اطلاعیه پذیره نویسی صندوق دایا با نماد “متال” در بورس
اطلاعیه پذیره نویسی صندوق دایا با نماد “متال” در بورس
صندوق فلز دایا با نماد ” متال ” به زودی پذیره نویسی می شود. گروه مالی کاریزما در راستای ارائه خدمات متنوع به سرمایه گذاران محترم صندوق جدیدی به نام صندوق بخشی فلزات دایا با نماد متال را راه اندازی کرده است و از روز شنبه به مدت سه روز پذیره نویسی آن شروع می شود.
برای شرکت در پذیره نویسی صندوق متال میتوانید از روز شنبه 8 مهر ماه 1402 تا 10 مهر ماه 1402 از طریق کلیه کارگزاری ها، به سرچ نماد “متال” در پذیره نویسی صندوق دایا شرکت کنید.
پذیره نویسی صندوق فلز دایا ” متال ”
جهت آگاهی شما مخاطبان عزیز کاریزما، صندوق بخشی فلزات دايا “متال” از طريق بازار بورس اوراق بهادار در تاریخ 1402/07/08 به مدت سه روز پذيره نويسی خواهد شد.
100 درصد از واحدهای سرمايه گذاری ممتاز صندوق متال (به تعداد 10،000،000 واحد) را مؤسسین صندوق تعهد نمودهاند که معادل ارزش مبنای آنها به 100 میلیارد ريال میرسد. مابقی واحدهای سرمايهگذاری صندوق برای پذيرهنويسی و خريد عموم عرضه میگردد.
شرکت سبدگردان کاريزما بهعنوان موسس صندوق دایا، تعداد 990،000،000 واحد از واحدهای سرمایه گذاری عادی صندوق متال را پذیره نویسی میکند. مبلغ اسمی هر واحد از این صندوق 10000 ریال در نظر گرفتـه شده است.
نحوه شرکت در پذیره نویسی صندوق بخشی دایا ” متال ” چگونه است؟
برای شرکت در پذیره نویسی و خرید واحدهای صندوق دایا، کافیست با کد بورسی خود وارد سامانه معاملاتی بورس شوید و بدون پرداخت ریالی بهعنوان کارمزد، مقدار مورد نظر از واحدهای صندوق را با قیمت واحد 10000 ریال ثبت سفارش کنید.
ناگفتـه نماند که پذيره نويسی واحدهای صندوق فلزات دایا، از طريق تمامی کارگزاریهای عضو بورس اوراق بهادار تهران انجام میگیرد. لذا محدودیتی برای نوع کارگزاری سرمایهگذاران وجود نخواهد داشت.
شرایط پذیره نویسی صندوق فلز متال چگونه است؟
همانطور که شما فعالان بازار سرمایه مسحضر هستید، تمامی صندوقهای سرمایهگذاری با شرایط خاصی پذیره نویسی میشوند. جهت اطلاع کامل شما سرمایهگذاران عزیز، در ادامه شرایط کامل پذیره نویسی صندوق متال را ذکر میکنیم:
- در صورت تکمیل سقف تعیینشده جهت پذيره نويسی قبل از انقضای مهلت مقرر برای پذيره نويسی و تکمیل و تأمین وجوه مربوطه عملیات پذيره نويسی متوقف خواهد شد.
- اگر تعداد درخواستها برای سرمايهگذاری قابل معامله در واحدهای صندوق متال در طول دوران پذيره نويسی بیشتر از میزان تعیینشده جهت پذيره نويسی باشد، مؤسسین صندوق با کسب موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار، میتوانند میزان واحدهای قابل پذيره نويسی را افزايش دهند.
- چنانچه حداقل میزان واحدهای تعیین شده در اساسنامه صندوق در مهلت مقرر برای پذیره نویسی به فروش نرفتـه باشد، مؤسسین صندوق مهلت پذيره نويسی را يکبار به مدت 3 روز از تاريخ 1402/07/12 تا تاريخ 1402/07/16 تمديد خواهند کرد.
- در صورتیکه به هر دلیل واحدهای سرمايهگذاری پذيرهنويسان طبق مفاد اساسنامه صادر نشود، وجوهی که آنها به حساب صندوق در شرف تأسیس واريز کردهاند؛ حداکثر تا 10 روز پس از پايان دوره پذيره نويسی به حساب ايشان باز خواهد گشت.
عملکرد صندوق بخشی دایا چگونه است؟
صندوق بخشی فلزات دایا با نماد ” متال ” در تابلو بورس مشخص شده که دارای دو نوع واحد سرمايهگذاری عادی و ممتاز است. واحدهای سرمايهگذاری ممتاز در وهله اول متعلق به مؤسسین خود صندوق است. اين واحدها غیرقابل ابطال ولی قابل انتقال هستند. دارندگان واحدهای سرمايهگذاری عادی صندوق متال هر زمان که بخواهند میتوانند مطابق مفاد مقررات موجود در اساسانامه صندوق اقدام به فروش واحدهای تحت تملک خود نمايند.
صندوق دایا با هدف جمعآوری سرمايه از سرمايهگذاران و اختصاص آنها به خريد انواع اوراق بهادار به منظور کاهش ريسک سرمايهگذاری، بهرهگیری از صرفهجويیهای ناشی از مقیاس و تأمین منافع سرمايهگذاران تشکیل شده است.
لازم به ذکر است که صندوق فلز متال از نوع صندوقهای بخشی قابل معامله (etf) بوده و اکثر وجوه خود را صرف خريد اوراق بهادار در صنعت فلزات اساسی میکند.
وجوه دریافتی صندوق فلز دایا با نماد متال، در حیطههای زیر سرمایهگذاری خواهد شد:
- گواهی سپرده کالايی
- اوراق بهادار با درآمد ثابت
- اوراق بهادار از جمله سهام
- سپردهها و گواهیهای سپرده بانکی
- حق تقدم سهام پذيرفتهشده در بورس تهران و فرابورس ايران
خرید صندوق فلز دایا چه مزایایی را به همراه دارد؟
با خرید واحدهای صندوق متال، از مزایای صندوقهای بخشی برخوردار خواهید بود. در حالت خلاصه میتوان مزیتهای صندوق متال را در موارد زیر معرفی کرد:
- خرید سهام دلاری: از آنجائیکه صنعت فلزات اساسی عمدتا شرکتهای صادرات محور هستند، وابستگی بالایی به نرخ دلار دارند. به همین جهت، اکثر سهامداران سهام این گروه را با نام سهام دلاری میشناسند.
- کاهش ریسک غیرسیستماتیک: به موجب تشکیل صندوق از چند گروه فلزات اساسی، افت شاخص بهتنهایی برروی کل صندوق تاثیر نمیگذارد.
- عدم نیاز به تحلیل تمام سهام یک صنعت: به علت عدم ورود خود سرمایهگذار در انتخاب سهام صندوق، نیازی به صرف زمان و انرژی برای تحلیل و انتخاب سهام پرسود نیست. از این رو، خیال سرمایهگذار از بابت ریسک خرید نیز آسوده خواهد بود.
- افزایش تنوع در پرتفوی: در راستای انتخاب سهم از جانب مدیران صندوق، نیازی به چینش سهمهای مختلف در سبد سرمایهگذاری نیست. مدیران صندوق با دانش و تجربه بالایی که در بازار سرمایه دارند، تعداد سهام کمتری را با بازدهی بالا برای صندوق انتخاب خواهند کرد.
- پیشبینی و کسب بازدهی متناسب با تحلیل: علیرغم سایر صندوقهای سرمایهگذاری، نوع سهام فلزی صندوق بخشی مشخص بوده و پیشبینی بازدهی آن برای سرمایهگذار راحتتر است.
آیا سرمایه گذاری در صندوق بخشی دایا ریسکی هم دارد؟
همانند هر صندوق دیگری، پس از خرید واحدهای صندوق و شروع معاملات امکان نزول شاخص بورس و نزول سرمایههای سهامداران نیز وجود دارد. خرید صندوق بخشی متال هم از این قضیه مستثنی نیست و امکان دارد در شرایط بسیار ناگوار بازار، سرمایهگذاران شاهد ریسکهایی از قبیل زیر شوند:
- ريسک نقدشوندگی
- ريسک مرتبط با صنعت
- نوسان بازده بدون ريسک
- ريسک نکول اوراق بهادار
- کاهش ارزش دارايیهای صندوق
- کاهش ارزش بازاری واحدهای سرمايهگذاری