P به E پیشرو چیست؟
P به E پیشرو چیست؟
P/E فوروارد یکی از مدلهای نسبت P/E است که با عناوینی همچون P به E پیشرو یا forward P/E نیز شناختـه میشود. در مقالات قبلی به طور کامل در مورد نسبت P/E و مفهوم آن صحبت کردیم. هماینک وقت آن است که شما را با P/E فوروارد آشنا سازیم. اگر مشتاق کسب اطلاعات در این زمینه هستید، به خواندن این مقاله از کاریزما ادامه دهید.
نسبت P/E چیست؟
تفسیرهای متفاوتی برای این نسبت وجود دارد. برخی بر این اعتقاد هستند نسبت P/E به ما میگوید که سرمایهگذاران بابت هر یک ریال سودی که شرکت ایجاد میکند، حاضر به پرداخت چه مبلغی هستند. هر چه این مقدار بزرگتر باشد، نشانگر امیدواری سرمایهگذاران نسبت به آینده شرکت است.
تفسیر دیگری برای این نسبت وجود دارد که چنین بیان میکند، اگر سود یک شرکت طی چند سال ثابت باشد، نسبت P/E آن به ما میگوید در صورت خرید سهم با این قیمت، چند سال طول میکشد تا به اندازه مبلغ اولیهای که سرمایهگذاری کردیم، سود کسب کنیم. به بیان دیگر، در صورت ثابت بودن سود شرکت طی چند سال متوالی، میتوانید نرخ بازگشت سرمایه خود را حساب کنید.
فرض کنید P/E شرکتی برابر با 5 است و این شرکت طی چند سال گذشته سود ثابتی را به سهامداران خود داده است. با سرمایهگذاری در این شرکت، تقریبا 5 سال طول میکشد تا به اندازه مبلغ اولیه سرمایهگذاری خود، فقط از طریق سود تقسیمی، درآمد داشتـه باشید. به بیان دیگر، نرخ بازگشت سرمایه شما 5 سال است.
در واقع، نسبت P/E بیانگر انتظار روانی بازار نسبت به ریسک یک سهم است. شما تنها با دیدن این نسبت نمیتوانید در مورد گرانی یا ارزانی سهم نظری قطعی بدهید.
عوامل موثر بر P/E یک شرکت
عوامل مختلفی بر P/E یک شرکت تاثیر میگذارند. برای مثال موارد زیر همگی بر ارزیابی P/E تاثیر دارند:
- اندازه شرکت
- مدیریت شرکت
- وجود طرحهای توسعه اقتصادی در آن
- چشماندازهای صنعتی که شرکت در آن فعالیت میکند
- وجود بازار خوب و با کشش برای محصولات تولیدی شرکت
انتظارات سرمایه گذاران
در حالت کلی، یک P/E بالا بیانکننده انتظارات سرمایهگذاران در جهت رشد بالاتر سود آتی یک سهم نسبت به سهام مشابه ولی با P/E پایین است. مقدار P/E پایین میتواند علامت معامله سهم زیر ارزش واقعی یا بهبود وضعیت سود یک شرکت نسبت به عملکرد گذشته آن باشد.
هنگامیکه یک شرکت دارای سود نباشد (سود صفر) یا زیان گزارش کند، در هر دو حالت، علامت «N/A» برای P/E نوشتـه میشود، اگرچه رقم P/E منفی نیز در صورت اعلام زیان شرکت، در برخی موارد محاسبه میشود.
P/E فوروارد (FORWARD) چیست؟
forward P/E نسخهای از نسبت قیمت به درآمد (P/E) است که از سود پیشبینی شده برای محاسبه P / E استفاده میکند. در حالیکه درآمد استفاده شده در این فرمول فقط یک تخمین است و به اندازه دادههای درآمد حال یا گذشته قابل اعتماد نیست.
نسبت قیمت به درآمد پیشرو که گاها نسبت قیمت به در آمد انتظاری هم شناختـه میشود نسبتی است که تحلیلگران با بررسی صورتهای مالی موجود یک شرکت و براساس روشهای تحلیلی شروع به برآورد درآمدهای شرکت در 12 ماه آینده میکنند.
محدودیت های نسبت قیمت به درآمدِ پیشرو (P/E فوروارد)
با توجه به این که P/E فوروارد از طریق سود پیشبینی شده محاسبه میشود ممکن است در پیشبینی سود بنا به دلایلی اشتباه شود و شرکتها ممکن است برآورد را بیش از حد و یا کمتر از میزان واقعی ارزیابی کنند و بعداً آن را در اعلام درآمد بعدی خود تنظیم کنند. علاوهبر این، تحلیلگران ممکن است تخمینهایی را ارائه دهند که ممکن است از تخمینهای شرکت متفاوت باشد و باعث ایجاد سردرگمی شود.
لذا، اگر از P/E به عنوان مبنایی برای سرمایهگذاری خود استفاده میکنید، درمورد شرکتها بطور کامل تحقیق کنید. در صورتی که شرکت اطلاعات خود را شفافسازی و بهروز کند، این مسئله بر روی نسبت قیمت به درآمد پیشرو تأثیر میگذارد. به گونهای که ممکن است باعث شود شما نظر خود را تغییر دهید.
نکات پایانی در مورد P/E فوروارد
P/E روبرو جلو نسخه ای از نسبت قیمت به درآمد است که از درآمدهای پیش بینی شده برای محاسبه P/E استفاده می کنند.
از آنجایی که P/E پیشرو از EPS پیش بینی شده استفاده می کند، ممکن است نتایج نادرست یا جانبدارانه ای ایجاد کند. اگر که ثابت شود سود های واقعی متفاوت است.
تحلیلگران اغلب P/E پیشرو و عقب رو را با هم ترکیب می کنند تا قضاوت بهتری داشته باشند.