بررسی ماجرای حد نصاب صندوقهای بادرآمدثابت – قسمت هشتاد و نهم پادکست کاریزما
بررسی ماجرای حد نصاب صندوقهای بادرآمدثابت – قسمت هشتاد و نهم پادکست کاریزما
قسمت هشتاد و نهم پادکست کاریزما: بررسی ماجرای حد نصاب صندوقهای بادرآمدثابت
مهمان: رضا نوحی (مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس)
در هفتهای که گذشت شاهد یک وضعیت متعادل بودیم . اول هفته شاخص کل منفی و اواخر هفته روند صعودی به خود گرفت. در بازار هفته قبل شاهد روند ساید در نمادهای شاخصساز و حتی نمادهای برجامی بودیم ولی نمادهای کوچکتر بازار یعنی نمادهای اثرگذار بر شاخص هموزنی مورد استقبال قرار گرفتند. اگر نگاهی به شاخص هموزن داشته باشیم متوجه میشویم که رشد نمادهای کوچکتر بازار بیشتر از شاخصسازها بوده و شاخص کل کاملا درگیر مقاومت 1450 هزار واحد بوده است. در حال حاضر نشانههای عبور دیده نمیشود ولی شاخص هموزن نسبت به شاخص کل وضعیت بهتری دارد . نگاهی به نمادهای فراکاب بازار بیندازیم کاملا در این هفته رشد خوبی داشته است و به عنوان لیدر نمادهای هموزن بازار نشاندهنده چرخش نقدینگی به سمت این گروهها خواهد بود. نگاهی گذرا به نسبت شاخص کل به هموزن نیز نشان دهنده برتری شاخص هم وزن به شاخص کل است. به هر حال کاهش انتظارات تورمی میتواند بر شاخص کل اثر منفی بذارد و همین مساله باعث میشود نمادهای کوچکتر بازار مورد توجه قرار گیرند.
به طور کلی در مرداد ماه امسال شاهد بودیم که وضعیت از نظر اقتصادی تا حدی بهبود یافته است . گزارش مرکز آمار ایران نشان میدهد تورم ماهانه در مردادماه سال جاری با ثبت رقم ۲درصد به کمترین مقدار طی ماههای گذشته از سال ۱۴۰۱ رسیده است. در کنار افت تورم ماهانه، تورم نقطه به نقطه نیز روند کاهشی را آغاز کرده و در ماه میانی تابستان به سطح ۲/ ۵۲ درصد رسیده است. مرداد ماه میتواند آغاز یک رالی کاهشی برای تورم در اقتصاد ایران باشد. افت «انتظارات تورمی» بهدلیل انتشار اخبار مثبت از لغو تحریمها میتواند این مسیر نزولی را تسریع کند و الگوی سال۱۳۹۲ در سال۱۴۰۱ تکرار شود. در سال۱۳۹۲ تحت تاثیر انتظارات مثبت اقتصادی، تورم نقطه به نقطه از سطح بالای ۴۰درصد تا سطح زیر ۲۰درصد در پایان این سال کاهش یافت. در کنار این موضوع، توجه به اصلاح روند متغیرهای پولی در ماههای آتی شرایط را برای حصول تورم تکرقمی در سال آینده فراهم خواهد ساخت.
نگاهی به بازارهای جهانی نیز رقابت ببین یورو و دلار را نشان میدهد که بالاخره به نفع دلار تموم شده و یورو به پایینترین سطح خود در 20 سال اخیر رسیده است.در هفتهای که گذشت دلار یک سبقت تاریخی از یورو گرفت و دلار آمریکا 1.007 یورو معامله شد. اما سوال اصلی این است که دلیل این موضوع چیست؟ روز سه شنبه به دلیل اینکه روسیه قصد دارد صادرات گاز خود را به اروپا قطع کند و همین عامل با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما مقامات اروپایی را به فکر سهمیهبندی گاز در فصل زمستان خواهد انداخت که همین عامل ابتدایی برای افت ارزش یورو بوده و دومین عامل افت یورو را نیز باید انتشار گزارش PMI حوزه یورو دانست که نشاندهنده رکود احتمالی در ماههای آینده است. همه این عوامل در کنار افزایش نرخ بهره فدرال رزرو باعث شده که دلار از یورو سبقت بگیرد .به نظر میرسه تا مدتی این وضعیت پایدار باشد و شاهد ادامه این روند خواهیم بود.
مروری بر اخبار هفته
در هفتهای که گذشت واشنگتن پست به نقل از مقامات امریکایی اعلام کرد؛ انتظار میرود ایالات متحده تا روز چهارشنبه پاسخ خود را درباره توافق هستهای با ایران ارائه دهد. پس از ارائه پاسخ امریکا، نیاز به برگزاری مجدد مذاکرات در وین وجود خواهد داشت. به دنبال این خبر قیمت نفت نیز در روز چهارشنبه اندکی کاهش یافت در حالی که روز گذشته به دلیل نگرانی ها از کاهش قریب الوقوع تولید اوپک پلاس، تقریبا 4 درصد افزایش داشت.
در روزهای گذشته خبر بزرگترین فساد مالی در شرکت فولاد مبارکه نقل محافل گشته است. در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه اصفهان ۹۰ عنوان تخلف، انحراف و تحمیل خسارت و توزیع رانت بالغ بر ۹۱ هزار میلیارد تومان و همچنین ضعفهای ساختاری و نواقص قانونی مورد شناسایی قرار گرفته است.
خبر مهم دیگر نیز از بورس کالا و عرضه خودرو است. پس از عرضه خودرو های گروه بهمن موتور و استقبال خوب و ایجاد رقابت بر روی آنها، ایران خودرو نیز با خودروی هایما به بورس کالا میآید. براساس اطلاعیه عرضه بورس کالای ایران، ۵۰۰ دستگاه خودروی هایما S۷ روز یکشنبه ۶ شهریور ماه در بورس کالای ایران عرضه می شود.
بررسی ماجرای حد نصاب صندوقهای بادرآمد ثابت
اخیراً محاسباتی توسط برخی افراد انجام و در فضای مجازی منتشر شده، مبنی بر اینکه صندوقهای سرمایهگذاری حدنصاب سرمایهگذاری در سهام را رعایت نکردهاند؛ یک کمپینی به راه افتاد و یه نامه ای رو امضا کردند که این صندوق ها دارند تخلف میکنند، صندوق های سرمایه گذاری “در اوراق بهادار با درآمد ثابت” ملزم به سرمایه گذاری حداقل ۱۵ درصد و حداکثر ۲۵ درصد از ارزش کل دارایی های صندوق در “سهام، حق تقدم سهام و قرارداد اختیار معامله سهام پذیرفته شده در بورس تهران یا بازار اول و دوم فرابورس ایران، گواهی سپرده کالایی پذیرفته شده در بورس و واحدهای سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری” هستند. به همین دلیل در این قسمت از پادکست گفتوگویی با رضا نوحی، مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در خصوص بررسی ماجرای حد نصاب صندوقهای بادرآمد ثابت داشتیم.