صندوق طلای کهربا، ارزشمند تر از طلا!

مزایای ورود شرکت ها به بازار سرمایه

مزایای ورود شرکت ها به بازار سرمایه

مزایا و معایب ورود شرکتها به بورس
ورود به بورس

مزایا و معایب ورود شرکتها به بورس را می‌دانید؟! احتمالا شما هم کنجکاو هستید که بدانید بورسی شد‌ن چه مزیتی برای شرکت‌ها دارد؟ در ادامه این مطلب از کاریزما همراه ما باشید تا مزایای ورود شرکت ها به بورس و همچنین معایب بورسی شدن شرکت ها را به شما شرح دهیم.

مزایا و معایب ورود شرکتها به بورس

در ابتدا بیایید مزایای ورود شرکت ها به بورس را با هم بررسی کنیم. بورسی شد‌ن شرکت ها در واقع مزایای زیر را برای آنها در برخواهد داشت:

1- امکان تامین مالی با انتشار سهام  و انواع اوراق بهادار

شرکت‌ها با پذیرفتـه شد‌ن در بورس می‌توانند منابع مالی لازم برای فعالیت و گسترش آن را ازطریق عرضه سهام فراهم ‌کنند. امکان افزایش سرمایه از این طریق بسیار ساده‌تر از حالتی است که شرکت‌ها در خارج از بورس این کار را می‌کنند. هم‌چنین به طور مثال، انتشار اوراق مشارکت که براساس قانون تجارت به شرکت‌های سهامی عام این اجازه داد‌ه شد‌ه و طبعا حضور در یک بازار متمرکز این امر را به نحو چشمگیری تسهیل خواهد نمود.

مطلب پیشنهادی: انواع روش های تامین مالی شرکت ها

2- به روز رسانی ارزش واقعی شرکت

ارزش سهام شرکت‌های بورسی و ارزش واقعی آن‌ها براساس عرضه و تقاضای بازار تعیین می‌شود. قیمت سهام این شرکت‌ها هر روز با توجه به وضعیت شرکت‌ (اوضاع مالی، رشد تولید، کاهش هزینه‌ها، افزایش فروش و برنامه‌های طرح و توسعه) و صنعتی که شرکت در آن قرار دارد، تعیین می‌شود. صاحبان سهام نیز از مزیت تعیین روزانه ارزش دارایی‌هایشان، توسط یک بازار رسمی بهره‌مند خواهند شد. به روزرسانی ارزش واقعی شرکت می‌تواند انعکاس‌دهنده نگرش یک بازار متخصص نسبت به آتیه شرکت باشد و این امر توانایی ارائه خط مشی مدیریتی به مجموعه مدیران شرکت‌های بورسی را در راهبرد اهداف خود فراهم خواهد ساخت.

3- معافیت‌های مالیاتی

پرداخت مالیات ممکن است همیشه برای شرکت هزینه‌بر و سخت باشد. شرکت‌هایی که سهامشان در بورس خریدوفروش می‌شود کمتر از سایر شرکت‌ها مالیات می‌‏پردازند و به این ترتیب هزینه آن‌ها کاهش و سودشان افزایش پیدا می‌‏کند.

4- کسب وجهه و اعتماد عمومی برای شرکت‌های پذیرفتـه شد‌ه

به هر شرکتی اجازه عرضه سهام در بورس داد‌ه نمی‌‏شود و شرکت‌ها باید دارای شرایط ویژه‌ای باشند. برای مثال، شرکت باید سهامی عام باشد سودآور باشد، مدت مشخصی از زمان فعالیتش گذشته وعملکرد قابل قبولی داشتـه باشد، حداقل سرمایه معینی داشتـه باشد. چنین شرایطی باعث اعتماد بیشتر سرمایه‌گذاران به شرکت‌های فعال در بورس می‏‌شود.

5- افزایش اعتبار داخلی  و خارجی

شرکت‌های بورسی در مقابل بقیه شرکت‌ها از شفافیت و عملکرد بهتری برخوردارند، نهادهای وام‌دهنده مثل بانک‌ها نیز این شرکت را در اولویت می‏‌گذارند. همچنین شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس از شرایط اطلاع‌رسانی و تبلیغاتی مناسب‌تری برخوردارند، زیرا اطلاعات آن‌ها ازطریق رسانه و به‌طور مستمر به مردم اعلام می‌شود که این موضوع امتیاز ویژه‌ای است. ارزیابی دائمی عملکرد شرکت در بازار و حساسیت فعالان بازار بورس نسبت به فعالیت‌ها و برنامه‌های شرکت، زمینه‌های اعتبار مذکور را مهیا می‌سازد.

مزایای خرید سهام شرکت های بورسی

سرمایه‌گذاران در بورس، سهام شرکت‌هایی که در این بازار پذیرفتـه شدند را خرید و فروش می‌کنند و مالک بخش معینی از آن می‌شوند. این مدل سرمایه‌گذاری مزایایی دارد که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

1- کسب درآمد

در صورتی که سرمایه‌گذاری در بورس به صورت صحیح و آگاهانه انجام گیرد، به دو شکل می‌تواند این هدف را تأمین کند: یکی دریافت سود نقدی و دیگری افزایش قیمت سهام.

در بورس پتانسیل زیادی برای کسب سود وجود دارد و به همین خاطر است که افراد بسیاری به سمت آن جذب می‌شوند.

2- قابلیت نقدشوندگی

افرادی که در بورس سرمایه‌گذاری می‌کنند به محض تصمیم برای فروش سهام، در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانند سهام خود را به پول نقد تبدیل کنند. لذا به جرات می‌توان گفت که اوراق بهادار از نقدشوندگی بالاتری نسبت به سایر بازارهای سرمایه‌گذاری‌ برخوردارند.

3- برخورداری از حمایت قانونی

بورس بازاری قانونی است، بنابراین کلیه افرادی که در بورس سرمایه‌گذاری می‌کنند، از حمایت قانونی برخوردار هستند. سازمان بورس بر معاملات بورس تهران نظارت می‌کند و اجازه فعالیت به افراد حقیقی و حقوقی متخلف را نمی‌دهد.

4- مشارکت در اداره شرکت‌ها

فردی که سهام یک شرکت را می‌خرد می‌تواند با حضور در مجامع سالیانه شرکت و داد‌ن رأی خود در تصمیم‌گیری‌ها و نحوه اداره شرکت، هرچند به میزان اندک (به نسبت تعداد سهامی که دارد) مشارکت کند. این مشارکت با داد‌‌ن رأی برای انتخاب هیات مدیره، اظهار نظر درباره طرح‌های پیشنهادی هیات مدیره و رأی‌گیری جهت تعیین میزان سود تقسیمی تحقق می‌یابد. لذا سهامداران علاقه‌مند به صنایع خاص می‌توانند با مشارکت در شرکت موردنظر خود نقش‌آفرین باشند.

5- امنیت و شفافیت در سرمایه‌گذاری

یکی از مهمترین مزایای بورس برای سرمایه‌گذاران، امنیت در سرمایه‌گذاری و برخورداری از حمایت قانون و مقررات است. مهمترین ویژگی‌های بورس، رسمی‌بودن، شفافیت و برخورداری از پشتوانه محکم قانونی است.

بورس برخلاف بازارهای سنتی یک بازار کاملا رسمی و نظام‌مند است که خرید و فروش در آن براساس قوانین و ضوابط خاصی انجام می‌شود. این موضوع می‌تواند کاملا امنیت بورس را برای سرمایه‌گذاری تضمین کند.

6- حفظ ارزش سرمایه در مقابل تورم

فرد به نسبت سهام خود در دارایی شرکت سهیم است و با رشد ارزش دارایی‌های شرکت به مرور زمان، ارزش سهام فرد نیز افزایش می‌یابد و آن شرکت با انجام فعالیت‌های اقتصادی خود، سود قابل قبولی را کسب می‌کند. بنابراین با خرید سهام مناسب می‌توان از ارزش دارایی خود در برابر تورم محافظت کرد.

7- دریافت بازدهی بالاتر نسبت به سایر بازارهای موازی در بازه زمانی بلند مدت

بررسی بازدهی بازار سرمایه و سایر بازارهای موازی در دنیا نشان داد‌ه از آن جایی که شرکت‌ها تولیدمحور هستند در بلندمدت بازدهی بورس‌ به مراتب بالاتر از بازارهای رقیب است.

این مقاله را نیز حتما بخوانید: تعریف بازار سرمایه و مزایای ورود به بازار برای افراد

معایب ورود شرکتها به بورس

با مطالعه مزایایی که در فوق برای بورسی شد‌ن شرکت ها خواندید، احتمالا این سوال در ذهن شما ایجاد شد‌ه است که ” آیا بورسی شد‌ن شرکت ها معایبی هم در بردارد؟ “

متاسفانه در عصر حاضر برخی از شرکت ها به دلایلی دیگر تمایل به بورسی شد‌ن ندارند. شاید مهم‌ترین معایب ورود شرکتها به بورس، مواردی از قبیل زیر باشد:

  • لزوم ارائه اطلاعات به موقع به سازمان بورس
  • مسائل مربوط به سهامداران خود در مجامع
  • ایجاد راه‌های مختلف فرار مالیاتی

چکیده‌ای از مزایا و معایب ورود شرکتها به بورس

در مقاله فوق به طور کامل مزایای ورود شرکت ها به بورس را برای شما تشریح کردیم. گفتیم که افزایش اعتبار داخلی و خارجی و معافیت مالیاتی، مهم‌ترین مزایای ورود به بورس برای شرکتها هستند. همچنین گفتیم که بورسی شد‌ن شرکت ها علاوه بر مزیت، معایبی را هم دربردارد که باعث عدم تمایل شرکت ها به بورسی شد‌ن می‌شود.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.