سرمایه گذاری در نقره یا طلا؛ کدام برای آینده بهتر است؟
از بین سرمایه گذاری در نقره یا طلا کدام گزینه را برای سرمایهگذاری انتخاب کنیم؟ حفظ ارزش داراییها و سرمایهگذاری هوشمندانه، دغدغه اصلی سرمایهگذاران است. در این میان، احتمالاً در نگاه اول به این فکر میکنید که طلا همواره گزینهای مطمئن و قابلاعتماد برای سرمایهگذاری است. این ایده کاملاً درست است. طلا نهتنها در برابر تورم و نوسانات اقتصادی مقاومت بالایی دارد، بلکه با تقاضای جهانی و کاربردهای مختلف، ارزش بلندمدت خود را نیز حفظ میکند.
اما اگر نقره را بهعنوان رقیبی برای طلا ببینیم، انتخاب بین نقره یا طلا بهعنوان بهترین گزینه سرمایهگذاری، چالشی است که روبهرو شدن با آن، برخلاف تصور، دشوار است. کاریزما لرنینگ در این مطلب به موضوع سرمایه گذاری روی نقره یا طلا میپردازد. آیا طلا به دلیل شهرت و ارزش بالاتر انتخاب بهتری است یا نقره با هزینه کمتر و کاربرد گستردهتر در صنایع میتواند سودآورتر باشد؟
سرمایه گذاری در نقره بهتر است یا طلا؟
پاسخ این سوال که خرید نقره بهتر است یا طلا، یک کلمهی طلا یا نقره نیست. طلا یکی از بهترین گزینهها برای سرمایهگذاری و حفظ ارزش داراییها در زمان تورم است. همچنین طلا نقدشوندگی بسیار بالایی دارد و به راحتی میتوان در هر جای دنیا با طلا معامله کرد. از طرفی نقره، شاید بر خلاف تصویری که از آن در ذهن دارید، پتانسیل رشد بسیار بالایی از خود نشان داده است. نقره کاربردهای مختلفی دارد و میتواند گزینهی مناسبی در کنار طلا برای متنوعسازی پرتفو باشد.
برای اینکه بفهمیم سرمایه گذاری در نقره بهتر است یا طلا یا حتی هر دو، باید این دو فلز ارزشمند را بیشتر بررسی کنیم. ابتدا نگاهی به جایگاه فعلی طلا و نقره در ایران خواهیم داشت.
سرمایه گذاری در نقره و طلا در ایران
طلا در ایران یکی از محبوبترین فلزات محسوب میشود و سرمایهگذاری در طلا به شکلهای مختلف در ایران رایج است. به دلیل شرایط تورمی در سالهای اخیر، بسیاری از مردم به خرید سکه و شمش طلا و همینطور شیوههای نوین سرمایهگذاری در طلا مانند صندوقها و گواهی سپرده طلا روی آوردهاند. طلا کاربرد زینتی خود را نیز بهخوبی حفظ کرده است.
اما نقره، به اندازهی طلا در ایران محبوبیت ندارد و اینطور گفته میشود که خرید و فروش نقره فیزیکی چالشهای خاص خود را دارد. تقاضای نقره در ایران بالا است و به همین دلیل سهم واردات این فلز بیشتر از تولید داخلی آن است. نقره استخراجشده از معادن در ایران معمولاً در صنایع داخلی تصفیه و بهصورت شمش یا مواد خام برای جواهرسازی، صنایع دستی و تولید ظروف نقرهای استفاده میشود.
انواع نقره در ایران
- ساچمه نقره: بهعنوان ماده اولیه در ساخت جواهرآلات نقره کاربرد دارد. خلوص این نوع نقره معمولا ۹۹۹ در ۱۰۰۰ است.
- نقره آبشده: نقره آبشده از ذوب و قالبگیری نقرههای دست دوم یا جواهرآلات شکسته بهدست میآید. خلوص استاندارد آن ۹۲۵ از ۱۰۰۰ است و معمولا به شکل مستطیل قالبگیری میشود. درجه خلوص این نوع نقره باید بهصورت انگ (کد عیارسنجی) ثبت شود.
- شمش نقره: شمشهای نقره به شکل مستطیلی و سکهای تولید میشوند و دارای خلوص ۹۹٪ هستند.
- جواهرات نقره: استفاده از نقره استرلینگ
طرح سرمایه گذاری در نقره کاریزما
قیمت نقره در ایران
قیمت نقره در ایران کاملاً بر اساس انس جهانی نقره و دلار داخل انجام میشود. البته عرضه و تقاضا هم بر روی قیمت نقره در ایران اثر گذار است. نقره با خلوص 99.99 درصد بهترین گزینه برای سرمایه گذاری است. بازدهی نقره در چند سال اخیر را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید:
مقایسه طلا و نقره برای سرمایه گذاری
قبل از اینکه وارد جزئیات بیشتری از طلا و نقره شویم، بهتر است این فلز گرانبها را با هم مقایسه کنیم. جدول زیر مقایسهی خوبی از طلا و نقره را ارائه داده است. این مقایسه از جهات مختلف انجام شده است.
احتمالاً در نگاه اول در پاسخ به سوال «سرمایه گذاری در نقره یا طلا؟» میگوییم طلا گزینه بهتری است. اما بیایید پیشفرضها را کنار بگذاریم و بیطرف به طلا و نقره نگاه کنیم. برای اینکه درک بهتری از سرمایهگذاری در طلا و نقره داشته باشیم، بهتر است ابتدا نسبت طلا به نقره را بررسی کنیم و با آن آشنا شویم. سپس سراغ مزایا و معایب طلا و نقره میرویم.
نسبت طلا به نقره
نسبت طلا به نقره (Gold to Silver Ratio) نشاندهنده تعداد اونس نقرهای است که برای خرید یک اونس طلا نیاز است. این نسبت بهطور مداوم در نوسان است و تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند عرضه و تقاضا، شرایط اقتصادی و تحولات بازارهای مالی قرار میگیرد. برای اطلاع از نسبت فعلی طلا به نقره، میتوانید به وبسایتهای مالی معتبر مراجعه کنید که قیمتهای لحظهای طلا و نقره را ارائه میدهند. با تقسیم قیمت هر اونس طلا بر قیمت هر اونس نقره، میتوانید ارزش نقره نسبت به طلا را محاسبه کنید.
بهعنوان مثال اگر قیمت هر اونس طلا 2700 دلار و قیمت هر اونس نقره 30 دلار باشد، نسبت طلا به نقره برابر است با تقسیم 2700 بر 30 که برابر با 90 است. این یعنی برای خرید یک اونس طلا، حدوداً 90 اونس نقره نیاز داریم. البته این نسبت بهصورت لحظهای تغییر میکند.
مزایا و محدودیتهای خرید طلا برای سرمایهگذاری
تنوع بزرگترین مزیت بازار طلا است. شما حداقل به 10 روش میتوانید در بازار طلا سرمایهگذاری کنید! این روشها هر کدام مزایا و ویژگیهای خاص خود را دارند. در مقالهی زیر این روشها را توضیح دادهایم و توصیه میکنیم حتماً این مقاله را مطالعه کنید:
وجود روشهای مختلف سرمایهگذاری در طلا باعث شده این بازار بتواند نیاز سرمایهگذارانی که هر کدام دیدگاههای متفاوتی دارند را به راحتی پاسخ دهد. برای نمونه، صندوقهای طلا مانند کهربا میتوانند یکی از بهترین روشها برای سرمایهگذاری مطمئن در طلا باشند. صندوق طلا کهربا توسط متخصصان بازارهای مالی و سرمایهگذاری مدیریت میشود و خیال شما از بابت کسب سود از روند صعودی طلا آسوده است. اما طلا به دید سرمایهگذاری معایبی هم دارد که بد نیست به آنها اشاره کنیم. معایب طلا عبارتاند از:
- کارمزدها: چنانچه بخواهید طلای فیزیکی بخرید، بایستی هزینههای اضافی مانند کارمزد، مالیات و اجرت ساخت پرداخت کنید. این هزینهها هنگام فروش طلا لحاظ نمیشوند!
- نگهداری: دور نگه داشتن طلا از دسترس سارقان و همینطور نگهداری از آن در جایی امن و مطمئن چالش مهمی محسوب میشود.
- اصالت: امکان تقلب و وجود ناخالصی در طلا، به ویژه در خرید و فروش طلای دست دوم، وجود دارد و تشخیص این موضوع به سادگی ممکن نیست.
البته ذکر این نکته ضروری است که در روشهای مدرن سرمایهگذاری در طلا مانند صندوق طلا کهربا، گواهی سپرده طلا و غیره، بسیاری از این چالشها حذف شدهاند، زیرا دیگر نیازی به نگهداری طلای فیزیکی نداریم. مزایا و معایب سرمایهگذاری در طلا را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید:
مزایا و محدودیتهای خرید نقره برای سرمایهگذاری
نقره در حال حاضر طلا را تعقیب میکند و توانسته از نظر بازدهی خود را بهعنوان رقیبی برای طلا مطرح کند. طبق آمار سایتهای رسمی مانند SILVER INSTITUTE، تقاضا برای نقره در سال 2024 برابر با 1.2 میلیارد اونس است. البته نباید در سرمایهگذاری هیجانزده رفتار کرد. نقره مزایا خاص خود را دارد که باعث شده حداقل در چند مورد برتر از طلا باشد.
- قیمت نقره پایینتر از طلا است و اختلاف زیادی با قیمت طلا دارد. این موضوع باعث میشود نقره برای سرمایهگذاری در دسترستر از طلا باشد و افرادی که سرمایهی کمی دارند، بتوانند به راحتی در نقره سرمایهگذاری کنند.
- کاربرد نقره در صنایع مختلف بیشتر از طلا است. تجهیزات پزشکی، ساخت باتریها و تولید پنلهای خورشیدی از جمله صنایعی هستند که از نقره به شکل گسترده استفاده میکنند.
همین دو مزیت باعث میشود قیمت نقره در بلندمدت روند صعودی داشته باشد. جدول زیر، مزایا و معایب سرمایهگذاری در نقره را در یک نگاه به شما نشان میدهد.
نقره نسبت به طلا، فلزی نرمتر و ظریفتر و دارای حجم بیشتر است. همچنین نگهداری آن نیازمند فضای بیشتر و حمل و نقل نقره نیاز به توجه دارد. در صورت نگهداری غیراصولی، نقره ممکن است دچار اکسیداسیون و تغییر رنگ شود.
سود نقره بیشتر است یا طلا؟
اگر بخواهیم دقیق و علمی صحبت کنیم، بازدهی سرمایهگذاری در طلا یا نقره بستگی به شرایط بازار، میزان تقاضا و نوسانات اقتصادی دارد. طلا معمولاً دارایی کمریسکتری است و در بلندمدت رشد با ثبات دارد، اما نقره به دلیل استفاده صنعتی، نوسانات بیشتری داشته و در برخی دورهها بازدهی بالاتری نسبت به طلا ثبت کرده است. در دورههای رونق صنعتی و تورم بالا، نقره میتواند سودآورتر باشد، اما در شرایط بحران اقتصادی، طلا گزینه امنتری است.
اما برای اینکه درک بهتری داشته باشیم از اینکه خرید نقره بهتر است یا طلا، بیایید به مقایسه نمودار رشد طلا و نقره در سالهای اخیر بپردازیم.
مقایسه بازدهی طلا و نقره
برای مقایسه رشد طلا و نقره، نمودار هر دو دارایی (دلار/انس) را در تصویر زیر آورده و با یکدیگر مقایسه کردهایم. اگرچه ارزش نقره نسبت به طلا بسیار پایینتر است، اما از منظر بازدهی، نقره بهخوبی توانسته خود را بهعنوان یک رقیب مطرح کند. به تصویر زیر نگاه کنید.
تصویر بالا، نقره و طلا را از سال 2020 یا بهتر بگوییم ابتدای سال 1399 تا امروز مقایسه کرده است. نکتهی جالب در تصویر بالا روند صعودی آرام و پیوستهی طلا است، در حالی که نقره اگرچه در مقاطعی بازدهیهای فوقالعادهای داشته است، اما ریزشهای سنگین یا اصطلاحاً شارپی را نیز تجربه کرده است. تصویر زیر دید بهتری از مقایسه این دو فلز گرانبها به ما میدهد و از ابتدای سال 1403، نقره و طلا را مقایسه کرده است.
در تصویر بالا باز هم رفتار شارپی نقره و حرکت صعودی پیوسته طلا کاملاً مشخص است. از دید معاملهگری و سرمایهگذاری، با توجه به تصویر بالا، به راحتی میتوان نتیجه گرفت افرادی که قصد دارند نقره را به دید سرمایهگذاری بلندمدت بخرند، بایستی ریسک بیشتری را بپذیرند و هوشیارتر عمل کنند و در زمان مناسب سرمایهگذاری خود را نقد کنند.
در عوض خرید طلا به دید سرمایهگذاری کاملاً با آرامش همراه است و طلا همواره روند صعودی خود را حفظ کرده و میتواند یک گزینهی مطلوب برای سرمایهگذاری بلندمدت باشد.
چگونه روی نقره سرمایهگذاری کنیم؟
سرمایهگذاری در نقره نیز همانند نگهداری آن، شرایط خاصی دارد. قطعاً منظور از خرید نقره برای سرمایه گذاری، سرمایهگذاری و خرید و فروش نقره در بازار ایران است. شما برای خرید و فروش طلا میتوانید به راحتی به فروشگاههای طلا در سطح شهر مراجعه کنید و هر زمان که خواستید طلا بخرید یا طلای خود را بفروشید. اما خرید و فروش نقره در ایران به این شکل نیست.
مشکلات سرمایه گذاری نقره در ایران
نقره همانند طلا در ایران بازار منسجمی ندارد و نقدشوندگی آن نیز پایین است. به بیان سادهتر شما نمیتوانید با مراجعه به هر فروشگاهی نقره خود را بفروشید. امکان تقلب نیز در نقره وجود دارد. نقره خالص (Fine Silver) با خلوص 99.99 درصد بهترین نوع نقره برای سرمایهگذاری است. اما متاسفانه به دلیل امکان تقلب، اولاً نمیتوانیم از اصالت نقرهای که بهصورت فیزیکی خریداری میکنیم مطمئن باشیم و ثانیاً خریداران نیز معمولاً به ما اعتماد نخواهند کرد و ابزاری برای تشخیص اصالت یا تقلب در نقره در حالت عادی وجود ندارد.
برای حل این چالش میتوانیم بهجای خرید نقره به شکل فیزیکی، سراغ خرید گواهی شمش نقره در بورس کالا برویم. هر گواهی سپرده نقره معادل یک گرم نقره خالص و هر شمش نقره معادل هزار گواهی سپرده است. خرید گواهی سپرده شمش نقره در بورس کالا معاف از مالیات ارزش افزوده است؛ مگر آنکه بخواهیم نقره را بهصورت فیزیکی از انبارهای بورس کالا تحویل بگیریم.
رفع تمام چالشهای سرمایه گذاری با طرح نقره کاریزما
سرمایهگذاری در نقره یکی از طرحهای سرمایهکذاری گروه مالی کاریزما است. این طرح در اپلیکیشن کاریزما در دسترس است و از نظر عملکرد دقیقاً مانند طرح سرمایه گذاری طلا است. در طرح نقره کاریزما، شما بهجای خرید نقره بهصورت فیزیکی میتوانید به راحتی از طریق اَپ کاریزما، در نقره سرمایهگذاری کنید. در این نوع سرمایهگذاری، سرمایه شما و دیگران به خرید گواهی سپرده شمش نقره اختصاص مییابد.
طرح سرمایه گذاری در نقره کاریزما
برای آشنایی بیشتر و دریافت اطلاعات تکمیلی در مورد طرح نقره، توصیه میکنیم حتماً مقالهی زیر را مطالعه نمایید:
مزایای سرمایه گذاری در طرح نقره کاریزما
در طرح نقره کاریزما، قیمت بر مبنای انس جهانی نقره و دلار داخلی تغییر میکند. مزایای سرمایهگذاری در این طرح عبارتاند از:
- سرمایه گذاری در نقره به عنوان یکی از فلزات گرانبها برای متنوعسازی پرتفو بسیار اهمیت دارد.
- این نوع سرمایهگذاری معاف از مالیات است. توجه داشته باشید اگر بخواهید نقره را در بازار بهصورت فیزیکی خریداری کنید، بایستی 10 درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنید، اما طرح نقره معاف از مالیات است و این یعنی شما نقره را 10 درصد ارزانتر میخرید.
- شما به عنوان سرمایهگذار در هر لحظه از شبانه روز و در هفت روز هفته میتوانید خرید یا فروش نقره داشته باشید.
- با کمترین مبالغ (100 هزار تومان) میتوانید سرمایهگذاری در نقره را تجربه کنید، حال آنکه برای خرید نقره و طلا بهصورت فیزیکی به سرمایهای به مراتب بیشتر نیاز دارید.
- از آنجایی که پشتوانه این طرح گواهی سپرده شمش نقره است، شما روی نقره با عیار 99.99 درصد (بهترین نوع نقره) سرمایهگذاری میکنید.
چگونه روی طلا سرمایهگذاری کنیم؟
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، برای خرید طلا، روشهای مختلفی داریم که هر کدام مزایای و معایب خود را دارند. از جمله رایجترین روشهای خرید طلا برای سرمایهگذاری میتوان به خرید طلای دست دوم و طلای آبشده، خرید سکه طلا، سرمایهگذاری در صندوقها و گواهی سپرده طلا اشاره کرد.
اما این روشها هر کدام نقاط ضعف خود را دارند. برای مثال ربع سکه حباب قیمتی زیادی دارد و بخشی از سرمایه شما صرف خرید حباب میشود؛ در خرید طلای دست دوم نیز باید دقت زیادی داشته باشیم، زیرا امکان تقلب وجود دارد؛ برای خرید شمش طلا باید سرمایهی بالایی داشته باشیم و غیره. این چالشها باعث میشوند نتوانیم از سرمایهگذاری خود نهایت استفاده را ببریم. راه حل را در پاراگراف بعدی گفتهایم.
رفع تمام چالشهای سرمایهگذاری با طرح طلا کاریزما
طرح سرمایهگذاری در طلا کاریزما روشی نوین برای خرید و سرمایهگذاری روی فلز گرانبهای طلا است که در آن شما میتوانید بدون هیچ نوع پیشنیاز خاصی مانند کد بورسی یا کد بورس کالا، بهصورت غیرفیزیکی در طلا سرمایهگذاری کنید و مطابق با قیمت شمش طلای 24 عیار، قیمت دلار و انس جهانی طلا از افزایش قیمت طلا سود کسب کنید. میتوانید با دکمه زیر سرمایهگذاری در این طرح را شروع کنید:
طرح سرمایه گذاری در طلا کاریزما
برای کسب اطلاعات بیشتر و همینطور آشنایی با نحوه سرمایهگذاری و مزایای مختلف این طرح، میتوانید مقالهی زیر را مطالعه کنید و در بخش نظرات این مقاله، سوالات خود را مطرح کنید.
نکاتی درباره سرمایه گذاری روی طلا و نقره
برای سرمایهگذاری در طلا و نقره، یا بهتر است بگوییم قبل از شروع سرمایهگذاری، باید به نکاتی توجه داشته باشیم. این نکات را در ادامه ذکر میکنیم.
۱. وضعیت اقتصادی و تورم
- طلا: طلا بهعنوان یک دارایی امن شناخته میشود و در زمانهای بیثباتی اقتصادی و افزایش تورم معمولاً ارزش بیشتری پیدا میکند. اگر نرخ بهره کاهش یابد یا تورم افزایش یابد، خرید طلا میتواند تصمیم هوشمندانهای باشد.
- نقره: نقره نیز در زمانهای تورمی ارزشمند است، اما بیشتر بهعنوان یک کالای صنعتی و سرمایهگذاری ترکیبی عمل میکند. زمانی که اقتصاد رشد کند و نیاز به محصولات صنعتی افزایش یابد، تقاضا برای نقره بیشتر میشود.
۲. تحلیل روند قیمتها
- زمان خرید طلا: اگر نمودارهای قیمتی نشاندهنده کاهش قیمت طلا پس از یک دوره افزایش باشد (اصلاح قیمتی)، معمولاً زمان خوبی برای خرید طلاست. همچنین زمانی که بانکهای مرکزی سیاستهای انبساطی پولی اتخاذ میکنند، خرید طلا توصیه میشود.
- زمان خرید نقره: نقره در مقایسه با طلا نوسانات بیشتری دارد و اگر قیمت آن نسبت به طلا پایینتر از حد معمول باشد (نسبت طلا به نقره یا Gold/Silver Ratio)، فرصت خوبی برای خرید است. این نسبت معمولاً به سرمایهگذاران نشان میدهد که کدام فلز ارزانتر است.
۳. اهداف سرمایهگذاری
- اگر سرمایهگذاری بلندمدت باشد: طلا انتخاب بهتری است، زیرا در طولانیمدت بهعنوان پوششی در برابر کاهش ارزش پول و بیثباتی عمل میکند.
- اگر سرمایهگذاری کوتاهمدت باشد: نقره با توجه به نوسانات بیشتر میتواند گزینه مناسبتری برای سودآوری سریع باشد.
۴. عرضه و تقاضا
- طلا: تقاضای طلا بیشتر از سوی بانکهای مرکزی، جواهرات و سرمایهگذاران ایجاد میشود. در زمانهایی که بانکهای مرکزی ذخایر طلای خود را افزایش میدهند، قیمت طلا بالا میرود.
- نقره: تقاضای نقره بیشتر از صنایع الکترونیک، انرژیهای تجدیدپذیر و جواهرات است. اگر پیشرفتهای صنعتی یا فناوریهایی که به نقره نیاز دارند افزایش یابد، قیمت آن رشد خواهد کرد.
۵. زمانبندی فصلی
- طلا: در فصولی مانند زمستان که جشنها و مناسبتهای مرتبط با خرید جواهرات بیشتر است، تقاضای طلا افزایش مییابد. بنابراین، قبل از شروع این فصول خرید طلا میتواند مقرونبهصرفه باشد.
- نقره: نقره در فصول رشد صنعتی (بهار و تابستان) معمولاً تقاضای بیشتری دارد. خرید نقره در ماههای قبل از این فصلها، قیمت بهتری دارد.
۶. بررسی نسبت طلا به نقره (Gold/Silver Ratio)
این نسبت نشان میدهد که چند اونس نقره برای خرید یک اونس طلا لازم است.
- اگر این نسبت بالا باشد (مثلاً بیش از ۸۰): نقره ارزانتر است و ممکن است خرید نقره مناسبتر باشد.
- اگر این نسبت پایین باشد (کمتر از ۵۰): طلا ارزانتر به نظر میرسد و خرید آن توصیه میشود.
۷. سیاستهای جهانی
تغییرات سیاسی و اقتصادی جهانی میتوانند قیمت طلا و نقره را تحت تأثیر قرار دهند.
- طلا: در زمانهایی که جنگ، تحریم یا بیثباتی جهانی وجود دارد، ارزش طلا بالا میرود.
- نقره: اگر دولتها یا صنایع سیاستهای جدیدی برای افزایش مصرف نقره داشته باشند (مثلاً در انرژیهای تجدیدپذیر)، قیمت نقره بالا خواهد رفت.
وقتی تورم بالا است، بیثباتی اقتصادی وجود دارد، یا سیاستهای انبساطی پولی اعلام میشود، طلا بخرید و وقتی اقتصاد در حال رشد است، نسبت طلا به نقره بالاست، یا نیازهای صنعتی افزایش مییابد، زمان خرید نقره است. برای تصمیمگیری بهتر، همواره اخبار اقتصادی، روند بازار و تحلیل کارشناسان را دنبال کنید. همچنین، اگر تجربه یا تخصص کافی ندارید، میتوانید از طرح سرمایه گذاری در نقره کاریزما بهره ببرید. در این طرح شما سرمایه خود را در اختیار متخصصین قرار میدهید تا آنها برای شما سرمایهگذاری کنند.
جمعبندی مطلب
اینکه سرمایه گذاری نقره بهتره یا طلا سوالی بود که در ابتدای این مطلب پرسیدم و اکنون اگر مطلب را کامل خوانده باشید، احتمالاً پیشفرضهای ذهنی شما در مورد سرمایه گذاری در نقره یا طلا تغییر کرده است. پاسخ ما به سوال سرمایه گذاری در نقره یا طلا این است که هر دو گزینه برای سرمایهگذاری مناسب و عالی هستند.
اگرچه طلا همواره برتری خود را نسبت به نقره نشان داده است و در واقعیت نیز فلز بسیار ارزشمندتری نسبت به نقره است، اما نقره هم توانسته بازدهی خوبی از خود نشان دهد و افزون بر این، کاربردهایی که دارد باعث شده تقاضا برای این فلز بالا باشد. شاید بهترین راه این باشد که شما با در نظر گرفتن شرایط و اهداف خود، اقدام به سرمایهگذاری کنید و بخشی از سبد دارایی خود را به نسبت مناسب به هر دو فلز اختصاص دهید تا هم از ارزشمندی طلا سود ببرید و هم از رشد قیمت نقره جا نمانید.
سوالات متداول
برای سرمایهگذاری، طلا معمولاً به دلیل پایداری و امنیت بیشتر برای بلندمدت مناسبتر است، درحالیکه نقره با قیمت پایینتر و نوسانات بیشتر گزینهای جذاب برای سودآوری کوتاهمدت محسوب میشود. انتخاب بین این دو به هدف سرمایهگذاری و میزان ریسکپذیری شما بستگی دارد.
نسبت طلا به نقره (Gold-to-Silver Ratio) نشاندهنده تعداد واحد نقرهای است که معادل قیمت یک واحد طلا است. این نسبت به سرمایهگذاران کمک میکند تا ارزش نسبی طلا و نقره را مقایسه کرده و زمان مناسب برای خرید یا فروش هرکدام را تشخیص دهند.
از آنجایی که خرید و فروش نقره در ایران چالشهای فراوانی دارد، بهترین روش این است که نقره را از بورس و بهصورت گواهی سپرده نقره یا از طرح سرمایه گذاری نقره کاریزما خریداری کنیم.
در کنار طلا و نقره، فلزاتی مانند پلاتین و پالادیوم نیز برای سرمایهگذاری مناسب هستند. این فلزات به دلیل کاربردهای صنعتی و کمبود منابع، ارزش بالایی دارند. همچنین، فلزاتی مانند مس و لیتیم بهدلیل استفاده در فناوریهای نوین مانند باتریهای الکتریکی، پتانسیل بالایی برای رشد دارند.
بهطور کلی، طلا از ثبات و رشد قیمتی بیشتری برخوردار است، اما نقره در دورههای صعودی بازار ممکن است بازدهی بالاتری را در کوتاهمدت ارائه دهد.
اگر هدف سرمایهگذاری بلندمدت و کمریسک باشد، طلا گزینه مناسبتری است. با این حال، نقره به دلیل قیمت پایینتر، امکان سرمایهگذاری با مبالغ کمتر را فراهم میکند و در برخی شرایط رشد قیمتی قابل توجهی دارد.
2 دیدگاه برای این مطلب
با سلام و احترام.متاسفانه هرموقع درخواست افتتاح حساب در کاریزما را دارم,میگه تا اطلاع ثانوی امکان افتتاح حساب وجود ندارد.لطفا راهنمایی بفرمایید.باتشکر
سلام و درود. بله، متاسفانه در حال حاضر امکان افتتاح حساب جدید وجود نداره و تا اطلاع ثانوی بایستی صبر کنید.