممکن است کمی تغییر کنند.
یک مطلب مهم را باید در اینجا ذکر کنیم. گاهی به تشخیص کارشناسان راهنمایی و رانندگی و بیمه، هر دو طرف به یک اندازه در تصادف مقصر هستند. در این حالت شرایط 50-50 پیش میآید. در میان مطالب ما، مقالهای با عنوان «خسارت تصادف 50-50 چگونه پرداخت میشود؟» وجود دارد که توصیه میکنیم حتماً این مقاله را بخوانید تا بدانید در این شرایط چه کاری باید انجام دهید.
نحوه دریافت خسارت افت قیمت ماشین در تصادف
خواندن این بخش برای دارندگان خودروهای داخلی و خارجی و همینطور مقصر و طرف خسارتدیده تصادف اجباری است! دریافت خسارت افت قیمت خودرو در تصادفات از جمله پوششهای انتخابی هنگام خرید بیمهنامه است. در صورت وقوع سوانح رانندگی مانند تصادف، واژگونی و غیره برای افراد یا اشخاص ثالث، طبق قانون جدید افت قیمت خودرو، جبران خسارت بر عهده شرکت بیمه شخص ثالث است و تا سقف تعهدات جبران هزینهها انجام میشود.
بیمه شخص ثالث تا سقف مشخصی خسارتها را پوشش میدهد. اما اگر از بد روزگار با یک خودروی خارجی تصادف کنیم، آنگاه برای پرداخت خسارت افت قیمت خودرو چه باید کرد؟
پرداخت خسارت افت قیمت با بیمه بدنه
اگر خسارتهای مالی در یک حادثه تصادف بیش از سقف خسارت بیمه شخص ثالث باشد، میتوان از بیمه بدنه استفاده کرد. در سال ۱۴۰۳، مبلغ تعهدات مالی در بیمه شخص ثالث حداقل ۴۰ میلیون تومان و حداکثر ۸۰۰ میلیون تومان است. با خرید بیمه بدنه میتوان علاوه بر جبران هزینههای مازاد مالی، پوشش افت قیمت خودرو را هم خریداری کرد تا جبران هزینهها بهطور کامل انجام شود.
در بیمه، اجباری برای پرداخت خسارتها تعریف نشده است و آنچه تحت پوشش بیمه بدنه قرار میگیرد، در حقیقت توافق شرکت بیمه و خریدار است. پوشش افت قیمت، یک نوع پوشش مکمل برای بیمه بدنه است. هنگام خرید بیمۀ بدنه میتوانید این نوع پوشش را هم درخواست بدهید تا در مواقع ضرورت بتوانید افت قیمت را از بیمه بدنه بگیرید. هنگام خرید بیمۀ بدنه حتماً بازدید بیمه بدنه را درخواست دهید تا قیمت خودروی شما بهروز و دقیق تعیین و لحاظ شود.
مراجعه به شورای حل اختلاف برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو
چنانچه دو طرف بر سر پرداخت و دریافت خسارت افت قیمت خودرو در تصادف به توافق نرسند یا هر یک از طرفین نسبت به تعیین خسارت توسط شرکت بیمه اعتراض داشـتـه بـاشـد، کار به شورای اختلاف یا دادگاه میرسد. در این شرایط رانندهای که در تصادف خسارت دیده است، باید برای تعیین مقدار خسارت و ارزیابی افت قیمت خودرو در دفاتر خدمات قضایی شکایت خود را ثبت و به شورای حل اختلاف مراجعه کند.
- اگر افت قیمت خودرو کمتر از 20 میلیون تومان باشد، رسیدگی به اعتراض در شورای حل اختلاف انجام میشود.
- اگر خسارت واردشده بیشتر از 20 میلیون تومان باشد، دادگاه روند پرداخت خسارت را پیگیری خواهد کرد.
در شکایتی که تنظیم میکنید، طرف مقصر تصادف و شرکت بیمه او را خطاب قرار دهید و در درخواست خود افت قیمت خودروی خود را مطالبه کنید. تصادف و جزئیات آن توسط مرجع قضایی بررسی میشود و شرکت بیمه (مقصر حادثه) خسارت افت قیمت خودروی شما را پرداخت میکند.
تعیین خسارت، قبل از تعمیر خودرو و توسط کارشناس رسمی انجام میشود. شکایت به مراجع قضایی از نظر زمانی محدودیتی ندارد اما توجه داشته باشید هرچه سریعتر این کار را باید انجام دهید تا بتوانید خسارت واردشده به خودروی خود را ثابت کنید. گذشت زمان و فاصله افتادن بین تصادف و شکایت برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو، اثبات خسارت واردشده را سختتر مـیکـنـد. همچنین تا زمان ثبت شکایت برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو، بهتر است نسبت به تعمیر آن اقدام نکنید!
مدارک لازم برای شکایت دریافت خسارت افت قیمت خودرو
برای دریافت افت قیمت خودرو بایستی مدارک زیر را به شرکت بیمه و در صورت نیاز به شورای حل اختلاف یا دادگاه ارائه دهید:
- کروکی تصادف و گزارش حادثه
- کارشناسی بیمه شخص ثالث طرف مقابل
- بازدید ارزیاب بیمه از خودروی آسیبدیده
- مدارک شناسایی و گواهینامه رانندگی
با ارائهی این مدارک، میتوانید پیگیر شکایت افت قیمت خودرو خود باشید.
جمعبندی مطلب
افت قیمت خودرو در تصادفات یکی از دغدغههایی است که مالکین خودروهای آسیبدیده هفتهها با آن دست به گریبان هستند. اگر تصادف شدید باشد و قسمتهای مهم خودرو آسیب ببینند، گاهی خودرو تا 60 درصد افت قیمت خواهد داشت و این موضوع برای هیچکس مطلوب نیست!
طبق قانون، پرداخت افت قیمت خودرو بر عهدهی مقصر تصادف است. گاهی موضوع توافقی برطرف میشود. در غیر این صورت برای دریافت خسارت افت قیمت ماشین بایستی به بیمه و کارشناس بیمه جهت تعیین خسارت مراجعه کنیم.
خوشبختانه در خرداد 1403 خبری اعلام شد که در آن طبق قانون جدید افت قیمت خودرو، شرکتهای بیمه شخص ثالث موظف هستند خسارت افت قیمت وسایل نقلیه موتوری را بدون دریافت هزینهی اضافه پوشش دهند. در گذشته چنین پوششی وجود نداشت و گاهی افراد برای دریافت خسارت مجبور به شکایت و مراجعه به شورای حل اختلاف میشدند.
امروز بیشتر شرکتهای بیمه پوشش افت قیمت را در قالب پوششهای تکمیلی بیمه بدنه ارائه میدهند. در نهایت، توصیه میکنیم اگر خودروی شما و افت قیمت آن بعد از تصادف برای شما مهم است، حتماً از بیمه بدنه و پوششهای تکمیلی آن استفاده کنید.
سوالات متداول
بله، طبق اعلام سخنگوی دولت و قانون جدید افت قیمت خودرو، شرکتهای بیمه موظف هستند از ابتدای دی ماه 1403 افت قیمت خودرو را روی بیمهنامههای شخص ثالث بدون دریافت هزینههای جانبی ارائه دهند. در حال حاضر هنگام خرید بیمهنامه میتوانید پوششهای تکمیلی مانند بیمه بدنه و افت قیمت خودرو را درخواست بدهید.
شما میتوانید با پیگیری از شرکت بیمه و در صورت نیاز مراجعه به شورای حل اختلاف، نسبت به دریافت خسارت افت قیمت خودروی خود اقدام نمایید. بهتر است قبل از هر اقدامی کارشناس رسمی تعیین خسارت را انجام دهد.
تقریباً اکثر شرکتهای بیمه، افت قیمت خودرو در تصادفات را پوشش میدهند. برای خرید بیمه بدنه خودرو و مشاهدهی انواع خدمات و پوششها میتوانید به بخش خدمات بیمه کاریزما مراجعه کنید.
کروکی تصادف و گزارش حادثه، کارشناسی بیمه شخص ثالث طرف مقابل، بازدید ارزیاب بیمه از خودروی آسیبدیده و مدارک شناسایی و گواهینامه رانندگی مدارکی هستند که شما بایستی برای دریافت خسارت ارائه دهید.
بله، در صورتی که شما مقصر تصادف نباشید و حداکثر 10 سال از تولید خودروی شما گذشته باشد و البته خودروی شما آسیب جدی دیده باشد، میتوانید افت قیمت خودروی خود را از مقصر حادثه مطالبه کنید.
همانطور که در بخش قوانین مربوط به افت قیمت خودرو اشاره کردیم، طبق قانون، جبران خسارتهای یک تصادف شامل افت قیمت خودرو بر عهده طرف مقصر حادثه است. تشخیص مقصر بر عهده پلیس راهنمایی و رانندگی است.
افت قیمت خودرو در تصادف را از بیمه شخص ثالث بگیرید!
104 دیدگاه برای این مطلب
با تشکر از مطالب ارزشمند شما لطفا پاسخ دهید که دریافت افت ماشین در تصادفات فقط یکبار امکانپذیر است
من چندروز پیش از پشت به ماشینم زدند وبیمه برایجبران خسارت سپر عقب افت در نظر گرفت واز بد روزگار دوسه روز بعداز ان حادثه مجددا ازپشت به ماشین زدند وخسارات بسیار شدیدی به صندوق وسینی ودر هاوچراغ و….وارد شد بیمه ماشین مقصر میگوید چون برای سپر عقب یکبار افت در نظر گرفته شده دیگر افت به ماشین شما تعلق نمی گیره در حالیکه الان ماشین باید کلی قطعه عوض کنه ماشین من mvmپرو هست ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام و درود. بله چنین چالشی وجود داره که افت قیمت فقط یکبار به خودرو تعلق میگیره و قابل استفاده هست. بهترین راه این هست که از یک وکیل یا کارشناس خبره سوال کنید و در صورت نیاز با طرح شکایت از شرکت بیمه، پیگیر حل مشکل باشید.
سلام خسته نباشید، من گلگیر ماشینم به دیوار مالید و مجبورشدم عوض کنم، حالا تصادف کردم و ماشینم چپ شده و خسارت زیادی دیده و مقصر نیستم، بیمه ثالث میگن که چون از قبل رنگ شده افت قیمت بیمه بهش تعلق نمیگیره، خواستم راهنمایی بکنید که حرفشون درسته یا دارن دروغ میگن؟
ممنونم ازتون
سلام و درود. شما میتونید در اولین اقدام از یک نفر کارشناس باتجربه بیمه سوال کنید و در صورت نیاز شکایتی طرح کنید و پیگیر دریافت خسارت افت قیمت خودروی خودتون باشید. در نهایت حکمی که صادر میشه، برای شما و شرکت بیمه، حرف نهایی و لازمالاجرا هست.
سلام و درود. واضحه دوست عزیز، منظور این هست که شما نمیتونید به ازای هر بار تصادف افت قیمت طلب کنید. خودرو یکبار دچار افت قیمت میشه و همون یک بار رو میتونید دریافت کنید.