صندوق طلای کهربا، ارزشمند تر از طلا!

زیر و بم صنایع برتر بورسی(فلزات اساسی)

زیر و بم صنایع برتر بورسی(فلزات اساسی)

تحلیل بنیادی

یکی از ملاک‌های رشد اقتصادی هر کشور را مصرف فولاد در آن کشور قلمداد می‌کنند.این ملاک که در سال‌های اخیر عاملی موثر در رشد اقتصادی محسوب می‌شود نشان می‌دهد که مصرف هر ۱ درصد فولاد در یک کشور چیزی معادل رشد اقتصادی ۰.۸۵ درصدی در آن کشور است.در کشور ما تولید فولاد در سال ۲۰۱۹ به حدود ۳۲ میلیون تن رسید و باعث شد ایران با جهش ۴ رتبه نسبت به سال ۲۰۱۶ در رتبه دهم دنیا قرار بگیرد.اگر بخواهیم به روند تولید فولاد در ایران نگاهی اجمالی بیندازیم باید بگوییم که تولید فولاد ایران در دهه اخیر افزایشی بوده است و حدودا ۳ برابر افزایش را نشان می‌دهد علاوه بر در پیش گرفتن روند صعودی در تولید فولاد، ایران توانسته است در سال‌های اخیر در بین ده کشور صادرکننده فولاد خام دنیا نیز قرار بگیرد.

“فولاد” در افق 1404

یکی از اهداف مهم اقتصادی کشور که در افق چشم‌انداز  ۱۴۰۴به آن تاکید شده را باید رسیدن ظرفیت تولید فولاد خام کشور به ۵۵میلیون تن دانست.باید در نظر داشت که در حال حاضر با افزایش میزان تولید فولاد خام، ایران در مسیر نزدیک شدن به این هدف گام برمی‌دارد. صنعت فولاد در اقتصاد و تولید کشور ما نقش ویژه‌ای را بازی می‌کند چرا که بیشتر از ۶۰۰ صنعت به عنوان صنایع پایین‌دستی این صنعت در نظر گرفته می‌شوند. در حال حاضر ۷۰ واحد فعال در زمینه تولید فولاد خام در کشور مشغول به فعالیت هستند. ظرفیت اسمی واحدهای تولیدکننده فولاد خام ۹۴/ ۳۳ میلیون تن بوده که تولید واقعی آن‌ها ۶۷/ ۲۴ میلیون تن است.

کشور ما تا حدود یک دهه قبل سالانه بین 5 تا 7 میلیون تن واردات فولاد اعم از شمش و مقاطع فولادی را در دستور کار داشته این در حالی است که هم ‌اکنون صنعت فولاد ما ۴۰ تا ۴۵ درصد تولید خود را به صادرات اختصاص داده و از واردکننده در این صنعت به صادرکننده بدل شده است.اگر بخواهیم به صورت کلی به وضعیت این صنعت در آینده‌ای نه چندان دور بپردازیم باید بگوییم که عوامل مختلفی بر آینده صنعت فولاد در ایران تاثیرگذار خواهد بود.یکی از این عوامل بسیار مهم را باید موضوع آلودگی‌ها و مخاطرات زیست محیطی دانست که به شدت آینده این صنعت را تحت تاثیر خود قرار داده است همچنین قیمت انرژی، میزان بودجه‌های عمرانی، تحریم‌ها، به روز نشدن فناوری در صورت آسیب و یا نیاز به جایگزین شدن از جمله مهم‌ترین مواردی است که باید به آن توجه شود.با این وجود نمی‌توان در این میان نقش سیاست‌های دولت را با تصمیم‌گیری‌هایی در حوزه بالای دستی این صنعت یعنی  بخش معادن در پیش می‌گیرد نادیده گرفت.

عطیه پرتو تحلیلگر بازار سرمایه با بررسی صنعت فلزات اساسی با نگاهی تحلیلی به جزییات این صنعت پرداخت و در این راستا تشریح کرد:

فولاد و محصولات فولادی در کشور ما بیشتر به محصولات آهنی معروف است. در واقع محصولات فولادی نظیر شمش، میلگرد، تیرآهن، لوله، ورق، فولادهای آلیاژی و ضد زنگ (استیل) و غیره تماما ترکیباتی از آهن، کربن و مقادیری از عناصر دیگر مثل سیلیسیم، منگنر، نیکل، کروم و چند عنصر دیگر را شامل می‌شوند در نتیجه هر کجا که در مورد فولاد و محصولات فولادی صحبت کردیم، لازم است بدانید که منظور همان محصولات آهنی و آهن‌آلات و یا فولادهای آلیاژی (مثل استیل) است.

جایگاه صنعت فولاد در جهان

“فولاد” پس از نفت خام دومین ماده پرمصرف در کشورهای مختلف جهان بوده و کاربردهای بی‌شمار آن در صنایع مختلف غیرقابل انکار است. صنایعی نظیر ساختمان‌ و انبوه‌سازی، خودروسازی، تولید قطعات، لوازم خانگی و غیره از فولاد به عنوان مواد اولیه خود استفاده می‌کنند. در سال‌های اخیر رشد مصرف فولاد در کشورهای مختلف به شدت در رشد اقتصادی آن‌‎ها موثر بوده است.

صنعت فولاد در ایران

ایران در حال حاضر با تولید حدود ۳۲ میلیون تن فولاد در رتبه دهم دنیا قرار گرفته است. تولید فولاد ایران در سال‌های گذشته همواره روند افزایشی داشته و نسبت به ده سال گذشته حدودا ۳ برابر شده است. صنعت فولاد در ایران توانسته علاوه بر تامین مصرف داخلی، در بین ده کشور صادرکننده فولاد خام نیز قرار گیرد. بخش فروش داخلی فولاد خام و سایر محصولات فولادی تولید شده در شرکت‌های داخلی عمدتا در بورس کالا انجام می‌شود علاوه بر تامین نیاز داخلی، افزایش تولید و فروش صادراتی به جهت تامین ارز مورد نیاز کشور از محل صادرات غیر نفتی بسیار مورد اهمیت است. لذا پیش‌بینی می‌شود که حمایت‌های ویژه دولتی از این صنعت در آینده نیز ادامه‌دار باشد.

مواد اولیه و روش تولید فولاد

همان‌طور که گفته شد فولاد، آلیاژی از آهن است که درصد پایینی (بین ۰.۰۲ تا ۲ درصد) کربن و مقادیری از عناصر دیگر با آن ترکیب شده استلذا مواد اولیه تولید فولاد نیز عمدتا سنگ آهن، کنسانتره، گندله و کلوخه آهن است. کنسانتره یا خاکه آهن با آسیاب کردن سنگ‌آهن به دست می‌آید. گندله و کلوخه نیز با استفاده از روش‌های خاصی (مثل زینترینگ) در کارخانه‌های گندله‌سازی تولید شده و به عنوان مواد اولیه تولید فولاد به کارخانه‌های فولادسازی فروخته می‌شوند.به طور کلی تولید فولاد عمدتا به دو روش کوره بلند و احیای مستقیم انجام می‌شود.

انواع محصولات و کاربرد آن در تحلیل بنیادی گروه فولادسازی

اولین محصول خروجی از کارخانه‌های فولاد، شمش فولاد است. شمش فولاد ماده اولیه تولید محصولات متنوعی نظیر ورق، تیرآهن، میلگرد، لوله، فولادهای آلیاژی، فولاد ضد زنگ (استیل) و … است. بسته به ابعاد، شکل و مقطع محصول تولید شده، نام‌هایی همچون بلوم، بیلت و اسلب برای محصولات تولید شده مشابه شمش در نظر گرفته می‌شود. پس تمامی موارد گفته شده در واقع همان شمش فولاد هستند که ابعاد و اشکال مختلفی دارند.

عوامل موثر بر قیمت سهام

نحوه قیمت‌گذاری محصولات

قیمت‌های جهانی محصولات فولادی

توجه به بورس کالا

نرخ و نحوه تأمین مواد اولیه

میزان فروش داخلی و صادرات

نرخ ارز

رونق صنایع پایین‌دستی

برنامه‌های توسعه

سیاست‌گذاری دولت در حوزه صنعت فولاد

فهرست شرکت‌های فولادسازی دربورس و فرابورس و بازار پایه

 

روند صادرات فولاد ایران از سال 1397

صادرات فولاد و محصولات فولاد پایین دست طی 9 ماه ابتدای امسال به 5.28 میلیارد دلار رسیده (8 میلیون تن) که رشد 104%+ ارزشی داردانتظار می رود با شروع پروژه مسکن ملی، از صادرات فولاد کاسته و بازار بر تامین نیاز داخلی متمرکز شود.

روند صادرات آهن اسفنجی از سال 1397

طی 9 ماه ابتدای امسال، 203 میلیون دلار اسفنجی به وزن 868 هزار تن از کشور صادر شده استصادرات اسفنجی از کشور روندی نوسانی طی ماه‌های اخیر داشته و از اوج شهریور 1400 به میزان 183 هزار تن معادل 59 میلیون دلار در حال فاصله گیری است.کمبود زیرساخت در حال آسیب به تولید و پایداری آن است، عمر محدود اسفنجی، مانعی برای ذخیره سازی آن در فصل پرگاز تابستان برای مصرف در زمستان بوده و برخی واحدهای اسفنجی شروع به سرمایه گذاری بروی واحدهای بریکت‌سازی بدین منظور کرده است.در سال آینده به احتمال قوی، دولت #آهن اسفنجی به همراه شمش  فولاد را مشمول حذف معافیت مالیاتی صادرات خواهد کرد تا از تامین کافی مواد اولیه پایین دست کشور در فصول تابستان و زمستان اطمینان حاصل شود.

تحلیل بنیادی گروه فلزات غیرآهنی: مس

مس فلزی است که دارای قدرت هدایت الکتریکی و گرمایی زیاد و قابلیت شکل‌پذیری بالا بوده و پس از فولاد و آلومینیوم، فلز مس سومین فلز پر مصرف در جهان است. تاریخچه استخراج و مصرف مس در جهان به حدود ۱۰ هزار سال قبل برمی‌گردد. امروزه صنایع بسیار زیادی از فلز مس به عنوان ماده اصلی و اولیه خود استفاده می‌کنند. این فلز با ارزش تقریبا در بیشتر صنایع دنیا نظیر ساختمان، تولید برق، لوله‌کشی، پزشکی، تزئینات، ساخت آلیاژهایی نظیر برنز و برنج و غیره کاربرد دارد.

دو شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) و مس شهید باهنر (فباهنر) تنها شرکت‌های بورسی حوزه صنایع مس در ایران هستند. البته که شرکت ملی صنایع مس ایران در حال حاضر و در اوایل سال ۹۹ با ارزش بازاری در حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان در میان ۳ شرکت بزرگ بورسی کشور قرار گرفته است. شرکت مس شهید باهنر نیز از شرکت‌های با سابقه حاضر در بورس است که البته در مقایسه با فملی، سهم تنها ۳/۶% از شرکت‌های تولیدکننده مس در بورس را داراست. لازم به ذکر است که هر دویِ این شرکت‌ها در تابلوی اصلی بازار اول بورس حضور داشته و جزو معتبرترین شرکت‌های حاضر در بازار هستند.

مواد اولیه و روش تولید

فلز مس نیز مانند بسیاری از عناصر فلزی دیگر از سنگ معدن استخراج می‌شود. عیار سنگ معدن مس در کشور ما در حال حاضر چیزی حدود ۰.۵ درصد است. این یعنی در هر ۱۰۰ کیلوگرم از سنگ معدن مس، ۰/۵ کیلوگرم مس وجود دارد! پس از استخراج سنگ معدن از معادن بزرگ، عیار سنگ معدن توسط روش‌های خاصی افزایش یافته و به صورت کنسانتره (خاکه) مس در می‌آید. کنسانتره پر عیار شده سپس برای ذوب و تولید مس با درجه خلوص بالا وارد کوره‌های بسیار بزرگی می‎گردد.

بررسی حاشیه سود صنعت مس در بورس

فملی و فباهنر در سال‌های گذشته همواره در میان سودآورترین شرکت‌های بورسی بوده‌اند. روند سودآوری EPS این شرکت‌ها در سال‌های گذشته تاییدی بر این ادعا است. هر چند که در بازه‌های مختلف زمانی و به دلیل نوسانات نرخ ارز و قیمت‌های جهانی میزان سودآوری این شرکت‌ها نیز تغییر کرده است، اما میانگین حاشیه سود ۲۸.۴% در ۵ سال گذشته برای فملی نشان از عملکرد مناسب این شرکت دارد. این عدد برای فباهنر در حدود ۷% است.

میزان فروش داخلی و صادراتی صنعت مس

در چند سال گذشته و پس از شرایط سخت تحریم کشور و کاهش درآمدهای نفتی، صنعت فلزات اساسی نقش بسزایی در صادرات و تأمین نیازهای ارزی کشور داشته‌ است. صنعت مس نیز به عنوان بزرگترین بخش صادرات معدنی کشور پس از صنایع فولاد، با افزایش قابل توجه روند تولید و صادرات محصولات فلزی، علاوه بر کمک به چرخه اقتصادی کشور و جلوگیری از کاهش بیشتر ارزش پول ملی، باعث سودآوری قابل توجه سهامداران این گروه شده است.

تحلیل بنیادی گروه فلزات غیرآهنی: سرب و روی

سرب و روی به عنوان دو عنصر و دو فلز اساسی و مهم در صنایع مختلفی کاربرد دارند. این دو فلز پرکاربرد به دلیل شباهت‌های شیمیایی و فیزیکی، معمولا  کنار یکدیگر و داخل یک ساختار معدنی قرار می‌گیرند. فلز روی چهارمین فلز پر مصرف در دنیاست. صنایعی نظیر ورق‌های گالوانیره، تولید لوله، آلیاژهایی نظیر برنج، صنایع کشتیرانی، اتومبیل، پزشکی (قرص زینک)، باتری و … از موارد مهم مصرف فلز روی هستند. سرب نیز به عنوان یک فلز استراتژیک در صنایع نظامی، نیروگاه‌های اتمی، و همچنین صنایع باتری‌سازی، افزودنی سوخت‌های فسیلی، صنایع شیمیایی و … کاربرد فراوانی دارد.

در کشور ما به دلیل وجود منابع و معادن غنی، شرکت‌های زیادی در حوزه تولید سرب و روی فعالیت می‌کنند. از این بین ۷ شرکت معتبر و بزرگ در بورس و فرابورس پذیرفته شده‌اند و معاملات سهام آن‌ها در این بازارها انجام می‌شود. عدم حضور هیچ یک از شرکت‌های این صنعت در بازار پایه، گواهی بر اعتبار و عملکرد مناسب این صنعت به لحاظ تولید، فروش و سودآوری است. در این بین شرکت کالسیمین با سهم ۴۰ درصدی از بازار صنعت سرب و روی در بورس را شاید بتوان بزرگترین شرکت گروه سرب و روی دانست.

شرکت‌های تولیدکننده سرب و روی

 

مواد اولیه و روش تولید: سرب و روی

همان‌طور که احتمالا می‌دانید، تقریبا ماده اولیه تولید و استخراج تمامی فلزات، سنگ‌ها و مواد معدنی هستند. سرب و روی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ماده اولیه آن‌ها سنگ‌ها و خاک‌های اکسیدی یا سولفیدی سرشار از این دو عنصر است. کشور ما از نظر تعداد و غنای معادن سرب و روی در وضعیت بسیار خوبی قرار گرفته است. معادن سرب و روی انگوران در استان زنجان، معادن سرب و روی نخلک و مهدی‌آباد در استان یزد و معدن سرب چاه خربزه در استان اصفهان از جمله معادن مهم کشور هستند.

محصولات تولید شده در گروه سرب و روی

کنسانتره، سنگ معدنی است که پس از طی مراحلی درجه خلوص آن بیشتر شده و به عنوان ماده اولیه تولید سرب و روی وارد حلال‌های صنعتی می‌گردد. منظور از کیک روی نیز پسماندهای حاصل از فرایند استخراج حلالی است که خود سرشار از فلزات مهمی چون نقره، نیکل، کبالت و … است.

میزان فروش داخلی و صادراتی

به لحاظ فروش داخلی و صادراتی عمده نمادهای گروه سرب و روی فعالیت قابل قبولی در زمینه صادرات داشته و مقدار قابل توجهی از محصولات خود را صادر می‌نمایند. لذا توجه به نرخ فروش محصولات صادراتی و همچنین تأثیر نوسانات نرخ ارز بر روی این گروه ضروری است. فاسمین و فرآور به ترتیب با حدود ۴۰ و ۵۱ درصد فروش صادراتی، بهترین عملکرد را در این زمینه ثبت کرده‌اند.

تحلیل بنیادی گروه فلزات غیرآهنی: آلومینیوم

پس از مس و سرب و روی، نوبت به بررسی گروه آلومینیوم و محصولات آلومینیومی است. آلومینیوم پس از فولاد دومین فلز پر مصرف در دنیاست. آلومینیوم به دلیل ویژگی‌های بی‌نظیری همچون مقاومت خوب در برابر زنگ‌زدگی و پوسیدگی، وزن کم، استحکام قابل قبول، قابلیت ساخت آلیاژهای کاربردی و غیره امروزه در اکثریت صنایع کاربرد دارد. صنایع هوافضا، خودروسازی، مواد غذایی، مصالح ساختمانی و غیره تنها تعدادی از این موارد است.

در حال حاضر معاملات ۴ شرکت آلومینیوم ایران (فایرا)، نورد آلومنیوم (فنوال)، آلومتک (فالوم) و فمراد (آلومراد) از صنعت تولید آلومینیوم و محصولات آلومینیومی در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران انجام می‌شود. از این میان ۳ شرکت در بورس و یک شرکت نیز در بازار پایه فرابورس پذیرفته شده‌اند. فایرا با حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان ارزش بازار، به تنهایی حدود ۸۰% از بازار این گروه را به خود اختصاص داده و ۳ شرکت دیگر مجموعا حدود ۲۰% از بازار را در اختیار دارند.

مواد اولیه و روش تولید آلومینیوم

فرآیند استخراج آلومینیوم نسبت به سایر فلزات کمی پیچیده‌تر است. آلومینیوم در طبیعت به مقدار زیادی در سنگ‌های معدنی با نام بوکسیت یافت می‌شود. پس از فراوری بوکسیت و افزایش خلوص آن، ماده‌ای به نام آلومینا تولید می‌گردد. سپس آلومینا در کوره‌های مستطیلی شکلی به نام سلول الکترولیز و در دمای بالا قرار گرفته و به همراه افزودنی‌های خاصی، فرآیند ذوب و پالایش به صورت همزمان انجام می‌شود. محصول نهایی این مرحله شمش خالص آلومینیوم است.

بررسی حاشیه سود صنعت آلومینیوم در بورس

شاید بتوان گفت که صنعت آلومینیوم نسبت به سایر صنایع گروه فلزات اساسی از وضعیت بنیادی و سودآوری چندان جالبی برخوردار نیست! اگر چه در سال‌های اخیر عملکرد شرکت‌های این صنعت نسبت به گذشته بهتر شده و دو شرکت فایرا و فنوال عملکرد نسبتا مناسبی از این جهت داشته‌اند! لذا لازم است که سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بازار روند پر نوسان و بعضا منفی سودآوری و حاشیه سود شرکت‌های این صنعت را به صورت ویژه بررسی کنند.

میزان فروش داخلی و صادراتی

عمده تولیدات این ۴ شرکت در داخل کشور به فروش رسیده و مصرف می‌شود. دو شرکت آلومتک و فمراد هیچ گونه فروش صادراتی را در سال  99 ثبت نکرده‌اند. فایرا و فنوال نیز تنها بخش کوچکی از محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر نموده‌اند تا نیاز بازار داخل به صورت کامل پوشش داده شود. اگر چه پیش‌بینی می‌شود که با افزایش ظرفیت تولید آلومینیوم در کشور طی سال‌های آتی، میزان صادرات این شرکت‌ها نیز افزایش یابد.

تحلیل بنیادی گروه فلزات غیرآهنی : سایر شرکت‌ها

به جز ۲ شرکت صنعت مس، ۷ شرکت از صنعت سرب و روی و ۴ شرکت از صنعت آلومینیوم که تا این جا معرفی شدند، ۲ شرکت دیگر یعنی فروسیلیس ایران (فروس) و فولاد افزا سپاهان (فافزا) نیز در گروه فلزات اساسی و محصولات غیرآهنی بورس اوراق بهادار قرار گرفته‌اند. فروس در حال حاضر و در اواخر اردیبهشت ۹۹ ارزشی بازاری در حدود ۲۵۶۰ میلیارد تومان و فافزا ارزش بازاری حدود ۳۹۲ میلیارد تومانی دارند.

اگر چه این دو شرکت به صورت مستقیم تولید کننده فلزات اساسی (مثل فولاد، مس، آلومینیوم، سرب و روی و …) نیستند، اما محصولات تولیدی آن‌ها که عمدتا از خانواده فروسیلیسیم و آهک است، به عنوان مواد اولیه در تولید فولاد کاربرد دارد. از این جهت این دو شرکت نیز در گروه فلزات اساسی قرار گرفته‌اند.

گزارشات خوب دو لیدر اصلی گروه فلزات اساسی

فملی

سود ۹ ماهه فملی ۹۵ تومان بوده است.پیش‌بینی می‌شود فملی تا پایان سال حدود ۱۳۰ تومان سود بسازد یعنی P/E حدودا ۵/۲ را به دست بیاورد.پاییز ۹۹ حاشیه سود فملی  ۶۲% بوده و پاییز ۱۴۰۰ حاشیه سود به  ۶۸% رسیده است.

فولاد

فولاد در ۹ ماهه ۱۸۰ تومان سود ساخته و می‌تواند تا آخر سال بین ۲۴۰ تا ۲۷۰ سود بسازد یعنی P/E حدودا ۳/۹ علاوه بر این فولاد درپاییز ۹۹ حاشیه سود حدودا ۴۱% داشته است و در پاییز ۱۴۰۰ حاشیه سود 5/50 % شده است.

عملکرد شش ماهه فولاد

فولاد توانست در دوره ۶ ماهه به سود خالص ۳۵۴۶۵ میلیارد تومانی دست یافت (۱۲۱ تومان به ازای هر سهم) که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۳۲% رشد داشته است.درآمد شرکت در این ۶ ماه ۶۶۰۸۵ میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴۲% رشد داشته است. حاشیه سود ناخالص شرکت در دوره ۶ ماهه ۱۴۰۰، ۶۰% بوده که این عدد در ۶ ماهه ۹۹ حدود ۴۵% بوده است.

درآمد حاصل از فروش داخلی محصولات در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ معادل ۵۶۵۹۶ میلیارد تومان است که نسبت به دوره مشابه سال قبل، به میزان ۲۵۳۶۴ میلیارد تومان معادل ۹۶ درصد افزایش یافته است.درآمد حاصل از صادرات محصولات در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ معادل ۹۴۸۸ میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۱۹۹۶ میلیارد تومان معادل ۳۷۵ درصد افزایش یافته است.

روند سودآوری شرکت فملی

بررسی نمودار سودآوری شرکت نشان دهنده رو به رشد بودن سودآوری در سال‌های خیر است. نکته مهم در مورد سودآوری شرکت این است که شرکت فملی هیچگاه در طول سال های فعالیت خود زیان‌ده نبوده است که نشان‌دهنده قوی بودن بنیان شرکت و روند رو به رشد شرکت است.

شرکت ملی صنایع مس در سه ماه ابتدایی سال 1400 موفق به ثبت 320431305 میلیون ریال سود شده است. که این میزان نسبت به دوره قبل 23% و نسبت به مدت مشابه سال قبل 160% رشد داشته است.

روند سودآوری فاسمین

بررسی نمودار سودآوری  بر اساس گزارشات عملکرد سه ماهه شرکت نشان‌دهنده رو به رشد بودن سودآوری در یک سال اخیر است و از این بابت امیدوارکننده است.شرکت فاسمین در سه ماه ابتدایی سال 1400 موفق به ثبت 14058942 میلیون ریال سود شده است. که این میزان نسبت به دوره قبل 16% و نسبت به مدت مشابه سال قبل 275% رشد داشته است.

روند سودآوری فروی

بررسی نمودار سودآوری  بر اساس گزارشات عملکرد سه ماهه شرکت نشان دهنده رو به رشد بودن سودآوری در یک سال اخیر غیر از 3ماه اول1400 است. شرکت فروی در سه ماه ابتدایی سال 1400 مبلغ 2378782 میلیون ریال سود ساخته است. که این میزان نسبت به دوره قبل 42% و نسبت به مدت مشابه سال قبل 22% کاهش داشته است.

 

 

فملی

اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای دوره 9 ماهه منتهی به 1400/09/30 (حسابرسی نشده)

فولاد 

فولاد اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای دوره 9 ماهه منتهی به 1400/09/30 (حسابرسی نشده)

 

تحلیل EPS و P/E  فباهنرتحلیلی منتهی 1401/12/29

در تحلیل بنیادی فباهنر، قیمت کاتد 9،719 دلار برای هر تن در نظر گرفته شده است. همچنین نرخ افزایش حقوق و دستمزد در سال 1401، 40 درصد لحاظ شده است. با درنظرگرفتن 30 درصد تورم و میانگین دلار 25000 در این سال میزان سود خالص فباهنر به ازای هر سهم (EPS) 4،341 ریال محاسبه شده است. با توجه به قیمت سهام این شرکت در تاریخ 1400/10/27 در سایت www.tsetmc.com (26،510 ریال) نسبت قیمت به EPS شرکت 6٫3 محاسبه شده است.

رشد کامودیتی‌ها بر گروه فلزات بسیار تاثیرگذار است در هفته‌های گذشته شاهد رشد کامودیتی‌ها بودیم

 

چدن دریای بالتیک 5.3%+

قراضه وارداتی ترکیه 5.1%+

اسلب شرق آسیا 4.6%+

ورق_گرم صادراتی دریای سیاه 3.2%+

بیلت دریای سیاه 2.5%+

اسلب دریای سیاه 2.3%+

آلومینا استرالیا 2%+

آهن_اسفنجی هند 0.5%+

سنگ_آهن 0.4%-

کنسانتره_آهن 0.5%-

فرومولیبدن 1.1%-

طی هفته‌های اخیر تحرکاتی در بازار فولاد ایجاد شده و نرخ شمش فولادی با افزایش حدود 6.5% به 14.3 میلیون تومان بر هر تن رسیده که با احتساب نرخ نیمایی ، مبنای دلاری شمش 531 دلار بر تن است.در حالی که نرخ شمش بورس کالا با دلار نیمایی 538 دلار معامله میشود. لذا انتظار میرود نرخ شمش در بازار آزاد نیز به صعود خود ادامه دهد.

با افزایش تقاضا ، روند نرخ بیلت دریای سیاه و فوب ایران نیز افزایشی شده است به طوری که نرخ شمش دریای سیاه از 590 دلار به 665 دلار رسیده و نرخ صادراتی ایران نیز به دنبال آن به 560 دلار افزایش یافته است که این امر خبر خوبی برای فولادسازان بورسی است. نمودار شمش نشان میدهد که احتمالا طی هفته های آینده باید شاهد افزایش بیشتر نرخ شمش باشیم که بر میانگین نرخ فروش فولادسازان در زمستان اثرگذار خواهد بود.

 

حوزه معدن و صنایع معدنی در 9 ماه ابتدای امسال موفق به صادرات 9.49 میلیارد دلار انواع محصول شده که از نظر ارزشی رشد 90.8%+ و از نظر وزنی 9.5%+ رشد داشته است

فولاد و محصولات پایین دست زنجیره ارزش آن با صادرات 5.2 میلیارد دلاری (جهش 104%+) پیشتاز است.مس با صادرات 1.4 میلیارد دلار (110%+ رشد) وآلومینیوم با صادرات 541 میلیون دلار (رشد 216%+)، رتبه های اول تا سوم صادرات این بخش را تشکیل می‌دهد. ارزش واردات نیز به 2.6 میلیارد دلار می‌رسد و نشان از رشد 11.4%+ دارد.

ارز پتروشیمی و فولاد

نرخ ارز صادراتی حوزه فولاد و پتروشیمی مبنای کشف قیمت کامودیتیها در بورس کالا است.در تاریخ مذکور بررسی‌ها نشان می‌دهد وضعیت خوب کامودیتی‌ها در بازارهای جهانی وضعیت این گروه در بورس مطلوب نبوده و در این روزهای بازار غالب سهم‌ها صف فروش شده‌اند.

 

خروج پول حقیقی مانعی بزرگ برای فلزی‌ها

یکی از مشکلاتی که غالب صنایع در روزهای اخیر با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، فشار سهامداران حقیقی برای خروج است، بیشتر از یک هفته است که روند خروج پول حقیقی ادامه دار دارد و به تبع آن قیمت روی تابلو دچار افت می‌شود.برخی کارشناسان معتقدند که عددهایی که برخی نمادهای این گروه در‌ آن قرار دارند نسبت به ارزش بازارهای آن کمتر است و تنها به علت جو بی‌اعتمادی که در بازار شکل گرفته قیمت این گروه در حال نزول است.

خبر خوب برای فلزات

تقویت منابع مالی بازارگردان صنعت مس به میزان 330 میلیارد تومان در روز 17بهمن ماه  با هدف اطمینان از نقدشوندگی سهم شرکت ملی صنایع مس ایران، سایر شرکتهای بزرگ حوزه معدن و صنایع معدنی از جمله فولاد مبارکه ، ومعادن  ،تجلی ، کچاد و کگل و البته شرکتهای پتروشیمی شامل خلیج فارس نیز در حال تقویت منابع بازارگردان به منظور حمایت از بازار هستند برخی سهم های بازار واقعا ارزنده هستند، به عنوان نمونه P/E فوروارد فولاد مبارکه در محدوده 2.7 قرار داشته و برای صندوق‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذار جذاب است (محاسبات بر مبنای 75 هزار میلیارد تومان سود امسال یا EPS=256 و EPS بین 270-300 تومان در سال 1401 است.)

تحلیل تکنیکال گروه فلزات اساسی

 

شاخص گروه فلزات اساسی

واکنش مثبت به کف کانال نزولی کوتاه مدت

  

فولاد

حمایت محدوده 1000 تومان

مقاومت محدوده 1200 تومان

هدف میان مدت 1380 تومان

  

فملی:

حمایت محدوده 665

مقاومت محدوده 740

هدف میان مدت 870

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.