خرید آنلاین صندوق فلزات در کاریزما

صندوق بخشی فلزات چیست و چه مزایایی دارد؟

مبتدی
صندوق‌های سرمایه‌گذاری

صندوق بخشی فلزات چیست و چه مزایایی دارد؟

صندوق بخشی فلزات چیست
تغییر سایز فونت
0:00
0:00
1x
صندوق بخشی فلزات چیست و چه مزایایی دارد؟
صندوق بخشی فلزات چیست
1x
0:00 0:00

سرمایه‌گذاری در بازار فلزات همواره یکی از گزینه‌های جذاب برای سرمایه‌گذاران بوده است، اما نوسانات قیمت و پیچیدگی‌های این بازار ممکن است چالش‌هایی ایجاد کند. به‌عنوان یک جایگزین و یک ابزار سرمایه‌گذاری تخصصی می‌توانیم سراغ صندوق بخشی فلزات برویم. اما صندوق بخشی فلزات چیست؟

صندوق بخشی فلزات اساسی امکان مشارکت در رشد صنعت فلزات، بدون نیاز به خرید مستقیم فلزات یا سهام شرکت‌های معدنی را فراهم می‌کند. در این مقاله از کاریزما لرنینگ سازوکار این نوع صندوق، مزایا و ریسک‌های آن را بررسی خواهیم کرد.

صندوق بخشی فلزات چیست؟

صـندوق های بخشی فلزات زیرمجموعه‌ی صندوق‌های سهامی هستند که مطابق اساسنامه و امیدنامه بایستی عمده دارایی‌ خود را در یک بخش یا صنعت خاص از بازار بورس سرمایه‌گذاری کنند. به این ترتیب، صندوق های فلزی بورس حداقل ۷۰ درصد از پرتفوی خود را به سهام و حق تقدم سهام گروه فلزات اساسی اختصاص می‌دهند. اگر اطلاعات کاملی از صندوق‌های سهامی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله زیر را مطالعه کنید:

link مقاله پیشنهادی : صندوق سهامی چیست ؟ + راهنمای جامع به‌همراه نکات طلایی

انواع گروه‌های فلزات اساسی در بازار سرمایه شامل شرکت‌های فعال در تولید آهن، فولاد، آلومینیوم، مس، سرب، نیکل و روی هستند. سایر دارایی صندوق بخشی فلزات اساسی با توجه به محدودیت‌های آن می‌تواند در موارد زیر سرمایه‌گذاری شود:

  • گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی
  • اوراق با درآمد ثابت بدون ضامن و با رتبه اعتباری قابل قبول
  • اخذ موقعیت خرید در قرارداد اختیار معامله سهام (مربوط به دیگر صنایع به غیر از فلزات اساسی)
  • سهام و حق تقدم سهام پذیرفته‌شده در بورس و فرابورس (مربوط به دیگر صنایع به غیر از فلزات اساسی)

در جدول زیر الزامات و محدودیت‌های سرمایه‌گذاری صـندوق‌های بخشی فلزات اساسی در انواع اوراق بهادار نشان داد‌ه شد‌ه است:جدول ترکیب دارایی صندوق بخشی فلزات

صندوق بخشی فلزات اساسی برای چه کسی مناسب است؟

صنعت فلزات اساسی، بزرگترین صنعت در بازار بورس ایران و عمده سهام این گروه، صادرات‌محور و دلاری است. به دلیل رشد پیوسته نرخ دلار در کشور ما، انتظار رشد قیمت در این صنعت نیز وجود دارد و همین موضوع باعث جذابیت بالای سرمایه‌گذاری در سهام فلزات اساسی شد‌ه است. با این حال یافتن سهام ارزنده در این صنعت و خرید آن در قیمت‌های مناسب به دلیل نیاز به صرف زمان زیاد و تحلیل سهام، برای بسیاری از سرمایه‌گذاران دشوار است. این فرآیند برای افرادی که زمان یا دانش کافی در زمینه تحلیل بازار ندارند، دشوارتر نیز خواهد بود.

پرتفوی صندوق فلزات اساسی نیز مانند دیگر صندوق‌های سرمایه‌گذاری توسط یک تیم مجرب فعال در بازار سرمایه مدیریت می‌شود و نیاز افرادی که قصد سرمایه‌گذاری در صنعت فلزات اساسی دارند را برطرف می‌کند. بنابراین اگر به سرمایه‌گذاری در صنعت فلزات اساسی تمایل دارید، صندوق بخشی فلزات اساسی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود:

خرید آنلاین صندوق فلزات

فیلم آموزشی صندوق بخشی فلزات اساسی

در این فیلم آموزشی به بررسی مفاهیم پایه صـنـدوق‌هـای بخشی، نحوه عملکرد آن‌ها، مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در این نوع صندوق‌ها و نکات مهمی که پیش از سرمایه‌گذاری باید بدانید، می‌پردازیم:

 

مزایای صندوق‌ بخشی فلزات چیست؟

صندوق‌های بخشی فلزات اساسی، به‌عنوان ابزاری برای سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های فعال در حوزه استخراج و تولید فلزات، مزایای متعددی را برای سرمایه‌گذاران به همراه دارند. برخی از مهم‌ترین این مزایا عبارت‌اند از:

  • مدیریت حرفه‌ای

صندوق‌های بخشی توسط یک تیم متخصص و فعال در حوزه مالی مدیریت می‌شوند. این افراد با کمک دانش و تجربه‌ای که در بازار سرمایه دارند، ارزنده‌ترین سهم‌ها را در بهترین قیمت انتخاب و بازدهی مدنظر خود را محقق می‌کنند. این مزیت شاید مهم‌ترین دلیل برای سرمایه‌گذارانی باشد که اقدام به خرید این صندوق‌ها می‌کنند؛ چرا که علاوه بر صرفه‌جویی در وقت و هزینه، باعث می‌شود بازدهی بالاتری کسب کنند.

  • نقدشوندگی بالاتر

صندوق‌های بخشی فلزات اساسی به دلیل داشتن رکن بازارگردانی، از نقدشوندگی بالایی برخوردار هستند. این نقطه قوتی است که صندوق بخشی فلزی نسبت به خرید سهام فلزی دارد.

  • کاهش ریسک غیرسیستماتیک

صندوق های بخشی فلزات در سبدی از سهام فلزات اساسی سرمایه‌گذاری می‌کنند. این موضوع ریسک مرتبط با هر شرکت را به حداقل می‌رساند. سرمایه‌گذاری تنها بر روی یک سهم به دلیل وقوع اتفاقات غیرمترقبه می‌تواند پرمخاطره باشد. در این صورت، سرمایه با ریسک زیادی مواجه می‌شود. صندوق بخشی، این بخش از ریسک سرمایه‌گذاری را به حداقل می‌رساند.

link مقاله پیشنهادی : صندوق بخشی چیست؟ بازدهی، مزایا و نحوه سرمایه گذاری
  • خرید سهام دلاری

صنعت فلزات اساسی به دلیل وجود شرکت‌های صادرات‌محور جذابیت بسیار بالایی برای سرمایه‌گذاران بازار بورس دارد. دلیل این موضوع نیز وابستگی بالای این صنعت به نرخ دلار است که باعث‌شد‌ه سهام این گروه با نام سهام دلاری نیز شناختـه شود. با سرمایه‌گذاری در صندوق بخشی فلزات اساسی در صنعتی سرمایه‌گذاری کرده‌اید که متناسب با حرکت دلار رشد می‌کند. به علاوه، بهترین سهام موجود در این گروه را با صرف کمترین زمان ممکن خریداری کرده‌اید.

  • دسترسی به صنعت رو به رشد

صنعت فلزات اساسی به دلیل نقش حیاتی آن در صنایع مختلف، همواره از پتانسیل رشد بالایی برخوردار است. با سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها، می‌توانید از رشد این صنعت بهره‌مند شوید.

  • کاهش هزینه‌های معاملاتی

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بخشی به شما امکان می‌دهد با هزینه‌های معاملاتی کمتر نسبت به سرمایه‌گذاری به شیوه مستقیم، در سبدی متنوع از سهام سرمایه‌گذاری کنید.

  • سرمایـه‌گذاری با مبلغ کـم

برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بخشی نیازی به سرمایه کلان نیست و می‌توانید با مبالغ کم (حداقل 100 هزار تومان) نیز وارد این بازار شوید.

  • تنوع در سبد سرمایه‌گذاری

با سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بخشی، می‌توانید سبد سرمایه‌گذاری خود را متنوع کرده و ریسک ناشی از تمرکز بر یک سهم یا صنعت خاص را کاهش دهید.

مزایای سرمایه گذاری در صندوق بخشی فلزات اساسی

چگونه در صندوق فلزات اساسی سرمایه‌گذاری کنیم؟

اکنون که میدانیم صندوق بخشی فلزات چیست و چه مزایایی دارید، نوبت به نحوه سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها می‌رسد. برای خرید صندوق بخشی فلزی و انجام معاملات آن، تنها کافی‌ است کد بورسی داشتـه باشید. سپس با ورود به سامانه معاملاتی و جست‌وجوی نماد و ثبت سفارش، واحدهای این صندوق را خریداری کنید. لازم به ذکر است که صندوق بخشی فلزات نیز از نوع قابل معامله (ETF) است. بدین معنی که با حداقل مبلغ مصوب سازمان بورس (۱۰۰ هزار تومان)، امکان سرمایه‌گذاری در آن را خواهید داشت.

خرید آسان صندوق فلزات

مقایسه بازدهی شاخص کل و شاخص فلزات اساسی

صنعت فلزات اساسی اولین گروه بزرگ بازار سرمایه است. در تصویر زیر نسبت ارزش گروه‌های مختلف بازار سرمایه را مشاهده می‌کنید. همان‌طور که در این تصویر مشخص است، فلزات اساسی حدود ۲۲ درصد کل ارزش بازار بورس و فرابورس را شامل می‌شود. 

ترکیب صنایع موجود در بازار بورس و فرابورس

همچنین، سهام این گروه به‌عنوان سهام دلاری شناخته می‌شوند. دلیل این موضوع صادرات‌محور بودن عمده شرکت‌های فعال در این صنعت است. به همین دلیل قیمت محصولات و عمده مواد اولیه شرکت‌های تولیدی آهن و فولاد با نوسانات نرخ دلار افزایش می‌یابد. این موضوع باعث می‌شود قیمت سهام صنعت فلزات اساسی نیز متناسب با دلار، افزایش یابد. 

با توجه به اینکه نرخ دلار در کشور ما همواره افزایشی بوده است، این موضوع باعث می‌شود بازدهی درصدی شاخص گروه فلزات از شاخص کل بورس در دوره زمانی مشابه بیشتر باشد. در تصویر زیر این موضوع کاملا مشخص است. حال فرض کنید به‌جای شاخص فلزات اساسی در سبدی متشکل از بهترین سهام فلزی سرمایه‌گذاری کنید. مسلماً می‌توان انتظار بازدهی بیشتر از این دو شاخص داشت. صندوق فلزی که تمام ویژگی‌های یک صندوق سرمایه‌گذاری را دارد دقیقاً در جهت آسان‌تر شدن سرمایه‌گذاری ایجاد شده است.

در تصویر زیر، نمودار بازدهی شاخص کل بورس و شاخص فلزات اساسی آورده شده است. همانطور که می‌بینید، بازدهی فلزات اساسی به مراتب بیشتر از شاخص کل بورس بوده است.

مقایسه بازدهی شاخص کل بورس و شاخص فلزات اساسی

جمع‌بندی مطلب

در این مقاله توضیح دادیم که صندوق بخشی فلزات چیست. صندوق بخشی فلزات اساسی یکی از صندوق‌های سهامی است که عمده دارایی خود را در سهام شرکت‌های مربوط به فلزات اساسی سرمایه‌گذاری می‌کند. این نوع از صندوق‌ها، به پشتوانه مدیریت حرفه‌ای و تحلیل‌گران خبره بازار سرمایه، بهترین سهم‌های موجود در صنعت فلزات اساسی را شناسایی کرده و با سرمایه‌گذاری هدفمند، بهترین بازدهی متناسب با صنعت فلزات اساسی را برای سرمایه‌گذاران محقق می‌کنند. به همین دلیل، این صندوق به سرمایه‌گذارانی که علاقه‌مند به صنعت فلزات اساسی و کسب بازدهی از آن هستند، پیشنهاد می‌شود. 

سوالات متداول

صندوق بخشی فلزات بیش از ۷۰ درصد دارایی خود را روی سهام صنعت فلزات اساسی سرمایه‌گذاری می‌کند. از این سهم‌ها می‌توان به سهام شرکت‌هایی که به تولید آهن، فولاد، مس، آلومینیوم، سرب، نیکل و غیره فعالیت دارند، اشاره کرد.

از مزایای صندوق فلزات اساسی می‌توان به سرمایه‌گذاری در سهام دلاری، مدیریت حرفه‌ای و نقدشوندگی بالا اشاره کرد.​

این نوع از صندوق‌های سرمایه‌گذاری، قابل معامله در بورس هستند. امکان ثبت سفارش خرید و فروش واحدهای این صندوق از طریق سامانه ماملاتی تمام کارگزاری‌ها وجود دارد. کافیست نماد صندوق را جستجو کنید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 دیدگاه برای این مطلب

  1. شهرام 22 بهمن 1403 1 پاسخ

    آیا میشود مبلغ سرمایگذاری به دلار باشد یعنی سپردگذاری به دلار امکان پذیر است
    مثلا هزار دلار سرماگذاری کنیم در صندوق سرمایگذاری و نقد شوندگی و بازپس گیری به دلار باشد؟

    22 بهمن 1403 1 پاسخ
    1. محمدجواد آقابابایی مدیر 23 بهمن 1403

      سلام و درود. اگر منظورتون این هست که دلار واریز کنید و سودتون رو دلاری برداشت کنید، خیر، در بورس ایران چنین چیزی ممکن نیست و مبنای واریز و برداشت و محاسبه سود، واحد پول رسمی یعنی ریال هست.

      23 بهمن 1403
  2. محمدجواد آقابابایی مدیر 23 بهمن 1403

    ممنون از حسن نظر شما وحید عزیز 🙂

    23 بهمن 1403
  3. وحید 18 بهمن 1403 1 پاسخ

    مفید و مختصر، ممنون از زحماتتون🙏🌹

    18 بهمن 1403 1 پاسخ
  4. بهارک آقائی مدیر 3 دی 1402

    ممنون از حسن انتخاب شما🙏

    3 دی 1402

فهرست مطالب

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.

آموزش حتی با چشم بسته!

قابلیت جدید پخش صوتی مطالب به کمک هوش مصنوعی

از این به بعد هر مقاله‌ای که آیکن داره رو می‌تونی بصورت صوتی هم گوش کنی.