بیمه تکمیلی فرهنگیان؛ پوشش های درمانی و نکات مهم
بیمه تکمیلی فرهنگیان؛ پوشش های درمانی و نکات مهم
بیمه تکمیلی فرهنگیان همانطور که از عنوان آن مشخص است، یک بیمه تکمیلی با کارکرد خاص است که از طرف وزارت آموزش و پرورش برای تمام فرهنگیان شامل معلمها و کارکنان این نهاد و افراد تحت سرپرستی آنها در نظر گرفته شده است. بیمه ی تکمیلی فرهنگیان بخش مهمی از هزینههای درمانی جامعه فرهنگیان را پوشش میدهد. در این مطلب از کاریزما لرنینگ در خصوص جزئیات بیمه تکمیلی فرهنگیان صحبت میکنیم.
بیمه تکمیلی فرهنگیان چیست؟
بیمه تکمیلی فرهنگیان، نوعی بیمه درمانی است که در دسته بیمههای گروهی قرار میگیرد و هزینههای درمان فرهنگیان را تحت پوشش قرار میدهد. عنوان دیگری که برای این بیمه بهکار میرود، بیمه تکمیلی فرهنگیان دانا است. در توافقنامهای بین شرکت بیمه دانا و وزارت آموزش و پرورش در خرداد سال 1401، بیمه دانا متعهد شد تقریباً تمام خدمات درمانی را به فرهنگیان محترم با فرانشیز 15 درصد ارائه کند. در ادامهی مطلب، جزئیات بیشتری درباره این موضوع ارائه میدهیم و همینطور به موضوع بیمه تکمیلی فرهنگیان بازنشسته نیز میپردازیم.
بیمه تکمیلی فرهنگیان دو طرح الف و ب دارد. تفاوتهای این دو طرح را در جدول زیر میتوانید مشاهده کنید:
بیمه تکمیلی فرهنگیان شامل چه مواردی می شود؟
بیمه تکمیلی فرهنگیان پوششهای متنوعی دارد و فرهنگیان میتوانند از انواع خدمات بهرهمند شوند. این بیمه پوششهای زیر را ارائه میدهد:
- هزینههای بستری و جراحی: که شامل هزینههای بستری و عمل جراحی در بیمارستانها و مراکز جراحی محدود میشود.
- هزینههای همراه: برای بیمهشدگان بستری در بیمارستان که همراهان آنها کمتر از ۱۰ یا بالای ۸۰ سال سن دارند.
- هزینههای مرتبط با سرطان و پیوند: که شامل شیمیدرمانی، رادیوتراپی و جراحیهای مرتبط با سرطان، پیوند ریه، قلب، دیسک، گامانایف، جراحیهای مغز و اعصاب مرکزی و نخاع، پیوند کلیه، کبد، مغز و استخوان، جراحیهای اینترونشنال عروق کرونر، عروق داخل مغز و آنژیوپلاستی میشود.
- هزینههای زایمان: که شامل پوشش زایمان طبیعی و سزارین میشود.
- هزینههای درمان نازایی و ناباروری
- هزینههای رفع عیوب انکساری چشم
- هزینههای پاراکلینیکی گروه اول: که شامل انواع رادیوگرافی، سونوگرافی، بررسی پیسمیکر، MRI، سنجش تراکم استخوان، مانیتورینگ هولتتر، تیلیت تست، دانسیتومتری، اسکن آنژیو قلب، پزشکی هستهای، اکوکاردیوگرافی، و اکوی چشم میشود.
- هزینههای پاراکلینیکی گروه دوم: که شامل تست ورزش، تست آلرژی، نوار عضله، نوار عصب مغز، نوار مغز، تست تنفسی، نوار مثانه، شنواییسنجی، پنتاکم چشم، بینایی سنجی، مانیتورینگ قلب، فشار خون هولتتر، پریمتری چشم، پاکیمتری، پرتورادیولوژی، خدمات تشخیصی قلبی و عروق و نوار قلب میشود.
- هزینههای پاراکلینیکی گروه سوم و چهارم: که شامل خدمات آزمایشگاهی بهجز چکاپ، پاتولوژی و ژنتیک پزشکی، تستهای آلرژیک، تستهای غربالگری، آزمایشهای مربوط به جنین و ناهنجاریهای آن میشود.
- هزینههای پاراکلینیکی گروه پنجم: که شامل فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، کایروپراکتیک، طب سوزنی، مغناطیس درمانی و لیزرتراپی میشود.
- هزینههای جراحی سرپایی: که شامل شکستگی، ختنه، کرایوتراپی، دررفتگی، برداشت لیپوم، گچگیری، لیزر درمانی و تخلیه کیست میشود.
- هزینههای ویزیت و دارو: که شامل داروهای ایرانی و خارجی، بر اساس تعرفه شرکت بیمهگر میشود.
- هزینههای خرید تجهیزات پزشکی: که شامل سمعک، اروتز، ویلچر، اعضای طبیعی و مصنوعی، عصا و واکر میشود.
- هزینههای آمبولانس و سایر خدمات اورژانس پزشکی
آیا بیمه تکمیلی فرهنگیان هزینههای دندانپزشکی را پوشش میدهد؟
فرهنگیان میتوانند از خدمات دندانپزشکی بیمه دانا به شکل زیر بهرهمند شوند:
- کشیدن دندان
- ترمیم دندان
- درمان ریشه
- جرمگیری و بروساژ
- روکش
- جراحی لثه
خدمات زیبایی دندان تحت پوشش این بیمه قرار نمیگیرد و سقف تعهدات شرکت بیمه برای دندانپزشکی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
ثبت نام بیمه تکمیلی فرهنگیان چگونه است؟
تمام افرادی که در آموزش و پروش مشغول به کار هستند، در یکی از گروههای استخدام رسمی، استخدام پیمانی یا استخدام قراردادی قرار میگیرند. نوع استخدام در استفاده از خدمات بیمه تکمیلی اهمیت ندارد و تمام افراد شاغل در آموزش و پرورش میتوانند از بیمه تکمیلی استفاده کنند برای استفاده از بیمه تکمیلی فرهنگیان در سال 1403 بایستی ابتدا در سایت بیمه تکمیلی فرهنگیان ثبتنام کنید.
سامانه بیمه فرهنگیان همان سایت بیمه دانا است که فرهنگیان عزیز باید برای خود و افراد تحت تکفلشان در این سایت ثبتنام کنند. هنگام ثبتنام حتماً راهنمای ثبت نام موجود در سایت را مطالعه نمایید. ثبتنام بیمه تکمیلی شامل ثبتنام بیمهشده اصلی یعنی شخص شاغل در آموزش و پرورش و افراد تحت تکفل او میشود. همسر، فرزندان و والدین بیمهشده اصلی افراد تحت تکفل محسوب میشوند و تمام این افراد تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار میگیرند و نمیتوانیم شخصی را حذف یا شخص دیگری به افراد تحت تکفل اضافه کنیم.
انصراف از بیمه تکمیلی فرهنگیان امکانپذیر است. در واقع عدم ثبتنام در سایت بیمه دانا همان انصراف از بیمه تکمیلی است و شخصی که انصراف میدهد، هیچگونه حق بیمهای از او کسر نمیشود. نکته بعدی تمدید بیمه تکمیلی است. مهلت ثبتنام اطلاعرسانی میشود و این مهلت قابل تمدید نیست. همچنین بعد از به پایان رسیدن اعتبار بیمهنامه، تمدید یا عقد قرارداد جدید بر عهده وزارت آموزش و پرورش است و اخبار مربوطه از سوی این نهاد اعلام میشود.
مدارک لازم برای بیمه تکمیلی فرهنگیان
برای ثبتنام و استفاده از خدمات بیمه تکمیلی فرهنگیان در ابتدای کار به مدارک شناسایی خود و افراد تحت تکفلتان احتیاج دارید. برای ورود به سامانه بیمه دانا نیز به نام کاربری و رمز عبور نیاز است. نام کاربری شما در سایت بیمه دانا همان کد ملی شما و کلمه عبور همان کد پرسنلی شما در آموزش و پرورش است.
نکات مهم در بیمه تکمیلی فرهنگیان
فرهنگیانی که قصد ثبتنام و استفاده از بیمه تکمیلی را دارند باید به چند نکته مهم توجه کنند. این نکات عبارتاند از:
- فرهنگیان تنها پس از تکمیل ثبتنام و وارد کردن اطلاعات لازم میتوانند از مزایای بیمه تکمیلی بهرهمند شوند.
- برخی خدمات در بیمه تکمیلی دانا دارای سقف پوشش هستند، از جمله:
-
- زایمان با سقف ۱۶ میلیون تومان
- عینک و لنز طبی تا ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
- رفع عیوب انکساری چشم تا ۵ میلیون تومان
- دندانپزشکی تا سقف ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
- با توجه به اینکه سطح توانگری بیمه معلم دو است، وزارت آموزش و پرورش بیمه دانا، که سطح توانگری یک دارد را بهعنوان ارائهدهنده خدمات بیمه تکمیلی انتخاب کرده است.
- دوره انتظار بیمه تکمیلی دانا بهطور دقیق مشخص نیست و بهصورت دوره انتظار بیمههای گروهی در نظر گرفته میشود. فرهنگیان میتوانند با استفاده از کد ملی، نسبت به استعلام بیمه فرهنگیان خود اقدام کنند.
هزینه بیمه تکمیلی فرهنگیان ۱۴۰۳ چقدر است؟
علاوه بر سال 1401، در سال گذشته یعنی 1402، برای ثبتنام نیروهای جدید یا ثبتنام بیمه تکمیلی برای فرهنگیان بازنشسته جدید اقدام شد. هزینه بیمه تکمیلی یا حق بیمه تکمیلی فرهنگیان در سال ۱۴۰۲ برای هر نفر ۳۹۵ هزار تومان تعیین شد. از این مبلغ، یکسوم معادل ۱۳۲ هزار تومان بر عهده کارمند و دو سوم معادل ۲۶۳ هزار تومان بر عهده دولت است. برای افراد تحت تکفل بیمهشده اصلی، مانند والدین، کل مبلغ حق بیمه بهصورت کامل از حقوق کارمند کسر میشود، و در این مورد، دولت موظف به پرداخت سهم دوسوم نخواهد بود.
در حال حاضر اطلاعات جدیدی در خصوص هزینه بیمه تکمیلی فرهنگیان 1403 از سوی آموزش و پرورش یا بیمه دانا اعلام نشده است. در صورتی که خبر جدیدی منتشر شود، حتماً در این مقاله آخرین اخبار را به اطلاع شما خواهیم رساند.
تعهدات بیمه تکمیلی فرهنگیان شاغل و بازنشسته
برای مشاهده تعهدات بیمه تکمیلی فرهنگیان بازنشسته و افراد شاغل کافیست روی دکمه زیر کلیک کنید و فایل مربوطه را دانلود و مشاهده نمایید.
دانلود فایل تعهدات بیمه تکمیلی فرهنگیان
نحوه استفاده از بیمه تکمیلی
چنانچه تحت پوشش بیمه تکمیلی دانا هستید، به دو روش میتوانید از بیمه تکمیلی استفاده نمایید. این دو روش عبارتاند از:
- مراجعه به مراکز درمانی طرف قرارداد با بیمه دانا
راه اول این است که به مراکز درمانی طرف قرارداد با بیمه دانا مراجعه کنید. برای مراجعه به این مراکز نیاز به معرفینامه بیمه تکمیلی دارید. معرفینامه را میتوان به دو صورت دریافت کرد:
-
- آنلاین: به سامانه بیمه دانا (سپاد) مراجعه و معرفینامه را بهصورت آنلاین دریافت کنید.
- حضوری: به شعب بیمه دانا در سراسر کشور مراجعه و معرفینامه را دریافت کنید.
مدارک مورد نیاز برای دریافت معرفینامه بهصورت حضوری عبارتاند از:
-
- اصل کارت ملی؛
- تایید پزشک بیمهگر در مورد انجام برخی از عملهای جراحی؛
- گواهی پزشک معالج شامل اطلاعاتی مانند نام و نامخانوادگی بیمار، نوع بیماری، تشخیص اولیه پزشک، نام پزشک مورد تقاضا، اقدام تشخیصی یا اقدام درمانی برای بیمار و تاریخ دقیق بستری.
- مراجعه به مراکز درمانی دلخواه
گاهی به هر دلیلی میخواهیم به مرکز درمانی خاصی مراجعه کنیم که ممکن است طرف قرارداد با بیمه دانا نباشد. در این صورت شما بهعنوان فرد تحت پوشش بیمه تکمیلی باید ابتدا تمام هزینهها را پرداخت کنید، سپس به نمایندگیهای بیمه دانا مراجعه کرده و با ارائه فاکتورها و مدارک لازم، سهم بیمهگر را دریافت کنید.
در سایت کاریزمابیمه، میتوانید مراجع درمانی طرف قرارداد بیمه دانا و البته سایر شرکتهای بیمه را مشاهده کنید. برای این کار کافیست روی دکمه زیر کلیک کنید تا به صفحه مربوطه هدایت شوید:
خرید بیمه تکمیلی فرهنگیان از کاریزمابیمه
کاریزمابیمه این امکان را برای فرهنگیان عزیز فرآهم کرده است تا آسان و بهصورت آنلاین برای خود و اعضای خانواده بیمه درمان تکمیلی خریداری کنند. برای این منظور، فرهنگیان عزیز میتوانند به از طریق دکمه زیر، به سایت کاریزمابیمه مراجعه کنند و در بخش انواع بیمههای تکمیلی، بیمه تکمیلی درمان خانواده را انتخاب نمایند تا همزمان خود و افراد تحت تکفلشان را تحت پوشش قرار دهند.
بعد از خرید بیمه تکمیلی، پوششهای زیر شامل حال فرهنگیان میشود:
- پوششهای پاراکلینیکی
- خدمات آزمایشگاهی
- دندانپزشکی
- زایمان و نازایی
- خدمات تشخیصی
- هزینههای بستری
برای خرید بیمه تکمیلی خانواده کافیست مشخصات خود و اعضای خانواده را وارد کنید. سپس بیمهگر پایه و فرانشیز درخواستی را مشخص کنید. لیستی از بهترین شرکتهای بیمه و بیمهنامههای درمان تکمیلی را مشاهده خواهید کرد. انتخاب شرکت بیمه و بیمهنامه مورد نظر قدم نهایی است. همچنین بعضی از بیمهنامهها این قابلیت را به شما میدهند که حق بیمه را بهصورت اقساط پرداخت کنید.
اگر هزینههای درمان و بهطور کلی سلامت خود و خانواده برایتان اهمیت دارد، احتمالاً دنبال این هستید که بهترین بیمه تکمیلی را انتخاب کنید. برای این کار یعنی انتخاب بهترین بیمههای تکمیلی، راهکارهای عملی داریم که در مقاله زیر توضیح دادهایم. حتماً این مطلب را مطالعه کنید:
جمعبندی مطلب
بـیـمـه تـکـمـیـلـی فـرهـنـگـیـان یک پوشش تکمیلی برای بیمه تامین اجتماعی است که به شکل ویژه هزینههای درمانی شاغلین و بازنشستههای آموزش و پروش را پوشش میدهد. این پوشش در واقع توافقی بین شرکت بیمه دانا و آموزش و پرورش است تا فرهنگیان بتوانند خدمات درمانی را با هزینههای کمتر و فرانشیز ثابت 15 درصد دریافت کنند. در این مطلب سعی کردیم اطلاعات لازم در خصوص این بیمهنامه را ارائه دهیم.
همچنین شما میتوانید از طریق کاریزمابیمه انواع بیمههای تکمیلی را متناسب با شرایط خود تهیه کنید تا از خدمات و پوششهای بیشتری بهرهمند شوید. چنانچه در خصوص بیمه تکمیلی و پوششهای آن سوالی دارید، میتوانید در بخش دیدگاههای این مقاله، مطالب خود را با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
بیمه تکمیلی فرهنگیان توافقی میان بیمه دانا و آموزش و پروش است که طبق آن فرهنگیان میتوانند از پوششهای مختلف و متنوع برای کاهش هزینههای درمانی خود استفاده کنند. این بیمه شامل حال تمام افراد شاغل و بازنشسته در آموزش و پرورش میشود.
اعتبار بیمه تکمیلی فرهنگیان معمولاً بهصورت سالانه تمدید میشود و هر سال قرارداد جدیدی بین آموزش و پرورش و شرکت بیمهگر منعقد میگردد. این قرارداد اغلب از ابتدای هر سال تحصیلی یا سال مالی آغاز شده و تا پایان آن سال معتبر است.
فرهنگیان از بیمه پایه خدمات درمانی استفاده میکنند و علاوه بر آن میتوانند از پوششهای بیمه تکمیلی فرهنگیان دانا بهرهمند شوند.
تعهدات زایمان (۱۶ میلیون تومان)، عینک و لنز طبی (۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان)، عیوب انکساری چشم (۵ میلیون تومان) و دندانپزشکی (۳ میلیون تومان) در بیمه تکمیلی فرهنگیان دارای محدودیت هستند.
فرانشیز بیمه تگمیلی فرهنگیان ثابت و مقدار آن 15 درصد است.