صندوق طلای کهربا، ارزشمند تر از طلا!

خیال خام واگذاری سرخابی‌ها – قسمت شصت و چهارم پادکست کاریزما

خیال خام واگذاری سرخابی‌ها – قسمت شصت و چهارم پادکست کاریزما

پادکست ها

قسمت شصت و چهارم پادکست کاریزما – خیال خام واگذاری سرخابی‌ها
مهمان: جناب آقای مهدی حاجی‌وند، مشاور سازمان اقتصادی فوتبال ایران

قسمت شصت و چهارم پادکست کاریزما – خیال خام واگذاری سرخابی‌ها 

آنچه که در متن زیر میخوانید خلاصه ای از قسمت های مهم پادکست میباشد:

بازار سرمایه بعد از مدت‌ها هفته قبل یک هفته رشدی را تجربه کرد. شاخص کل مانند دفعات گذشته که به محدوده یک میلیون و 200 هزار واحد واکنش نشان داده بود، این بار هم به این محدوده واکنش نشان داد و در این کف توانست یک پله بالاتر از هفته گذشته خود بایستد و کانال یک میلیون و 300 هزار واحد را پس بگیرد. هر چه به انتهای هفته نزدیک‌تر شدیم عرضه‌ها اندکی افزایش می‌یافت و یا به اصطلاح نوسان‌گیرها در طرف عرضه حضور پیدا می‌کردند. گروه‌های بانکی، خودرویی و پالایشی از جمله گروه‌های بودند که خریداران بیشتر از سایرین در آن فعال بودند. بازار ارز هچنان به دلیل ابهامات سیاسی پیش رو، در مرز 28 هزار تومان در حال نوسان است.

هفته پیش شاهد رسیدن شاخص به نقطه حمایتی بسیار مهمی بودیم که احتمال رشد را خیلی بیشتر از قبل تقویت می‌کند. از نظر تکنیکالی شکست حمایت در روز چهارشنبه هفته گذشته به صورت فیک بود و مشاهده کردیم از اول هفته روند صعودی کوتاه شکل گرفت. در روز پایانی هفته معاملاتی نیز هر چند عرضه کمی بیشتر از قبل شد ولی خریداران به خصوص در گروه بانکی نشان داند که بازار به نقطه تعادلی بسیار خوبی رسیده است. همین امر باعث شده که کم کم ارزش معاملات به محدوده های 3500 تا 4000میلیارد تومان برسد.در این هفته علاوه بر وضعیت مناسب بازار ابلاغیه‌های بسیار مهمی هم از طرف سازمان داده شد که به نظر می‌رسد نشان‌دهنده این است که سازمان به شدت درصدد افزایش کارایی بازار بوده و ابلاغیه‌هایی نظیر افزایش اعتبار، پرداخت پول توسط کارگزاری بدون تسویه اعتباری نشان‌دهنده این است که سازمان در این روزها به فکر تسهیل امور افتاده.

اگر بخواهیم به یک مساله مهم توجه داشته باشیم این است که باید مشخص کنیم منظور  از رشد پایدار چیست؟ اگر منظور این است که مثل سال 99 هر روز با صف خرید همراه باشیم و شاهد رشدهای عجیب و غریب باشیم به هیچ عنوان این اتفاق نخواهد افتاد . بارها تاکید کردیم سرمایه‌گذاران برای داشتن عملکرد بهتر باید روزهای رشدهای عجیب را فراموش کنند . اما به نظر قبل از اینکه به دنبال یک رشد پایدار باشیم باید به دنبال یک تعادل نسبی در کل بازار باشیم. اینکه شاخص کل خیلی شارپ برگردد به نظر زیاد به نفع بازار نیست. احتمال آن وجود دارد که حالت نوسانی محتمل‌ترین حالت ممکن است. شاخص کل فعلا در کانال نزولی است و به سمت سقف این کانال در حال حرکت است. اگر شاخص کل بتواند محدوده یک میلیون و 340 هزار واحد را بشکند تازه از کانال نزولی خارج شده بنابراین تا آن نقطه به نظر باید صبر کرد و صرفا چشم به تعادل بازار دوخت.

در نمادهای بانکی که این هفته لیدر بازار بودند شنیده‌ها حاکی از احتمال رفع تحریم و بازگشایی سوییفت برخی بانک‌ها است. در نمادهای این گروه بانک ملت خبر تسعیر ارزش میتواند در آینده بسیار مهم محسوب شود یا مثلا بانک اقتصاد نوین که 260 میلیون یورو تراز ارزی مثبت دارد سهم را با رشد خوبی همراه کرده و فعلا درگیر قیمت‌های 360 تومان است که در صورت عبور می‌تواند رشد خوبی داشته باشد. در گروه پالایشی احتمال رشد قیمت نفت با بالاتر از 100 دلار باعث شده این گروه به شدت مورد توجه قرار بگیرد و بتو اند از گزینه‌های سرمایه‌گذاری محسوب شود. در این گروه “شتران” ، “شاوان”و “شنبدر” می‌توانند گزینه‌های جذابی باشند. گروه خودرو هم به واسطه برجام می‌تواند کاملا برای بازار کمک‌کننده محسوب شود. نمادی مثل “خبهمن” با خبرهای بنیادی که درون این شرکت هست می‌تواند از گزینه‎های کم ریسک این گروه باشد اما گروه پتروشیمی کمی زیر فشار قرار دارد. بحث مالیات بر صادرات و افزایش هزینه‌های انرژی این گروه را کم رمق کرده  بنابراین فعلا ریسک این گروه بالا است و باید منتظر ماند.

در هفته ای که گذشت اخبار چندان متفاوتی از برجام به گوش  نرسید و همچنان هیات های مذاکره در حال چانه زنی هستند اما بنا بر گفته هر دو طرف به نظر می‌رسد که بیشتر به توافق نزدیک شده‌اند و همزمان با این رویدادها دلار از ابتدای هفته بین 28300 تا 27700 تومان نوسان داشته. شاید بتوان گفت مهم‌ترین خبری که انتشار آن همه را متعجب کرد موافقت نکردن کمیسیون تلفیق با حذف ارز ترجیحی بود. بدین ترتیب ارز 4200 دارو و نهاده های دامی حذف نمی‌شود.

 

یکی از موضوعاتی که اخیرا دوباره بر سر زبان‌ها افتاده است مساله واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس است.سالیان سال است که موضوع خصوصی‌سزی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مطرح بوده است و حتی در مقاطعی نیز به مرحله مزایده رسیده اما در نهایت واگذاری نهایی صورت نگرفته است.هر بار شاهد آن بوده‌ایم که زمان‌های مشخصی تعیین شده اما در زمان مقرر برای واگذاری این دو باشگاه هیچ اقدامی موثری از سوی مسوولان امر دیده نشده است. در حقیقت به کرات مشاهده شده که موضوع واگذاری این دو باشگاه در اواخر دولت‌ها و در زمان انتخابات ریاست جمهوری بیش از پیش داغ می‌شود ولی بلافاصله پس از روی کار آمدن دولت‌ها این موضوع به محاق می‌رود.امسال هم از ابتدای سال بارها اعلام شد که واگذاری این باشگاه‌ها انجام خواهد شد.از چند ماه پیش اعلام شد که تا پایان بهمن ماه عرضه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را در بورس خواهیم داشت تا جایی که ارزشگذاری این دو باشگاه در فروردین سال جاری انجام شد.طبق این ارزشگذاری باشگاه پرسپولیس 1800 میلیارد تومان و باشگاه استقلال 1600 میلیارد تومان مطابق گزارشات کارشناس رسمی حسابداری ارزشگذاری شده‌اند.

در زمینه واگذاری باشگاه‌ها در جهان مدل‌های مختلفی وجود دارد به عنوان مثال در مواردی انتخاباتی شبیه ریاست جمهوری هر 4 سال یکبار انجام می‌شود و مدیر باشگاه را تعیین می‌کند یا در مدل دیگری باشگاه‌ها سهامدار عمده خواهند داشت و دغدغه سودآوردی برای سهامدار عمده مطرح داشته باشند.در مجموع در خصوص واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس که اعلام می‌شد این واگذاری تا بهمن ماه جاری اتفاق افتد هنوز هیچ گام مشخصی برداشته نشده است.در این رابطه با مهدی حاجی‌وند، مشاور سازمان اقتصادی فوتبال ایران توضیح داد:هنوز هیچ قدم مثبت و سازننده‌ای برای این اتفاق برداشته نشده است و نه حتی صورت‌های مالی شفافی در این زمینه وجود ندارد بلکه هیچ عزم جدی نیز برای این اتفاق وجود دارد.به طور کلی به نظر می‌رسد با توجه به شرایط موجود نه  تنها استقلال و پرسپولیس تا پایان بهمن امسال واگذار نخواهند شد بلکه با قطعیت می‌توان گفت این اتفاق تا سال آینده نیز ممکن نخواهد بود چرا که اصول اولیه این امر و کلیت فضای موجود چنین اجازه‌ای را نخواهد داد.در این قسمت از پادکست کاریزما مهدی حاجی‌وند مشاور سازمان اقتصادی فوتبال ایران جزییات این مساله را مورد بررسی قرار دادیم.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.