بررسی ماهانه پرتفوی صندوق اهرم کاریزما
بررسی ماهانه پرتفوی صندوق اهرم کاریزما
پرتفوی صندوق اهرم موضوعی است که هر ماه در این مقاله از کاریزما لرنینگ بررسی میشود. صندوق اهرمی کاریزما با نماد اهرم بهعنوان یکی از بزرگترین صندوقهای سهامی قابل معامله با بیشترین خالص ارزش دارایی، توانسته بهخوبی نگاه سهامداران بازار سرمایه را به خود معطوف کند. بدون شک ترکیب دارایی یا همان پرتفوی نماد اهرم یکی از مهمترین عوامل موفقیت این صندوق است. ادامهی این مطلب را به بررسی پرتفوی صندوق اهرم تا انتهای آذر ماه 1403 اختصاص دادهایم.
پرتفوی صندوق اهرمی کاریزما
در گام اول، اگر بخواهیم پرتفوی صندوق اهرم کاریزما را تا انتهای آذر 1403 با دید کلی بررسی کنیم، باید بگوییم 85 درصد از کل داراییهای صندوق به سهام و 14 درصد به سپرده بانکی اختصاص یافته است. یک درصد باقیمانده نیز متعلق به داراییهای دیگر مانند اوراق مشارکت است.
پرتفوی صندوق اهرم به تفکیک صنعت
گام دوم و بررسی دقیقتر پرتفوی صندوق اهرم، به تفکیک صنعت، ما را به اطلاعات زیر میرساند. ده صنعت برتر حاضر در سبد صندوق اهرم تا انتهای آذر عبارتاند از:
- فلزات اساسی
- شرکتهای چند رشتهای صنعتی
- محصولات شیمیایی
- سرمایهگذاریها
- بانکها و موسسات اعتباری
- استخراج کانههای فلزی
- فرآوردههای نفی، کک و سوخت هستهای
- خدمات فنی و مهندسی
- حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات
- مخابرات
در جدول زیر میتوانید جزئیات بیشتری از این 10 صنعت را مشاهده کنید:
پرتفوی صندوق اهرم به تفکیک سهام
بخش سهامی صندوق اهرم در حال حاضر بیش از 200 سهم دارد. به ترتیب فملی، فولاد، وغدیر شستا، رمپنا، وبملت؛ گواهی شمش طلا، ومعادن، وصندوق و فارس ده سهم برتر پرتفوی صندوق اهرم هستند. درصد از کل داراییهای صندوق این ده سهم به این صورت است:
- ملی صنایع مس ایران (فملی): 6.19 درصد
- فولاد مبارکه سپاهان (فولاد): 5.44 درصد
- سرمایهگذاری غدیر (وغدیر): 4.2 درصد
- سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا): 3.76 درصد
- گروه مپنا (سهامی عام) (رمپنا): 3.74 درصد
- بانک ملت (وبملت): 3.41 درصد
- گواهی سپرده کالایی شمش طلا: 3.08 درصد
- توسعه معادن و فلزات (ومعادن): 2.61 درصد
- سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی (وصندوق): 2.38 درصد
- صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس): 2.07 درصد
فملی؛ رتبه یک پرتفوی اهرم
همانطور که دیدیم، نماد فملی (ملی صنایع مس ایران) بزرگترین سهم در سبد سهام صندوق اهرم است. در مجموع، ده سهم برتر، 36.88 درصد از بخش سهامی سبد دارایی اهرم را به خود اختصاص دادهاند. با نگاهی به این ده سهم متوجه میشویم که پرتفوی اهرم با تمرکز بر سهمهای برتر و همینطور گواهی سپرده طلا توانسته تنوع خوبی ایجاد کند.
بیشترین فروش سهام توسط صندوق اهرم در آذر ماه 1403 شامل ایران خودرو، ملی صنایع مس ایران، سیمان شرق، سایپا و شرکت کیسون بوده است. فولاد مبارکه اصفهان، شرکت ارتباطات سیار ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، توسعه معادن و فلزات و بانک ملت نیز خریدهای برتر اهرم بودهاند.
- خالص خرید و فروش اهرم در آذر ماه 1800+ میلیارد تومان بوده است.
- کل خالص ارزش داراییهای اهرم تا انتهای آذر ماه نزدیک به 19 هزار میلیارد تومان بوده است.
خلاصه مطلب
صـنـدوق اهـرم به افرادی که قصد دارند با پذیرش ریسک بیشتر وارد بازار سهام شوند، این امکان را میدهد که با بهرهگیری از مزایای مختلف اعم از مدیریت حرفهای پـرتـفـو و نقد شوندگی بالا، تجربۀ بسیار خوبی از حضور در بازار بورس داشته باشند.
در این مطلب هر ماه پرتفوی اهرم را بررسی میکنیم تا شما بهعنوان سرمایهگذار، دید کاملی نسبت به عملکرد نماد اهرم داشته باشید. بررسی ترکیب دارایی اهرم تا انتهای آذر 1403 نشان میدهد این صندوق با انتخاب ضریب مناسب و سرمایهگذاری در سهمهای برتر بازار توانسته بازدهی بسیار خوبی ارائه دهد و جزو برترین سهامیها باشد.
2 دیدگاه برای این مطلب
بسیار عالی
درود بر شما 🙂