سرمایه گذاری در طرح طلای کاریزما

ساتنا چیست و انتقال ساتنا چقدر طول میکشد؟

مبتدی
اقتصاد
ساتنا چیست
تغییر سایز فونت
0:00
0:00
1x
ساتنا چیست و انتقال ساتنا چقدر طول میکشد؟
ساتنا چیست
1x
0:00 0:00

ساتنا که به سامانه تسویه ناخالص آنی گفته می‌شود؛ یکی از سیستم‌های پرداخت الکترونیکی بین بانکی در ایران است. انتقال به روش ساتنا به این منظور استفاده می‌شود که بتوان مبالغ سنگین و تسویه آنی را در سریع‌ترین زمان انجام داد. در این مقاله از کاریزما لرنینگ به این سوال پاسخ می‌دهیم که ساتنا چیست و شرایط انتقال ساتنا به چه صورت است. در ادامه با ما همراه باشید.

انتقال ساتنا چیست؟

ساتنا توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از مهر ماه 1386 راه‌اندازی شده و تاکنون در بازار پول و اقتصاد در حال فعالیت است. حواله ساتنا امکان انتقال وجه میان بانک‌های سراسر کشور را در لحظه و با حداقل کارمزد، می‌دهد. ساتنا برای پرداخت‌های فوری مانند هزینه‌های خدماتی، خرید اقساطی و غیره بسیار گزینه مناسبی است.

مزایا و معایب ساتنا چیست؟

مزایای استفاده از انتقال به روش ساتنا به شرح زیر است:

  • امکان انتقال وجه بین بانکی در سراسر کشور در سریع‌ترین زمان ممکن
  • امنیت بالا به علت نظارت بانک مرکزی
  • بدون محدودیت برای انتقال وجه
  • سهولت استفاده از طریق گوشی و خودپرداز

معایب استفاده از حواله ساتنا به شرح زیر است:

  • عدم امکان انتقال وجه به بانک‌های خارج از کشور
  • وابسته با ساعت بانکی و محدودیت زمانی
  • حداقل مبلغ ساتنا 50 میلیون تومان است.
link مقاله پیشنهادی : اقتصاد چیست ؟ درک مفاهیم اقتصادی در زندگی روزمره

سامانه ساتنا و پایا چه تفاوتی دارند؟

ساتنا و پایا از روش های انتقال وجه هستند. با این تفاوت که برای مبالغ کم پایا و برای مبالغ بالا، ساتنا مناسب است. ساعت های انتقال ساتنا و پایا نیز با یکدیگر تفاوت دارند. بر خلاف انتقال ساتنا، انتقال وجه پایا تنها 4 بار در روز امکان پذیر است. در ادامه به برخی از تفاوت‌های پایا و ساتنا می‌پردازیم:

جدول تفاوت‌ سامانه ساتنا و پایا

برای اطلاع از جزئیات انتقال وجه پایا مقاله ” انتقال پایا چیست؟ بررسی حواله پایا و مقایسه آن با ساتنا و پل ” را مطالعه نمایید.

مبلغ انتقال ساتنا چقدر است؟

انتقال وجه ساتنا برای مبالغ 50 میلیون تا 200 تومان است. البته این انتقال پول ساتنا برای روش اینترنتی است و سقف انتقال ساتنا حضوری به شعب بانکی، هیچ محدودیتی ندارد. البته به این نکته توجه کنید که حداکثر انتقال ساتنا به صورت اینترنتی برای هر شخص در ماه تا 3 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و امکان جابه‌جایی بیشتر از این مبلغ وجود ندارد.

به عبارتی انتقال پول ساتنا برای مبالغ بیشتر از 50 میلیون تومان مورد استفاده قرار می‌گیرد. براساس قوانین بانک مرکزی برای مقابله با پولشویی، برای مبالغ بالاتر از 200 میلیون تومان ، ارائه اسناد و دلیل برای معامله ضروری است. به همین علت انتقال از طریق ساتنا، تنها از طریق مراجعه حضوری به بانک امکان‌پذیر است.

کارمزد انتقال ساتنا از 0.02% مبلغ تراکنش تا سقف 25 هزار تومان در نظر گرفته می‌شود.

جدول تفاوت سامانه ساتنا و پایا

حداقل مبلغ انتقال وجه ساتنا چقدر است؟

حداقل مبلغ انتقال ساتنا 50 میلیون تومان است؛ به این معنی که برای استفاده از ساتنا باید مبلغ انتقالی حداقل برابر با 50 میلیون تومان باشد. محدودیت حواله ساتنا با هدف تفکیک تراکنش‌های کلان از خرد و مدیریت حجم تراکنش‌های ورودی به سامانه است. مبالغ 10 میلیون تومان تا 50 میلیون تومان از سیستم پایا، مبالغ کمتر از 10 میلیون تومان از طریق کارت به کارت انجام می‌شود. سامانه پایا اگرچه سرعت کندتری نسبت به ساتنا دارد ولی برای پرداخت‌های منظم با مبالغ کمتر، گزینه بسیار مناسب‌تر و مقرون به صرفه‌تری است.

ساتنا چقدر زمان میبرد؟

در پاسخ به این سوال که انتقال ساتنا در چه ساعاتی انجام میشود؟ باید گفت در گذشته در ساعات کاری بانک، از ساعت 7:30 صبح الی 14 انجام می‌شد در حالی‌ که ساعات جدید انتقال وجه ساتنا 8 صبح تا 14:30 است و در روز پنج شنبه از ساعت 8 صبح تا 13 انجام می‎‌شود.

انتقال وجه ساتنا کی واریز میشود؟

در ساعات بانکی، مدت زمان انتقال ساتنا یک ربع تا نیم ساعت است ولی اگر پس از ساعات کاری بانک اقدام به انتقال ساتنا کنید، انجام تراکنش به روز کاری بعدی منتقل می‌شود. انتقال ساتنا در روزهای تعطیل به این صورت است که حواله آنها ثبت می‌شود اما پردازش آنها تا روز کاری بعدی به تعویق می‌افتد. سامانه ساتنا و پایا از طریق شماره شبا انجام می‌شود. افرادی که شماره شبا دارند می‌توانند انتقال وجه ساتنا با خودپرداز را با کارمزدی کمتر و در زمان سریع‌تری انجام دهند.

سقف انتقال ساتنا با گوشی

سقف انتقال ساتنا از طریق گوشی همراه یا همراه بانک به حداقل 50 میلیون تومان و حداکثر 100 میلیون تومان در روز محدود است. این محدودیت‌ ممکن است به سیاست‌های هر بانک بستگی داشته باشد. برای انتقال مبالغ بالاتر، می‌توان به صورت حضوری به شعب بانک مراجعه کنید؛ در این حالت، سقف انتقال وجه نامحدود است، اما برای مبالغ بیش از 200 میلیون تومان، ارائه مدارک و توضیح دلیل انتقال ضروری است.

شرایط انتقال وجه ساتنا چیست؟

برای انتقال وجه ساتنا باید شرایط زیر را در نظر داشت:

  • صاحب حساب باید همان فرد انتقال‌دهنده باشد.
  • حساب فرد انتقال‌دهنده باید فعال باشد.
  • انتقال وجه صرفا از طریق شماره شبا انجام می‌شود.

نحوه پیگیری سامانه ساتنا

برای پیگیری ساتنا به شماره پیگیری ساتنا و  شماره شبای حساب مقصد نیاز است که می‌توان از روش‌های زیر از وضعیت انتقال ساتنا مطلع شد:

  1. سامانه بانکی: با وارد شدن به سامانه بانکی و وارد کردن شماره پیگیری سانا، می‌توان از وضعیت حواله ساتنا مطلع شد.
  2. تلفن بانک: با تماس به بانک به بانک، می‌توان از وضعیت انتقال ساتنا مطلع شد.
  3. شعبه بانک: با مراجعه حضوری به بانک، می‌توان از وضعیت حواله ساتنا مطلع شد.

سخن پایانی

سامانه ساتنا یا همان سامانه تسویه ناخالص آنی یکی از بهترین و مطمئن‌ترین روش‌های انتقال وجه با مبالغ بالاست که در ایران توسط بانک مرکزی مدیریت و پیاده‌سازی می‌شود. انتقال ساتنا به افراد این امکان را می‌دهد تا وجوه خود را با بالاترین سرعت و با بالاترین امنیت، بین حساب‌های بانکی منتقل کرد. با توجه به ویژگی‌های ساتنا از جمله سرعت بالا، کارمزد پایین و عدم محدودیت در سقف انتقال، این سامانه یک ابزار قدرتمند برای انجام تراکنش‌های بین‌بانکی برای مبالغ بالا و کلان است.

سوالات متداول

اگر از طریق سامانه ساتنا در ساعت اداری بانک اقدام کنید از یک ربع تا نهایتا 30 دقیقه طول می‌کشد تا انتقا وجه از طریق ساتنا انجام شود.

انتقال وجه به روش ساتنا از حداقل 50 میلیون تومان تا حداکثر 200 میلیون تومان امکان‌پذیر است و این در حالی است که هر فرد در طول ماه بیش از 3 میلیارد تومان نمی‌تواند جابه‌جا کند. با مراجعه حضوری به بانک و ارائه مدارک می‌توان بدون هیچ محدودیتی از طریق ساتنا وجه با مبالغ بالا منتقل کد.

در روز تعطیل انتقال ساتنا ثبت می‌شود و در اولین روز کاری بعد از روز تعطیل انتقال انجام می‌شود.

سامانه پایا تنها 4 بار در ساعات مشخصی در روز انجام می‌شود ولی ساتنا حداکثر تا نیم ساعت منتقل می‌شود.

اگر در ساعات اداری بانک انجام شود نهایتا نیم ساعت طول می‌کشد ولی اگر بعد از تایم اداری باشد در روز کاری بعد منتقل می‌شود.

ساتنا که به سامانه تسویه ناخالص آنی گفته می‌شود​ که برای انتقال مبالغ کلان و بالا استفاده می‌شود.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

34 دیدگاه برای این مطلب

  1. احمد 21 فروردین 1404 2 پاسخ

    ارسال ساتنا انجام دادم برای اولین بار برای شخص و بابت را قرض و پرداخت دیون انتخاب کردم میخواستم ببینم بابت درست هستش؟

    21 فروردین 1404 2 پاسخ
    1. فائزه میرهاشمی مدیر 3 اردیبهشت 1404

      سلام احمد عزیز😊
      بله، انتخاب گزینه «قرض و پرداخت دیون» در بخش «بابت» حواله ساتنا برای انتقال وجه به شخص دیگر مناسب و متداول است. این گزینه به‌ویژه در مواردی که انتقال وجه به‌منظور بازپرداخت بدهی یا قرض انجام می‌شود، کاربرد دارد. با این حال، برخی مؤسسات مالی و صرافی‌ها ممکن است در بخش «بابت» حواله‌های ساتنا یا پایا، تنها عبارات خاصی مانند «بدهی» یا «تادیه دیون» را بپذیرند و سایر موارد را نپذیرند.
      اگر سوال دیگری دارید، خوشحال می‌شوم راهنمایی‌تون کنم! 🌟

      3 اردیبهشت 1404
    2. فائزه میرهاشمی مدیر 3 اردیبهشت 1404

      سلام احمد عزیز😊
      بله، انتخاب گزینه «قرض و پرداخت دیون» در بخش «بابت» حواله ساتنا برای انتقال وجه به شخص دیگر مناسب و متداول است. این گزینه به‌ویژه در مواردی که انتقال وجه به‌منظور بازپرداخت بدهی یا قرض انجام می‌شود، کاربرد دارد.
      اگر سوال دیگری دارید، خوشحال می‌شوم راهنمایی‌تون کنم! 🌟

      3 اردیبهشت 1404
  2. فائزه میرهاشمی مدیر 3 اردیبهشت 1404

    سلام نورا عزیز ممنون که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتین 🙏
    کاملاً درسته که شبا در انتقال‌های خارج از ساعت اداری عملکرد سریع‌تری داره، مخصوصاً برای مبالغ پایین. ساتنا بیشتر برای مبالغ بالاست و ساعت کاری محدود داره، که حتماً باید بهش توجه بشه.
    اگر سوال دیگه‌ای داشتین، خوشحال می‌شیم کمک کنیم 🌟

    3 اردیبهشت 1404
  3. نورا 31 فروردین 1404 1 پاسخ

    نسبت به کارمزدی که ساتنا کم می‌کنه شبا خیلی بهتر از ساتنا عمل می‌کنه بعدم آدم در جریان نیست من الان اگه شبا می‌کردم راحت به حسابم نشسته بود ولی به حساب اومدم ساتنا کردم نمی‌دونستم بعد از ساعت اداری یک روز طول می‌کشه این علنا یعنی دزدی حالا می‌خواد هزار تومن باشه یا ۱۵ هزار تومان که هزینه‌اش می‌شه

    31 فروردین 1404 1 پاسخ

فهرست مطالب

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.

آموزش حتی با چشم بسته!

قابلیت جدید پخش صوتی مطالب به کمک هوش مصنوعی

از این به بعد هر مقاله‌ای که آیکن داره رو می‌تونی بصورت صوتی هم گوش کنی.